un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Daca esti paranoic privind copiatul articolelor…

20 Nov 2011  ·

GÂNDURI  ·

7 comentarii

Am dat zilele trecute de un blog pe care nu puteam selecta textul dintr-un post. Eu vroiam să iau un scurt paragraf şi să-l pun pe Facebook cu tot cu link, dar nu puteam selecta textul şi nici click-dreapta nu mergea, neafișând niciun meniu.

Responsabil este un plugin numit wp-copyprotect, care face următoarele:

This plug-in will

  • Disable selection of text
  • Disable right click on your blog. (Disable right click with popup message or without popup message.)
  • will not affect SEO. Search engines can read your content without any problem.

So that no one can simply copy and paste the content of your blog in there blog or site.

Desigur, un simplu View Page Source mi-a deschis codul sursă al paginii şi am copiat de acolo cu copy/paste paragraful de text care mă interesa. Iar dacă aş fi vrut să copiez imagini, un Tools > Page Info > Media mi-ar fi rezolvat imediat problema. Pluginul este inutil.

Ce nu înţeleg este motivul pentru care l-ar utiliza cineva. Blogul este, prin definiţie, o unealtă de sharing. Începe cu un sharing al gândurilor tale, dar există şi partea de sharing în sensul de distribuţie a lor şi aici mai ai nevoie de un copy/paşte, de un citat, de un click dreapta pentru a copia în clipboard adresa unui post. E anti-blogging să încerci să opreşti partajarea posturilor tale. Dacă unii vor să-ţi copieze muncă, oricum n-ai cum să te opui.

    7 comentarii

  1. Daca folosesti Firefox si ai instalat DevTools cu un simplu disable la java copiezi ce vrei.. aiurea.

      (Citează)

  2. eu il am un google reader si salvezi ce poze vreau :)

      (Citează)

  3. Si pe mine ma enerveaza la culme sripturile acestea. Adica daca vad ceva fain si vreau sa insemnez nu pot…intre noi fie vorba ca tot gasim solutiile.

    Asta e…unii au piticii lor…

      (Citează)

  4. No-Script in Firefox si gata.

      (Citează)

  5. cred ca unii isi protejeaza blogurile pt ca sunt content writers si cu articolele lor scot niste bani. isi protejeaza astfel creatiile, fie ca sunt articole, fotografii, etc.

      (Citează)

    • Ioana, tomai asta spuneam, ca nu poti proteja. E mai bine sa dai liber ceea ce faci si sa mentionezi ca vrei sa fie mentionata sursa atunci cand cineva ia un text sau o imagine de la tine. Sau sa te intrebe intai daca esti de acord. Sa crezi ca un astfel de plugin te protejeaza e fals.

        (Citează)

  6. ar fi frumos sa gandeasca toti ca tine, dar pt unii blogul este doar un mod de promovare, o afacere, nu un mod de comunicare.
    ei, acum am aflat ca oricum nu realizeaza nimic daca se protejeaza cu copy-scape (am vazut pe un singur blog).
    ms mult pt explicatii, ma mai luminai si eu.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus