un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Filme: Cei trei muschetari

13 Nov 2011  ·

GÂNDURI  ·

2 comentarii

“Cei trei muschetari” este un film de capă şi spadă, dar în stilul modern, cu dueluri spectaculoase, arme de toate felurile, capcane ca-n Indiana Jones şi corăbii ce zburau agăţate de baloane cu aer cald şi în general o minimizare a logicii în favoarea spectacolului.

Actorii principali nu sunt cunoscuţi. Secundari sunt Milla Jovovich în rolul Milady şi Orlando Bloom în rolul ducelui Buckingham. Filmul are multe elemente haioase, de exemplu D’Artagnan nu e doar un tânăr de la ţară, ci este şi foarte tupeist și rău de gură, ducele Buckingham arată ca un star rock, muschetarii omorau în stradă zeci de gărzi de-ale cardinalului, dar nu păţeau nimic, regina avea în dormitor nişte capcane pe care nu ştiu cum le oprea ca să ajungă la propriile bijuterii, iar domnişoara de companie a reginei se plimba ca din întâmplare, gătită la 4 ace, cu un coş de flori prin zonele rău-famate ale Parisului.

Adevărul este că toate acestea nu contează. Filmul este spectaculos, acţiunea este continuă, aspectele moderne ale filmului nu deranjează, ci doar mi se pare că aduc un aer nou într-o poveste clasică. Personajele nu se dezvoltă deloc, nu există mari deosebiri între Athos, Porthos și Aramis, iar toată Franța pare a avea doar un rege și o regină și 4 muschetari care să salveze totul. Dacă te enervează toate acestea, filmele mai vechi cu muschetari sunt oricând bune de revăzut.

La intrarea în sala de cinema de la Grand Digiplex era plin de copii. Mă gândeam că poate nu e cel mai bun film pentru ei, că mă aşteptam la femei dezbrăcate, băutura şi violență, dar s-a dovedit a fi destul să sigur pentru aceştia. Cea mai mare nuditate este când îi arătă picioarele lui Milla Jovovich, iar violența vizuală și limbajul dur lipsesc din acest film.

Filmul rămâne deschis la o continuare, ceea ce n-ar fi rău. Sunt destul serii în timpul modern, dar nu strică şi una cu săbii şi regine.

Ah, pe blondă o cheamă Gabriella Zanna Vanessa Anstruther-Gough-Calthorpe :D, dar ca actriţă i se zice Gabriella Wilde.

    2 comentarii

  1. Ce mă distrează pe mine este această ortografiere “muschetari” şi modul cum sună, care mie îmi este nefamiliar. Ştiu că e destul de logic să fie aşa (muSchetă – muSchetar) dar pe vremea cînd citeam eu cărţi din astea, titlul era “cei 3 muŞchetari”.

      (Citează)

    • Da, si pe mine. Am zis toata viata mușchetari. Abia ma abtin sa nu scriu asa, dar na… daca muschetar e corect, asa sa fie.

      De ce luptau cu sabii, nu cu muschete?!?

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus