un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Homeland e un serial din ce in ce mai bun

22 Nov 2011  ·

GÂNDURI  ·

4 comentarii

Homeland m-a prins de la primul episod. E povestea unui american ţinut prizonier 10 ani în Irak şi care, întors acasă, este bănuit de o agentă CIA (Claire Danes) că ar fi acum un om “de-al teroriştilor”. Şi dacă este sau nu este ne străduim să aflăm de 8 episoade.

Episodul 6 a fost mega-genial. Mă refer la faza din final, când Brody este interogat pe poligraf, după ce CIA-ul s-a chinuit o grămadă să-l aducă în acea poziţie pentru a-l demasca, dar trece cu bine peste toate întrebările. Iar apoi, când îl întreabă chiar Carrie dacă şi-a înşelat nevasta vreodată, după ce tocmai o făcuse cu ea chiar în seara trecută, iar el spune calm “Nu”, o minciună care însă nu mişcă deloc acul poligrafului, a fost un super-moment “omfg cât de tare!”.

Ieri am văzut episodul 8, când totul se dezvăluie, cel rău este arătat ca fiind rău, CIA-ul nu mai are secrete faţă de Brody, totul pare clar, iar la final se schimbă iarăşi totul. Genial!

Este unul dintre cele mai bune seriale “reale” pe care le văd. Este diferit de serialele care mă entuziasmează prin ideile lor inedite, de ficţiune clară, precum Heroes sau Lost sau Supernatural. Homeland pare real. Mă bucur să aud că are audienţe mari şi că va exista şi un sezon 2.

    4 comentarii

  1. Pus pe lista de seriale de urmărit.

      (Citează)

  2. Hehe, si eu il urmaresc cu sufletul la gura… Eu l.am suspectat de cand cu covorasul …. Gata, ca nici mie nu-mi plac spoilerele pt cei ce nu l-au vazut inca.

      (Citează)

  3. Pare interesant dupa cum il descrii tu, il pun pe lista si pe asta :)

    Iti recomand The Event este o imbinare foarte misto intre realitate – fictiune – intriga.

    Scenariul e foarte bine facut si stii genul ala de serial/film care te face sa te uiti fiindca sunt actori care joaca bine si realistic rolul… asta e. Dar nu te lua dupa trailere ca nu prind bine ideea… are doar un sezon dar sigur iti va placea dupa primul episod. ;)

      (Citează)

  4. Eu eram destul de sigura ca n-are dreptate C ca sa nu spoileresc lumea) pana la finalul ep. trecut. De atunci recunosc ca nu stiu ce sa mai cred dar astept cu nerabdare episodul urmator

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus