un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Noul Kindle

6 Nov 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

15 comentarii

Noul Kindle a sosit de la eMAG pentru teste. Același ecran ca cel vechi, dar pe total e mai mic (nu mai are tastele qwerty), mai usor si un pic mai subtire. La o primă vedere, e mult mai mișto decat modelul meu, mai vechi cu o generație, și-mi pare rău că nu există o posibilitate de buy-back.

E-Book Kindle WI-FI 6 – 499 lei la eMAG.ro

    15 comentarii

  1. Mie nu. Raman la modelul vechi (generatia trei, ca al tau, keyboard) pentru urmatoarele motive:

    1. Poate fi hacked asadar ii pot pune screensaverele si fonturile pe care le vreau eu.

    2. Memoria si bateria au ambele capacitate dubla.

    Pentru mine astea conteaza MULT mai mult decat faptul ca e mai mare cu 2.5cm si e mai greu cu 70 grame decat cel nou.

      (Citează)

  2. Nu ma lasa sa modific postul anterior, nu stiu de ce, asa ca zic aici: trimite-mi pe mail pretul la care ti-ai da Kindle-ul, s-ar putea sa stiu pe cineva interesat.

    Poti sterge mesajul odata ce-l citesti.

      (Citează)

  3. Sau poti scrie pretul aici poate sunt mai multi interesati de kindle.asta in cazul in care vrei sa-l vinzi.

      (Citează)

  4. Si vezi ca si amazon are program de buyback ;)

      (Citează)

  5. @NetuLiber: da. Amazon ofera 20$ pentru un Kindle (Keyboard) Wi-fi, cand la noi in Romania se vand cu 200$. Numai un fotbalist cred c-ar profita de asta.

    http://www.amazon.com/s/qid=1320598395/ref=sr_pg_4?ie=UTF8&sort=titlerank&keywords=kindle&rh=n%3A172282%2Cn%3A%2113900851%2Cn%3A%21513014%2Cn%3A2226766011%2Ck%3Akindle&page=4

      (Citează)

  6. Mie mi se pare utila tastatura. Mai cauti un cuvant, mai cauti o carte pe amazon (ma rog, daca esti acasa, poti sa folosesti PC-ul). In plus, tin mai bine kindle-ul pentru ca-l apuc tocmai de partea cu tastatura, pentru ca marginile laterale sunt cam inguste.

    Eu as inlocui Kindle-ul 3 doar cu un Kindle Touch. Dar cum Touch-ul nu se trimite si in Europa deocamdata….

      (Citează)

  7. @Sabotor: din partea mea ar putea inlatura tastatura, n-am folosit-o. 2050 carti in 160 colectii si totusi n-am avut nevoie pana acum sa caut.

    Pentru Touch exista optiuni, sunt destui intermediari de calitate pe forumuri. Prin cineva am luat un Kindle DX pentru un prieten cu 1300ron in loc de cei 1500ron in varianta directa prin Amazon. In plus, Okazii va fi plin de intermediari si el la sfarsit de decembrie. Eu insa n-as inlocui Keyboard nici cu Touch pentru ca:
    1. nu e hackable.

    2. nu are modulul landscape.

    Poti citi doar in varianta standard (portrait), dar eu prefer pe lat, cu randuri putine si lungi, e mai usor pentru ochi (si mai rapid) cand nu mut privirea prea des.

      (Citează)

  8. eu am spus ca ofera buyback. suma oferita nu o discut pentru ca nu are rost. daca iei un produs din magazin si vrei sa il vinzi imediat unuia de pe strada, probabil ca ar tb sa il dai cu minim 25% mai ieftin. daca il si folosesti pretul ajunge la jumatate. cum nimeni nu face acte de caritate si nu te obliga sa il vinzi tot lor, pretul probabil reflecta valoarea adevarata a produsului :)

      (Citează)

    • In principiu nu ma deranjeaza nimic din ceea ce semnalati voi, pentru ca:
      – nu vreau sa “hackuiesc” Kindle-ul, ci doar sa citesc si atat.
      – nu citesc in mod landscape
      – nu am folosit niciodata tastatura pe care o am. La nevoie, pot folosi tastatura virtuala de pe noul Kindle, ca nu e sfarsitul lumii.

      Am citit multe carti pe Kindle-ul meu, dar pe net n-am intrat niciodata. Daca s-ar face o varianta si mai ieftina, fara browser, ar fi si mai bine.
      Nu-l vand pe cel vechi pana cand nu apare si o husa cu lampa pentru cel nou

        (Citează)

  9. @Schizoid
    Pe mine, ca si pe nwradu, ma intereseaza prea putin ca e hackable sau ca pot sa citesc landscape ;) Insa eu folosesc tastatura. Bine, nu foarte mult, dar mi-e utila. Ceva in genul ca n-as da seama ce pierd pana cand n-as fi nevoit sa scriu o parola la wireless cu 5-way key ala :). Si ocazional, mai citesc ceva pe net, cand ma intereseaza ceva si n-am chef sa ma ridic din pat.

      (Citează)

  10. Si eu mi-as fi dorit sa existe o functie de buy-back. As vrea sa vand Kindle-ul 3 pe care il am.

      (Citează)

  11. @Schizoid: Cred ca esti printre singurii care citeste in mod landscape mai confortabil decat in mod portret. :)

      (Citează)

    • Acum mi-a picat fisa. Prin meniuri avea optiune de rotit pe toate cele 4 parti. Nu le-am testat, dar de unde stiti ca nu merge landscape?

        (Citează)

  12. @nwradu: landscape merge la Kindle 4, dar nu merge la Kindle Touch. E din cauza modului in care au impartit ecranul touch pentru sensibilitate privind intoarcerea paginilor printr-un click. S-a intrebat pe forumul oficial Amazon si-a raspuns un reprezentant.

      (Citează)

  13. Buna, am si eu o intrebare. Am un Kindle keyboard dar din pacate mi s-a spart display-ul si caut unul nou. Este cineva care are asa ceva de vanzare? Mersi

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus