un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Pe stadion

23 Nov 2011  ·

GÂNDURI  ·

9 comentarii

Ieri seară am fost pe stadionul Naţional Arena pentru meciul Oţelul – Basel. Ultimele 15 minute au fost palpitante, în rest Oţelul părând o echipă deja învinsă şi, fiind deja cunoscut faptul că nu mai au nicio şansă de calificare, o echipă care nu a vrut să joace la maxim în frigul de pe stadion. Golurile elveţienilor au intrat fără un efort aparent din partea lor şi doar finalul meciului a mai arătat ceva efort.

Asta mă aduce la alt subiect: frigul de ieri seară. Am plecat bine îmbrăcat, cu ciorapi groşi, pulover, căciulă şi mănuşi, dar tot am tremurat de frig şi am plecat amorţit de acolo. Ca o paranteză, observ că pe măsură ce trec anii sunt tot mai friguros; devin un fel de opusul ursului polar. Acum, asta nu este o problemă foarte mare, pentru că haine mai groase pot oricând să trag pe mine, eventual şi nişte izmene sau o geacă mai de viscol şi ger, dar un disconfort există.

Nu e nicio plăcere să stau pe scaunul rece al tribunei şi să ţin mâinile încrucişate la piept sau în buzunare. Nu e plăcut să nu mă pot agita, să nu pot aplauda din cauza mănuşilor, să nu mă pot concentra asupra acţiunii de pe teren deoarece o parte a creierului meu este preocupată de frig şi încălzirea corpului.

Acestea fiind spuse, de ce se desfăşoară atât de târziu întrecerile sportive? Am spus mereu că sportul trebuie să se decidă de care parte a baricadei vrea să fie, de cea a performanţei pure sau de cea a spectacolului. În general sporturile înclină spre spectacol. Şi atunci de ce pui meciurile noaptea în noiembrie? Am auzit că Liga 1 se va juca până pe 18 decembrie. Vă daţi seama cât de frig va fi peste o lună?

Prin minutul 35 al primei reprize, când deja era 3-0, lumea a început să plece din tribune înapoi la căldură zonelor închise ale stadionului. La a doua repriză unii n-au mai revenit deloc. N-au fost mulţi suporteri pe stadion şi asta are multe motive, dar şi frigul este cu siguranţă unul dintre ele.

    9 comentarii

  1. Orele sunt decise de televiziuni in colaborare cu UEFA.

      (Citează)

    • @Alex: da, dar se poate opri sezonul undeva la sfarsitul lui octombrie.

      @pisi: tu poate ai fost la alt meci, in tribuna noastra n-a avut nimeni motiv sa stea in picioare, exceptand 3 faze la final.

        (Citează)

  2. Radu, la -4 grade cate au fost aseara nu se sta pe scaun. La noi in peluza sud, inelul 1, am stat in picioare si am sarit tot meciul. Meciuri de genul asta nu se vad la VIP, crede-ma. :) Si sunt fata! :P

      (Citează)

  3. @pisi: “meciuri de genul asta”? Lol!

      (Citează)

  4. Pai noi am stat in picioare si am strigat “Otelul, Otelul”, in tribuna n-as fi rezistat. :) Motive? Pai eram doar vreo 4000, trebuia sa tipam tare-tare sa fim auziti!

    Pentru mine a fost ultimul meci la “Mall Arena”, Slava Domnului ca sunt si stadioane pe care toata lumea sta in picioare!

      (Citează)

  5. @pisi

    Eu mă ridic in picioare doar in faţa unora care merită, nu în faţa stadionului.

    PS: sunt un cumpărător de bilete la toate meciurile din CL ale Oţelului, care aseară a ales să stea acasă. Am pierdut nişte bani, dar per total a fost mai bine.

      (Citează)

  6. Who cares about money? :) A costat 50 de lei biletul, 5 lei cafeaua fierbinte…

    Am prieteni care au venit de la Galati, dar – ca si mine – sustin echipa de multi ani. Ce-i drept, unii au iesit la 0-3… Daca as fi ramas acasa as fi vazut la televizor Manchester-Benfica pe Dolce, am auzit ca a fost tare. Sau Federer-Nadal pe Digi.

      (Citează)

  7. Mihai Voiculescu

    23/11/2011 la 6:14 PM

    Stadionul a fost acoperit?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus