un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ce inseamna reclama si discountul pentru un colos ca Amazon

10 Nov 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

13 comentarii

Nu ştiam că noul Kindle se vinde oficial de pe Amazon la două preţuri diferite: mai ieftin dacă accepţi să vezi reclame pe aparat şi mai scump dacă vrei varianta fără reclame. Reclamele sunt afişate doar pe ecranul de standby, niciodată când citeşti sau utilizezi Kindle-ul.

ÃŽn stânga vedeÅ£i noul Kindle primit de la eMAG. ÃŽn dreapta este Kindle-ul meu, proprietate personală. Ambele sunt oprite. Cel din stânga afiÅŸează o astfel de reclamă, ceva la reduceri de haine în raionul de bărbaÅ£i de pe Amazon, cel din dreapta afiÅŸează… ceva, e coperta veche a unei cărÅ£i celebre, fiind prezentate aleator astfel de coperÅ£i.



Asta e tot. Aşa arată o reclamă de la Amazon, complet neinstrusivă, ba poate chiar utilă, şi cel mai probabil nici nu te uiţi la ea, că apeşi imediat butonul de pornire a Kindle-ului.

Ştiţi ce discount dă Amazon dacă accepţi să vezi astfel de reclame? 30 de dolari! Preţul aparatului scade de la 109 la 79 de dolari doar pentru acest amănunt. Cred că Amazon stă pe un munte de bani de-şi permite astfel de discounturi.

    13 comentarii

  1. super tare miscare de la Amazon!

    Intrebare legata de Kindle, stiu ca e book reader, am folosit o perioada de cateva zile pe cel al unui amic, care il avea plin de carti. N-am stat sa intru in detalii, insa se poate transfera pe el orice PDF (text, sau imagine) ce poate fi vizionat pe PC ?

    sau doar formatul special (mobi) ?

      (Citează)

  2. Ma intreb cum ai ajuns la o astfel de concluzie. :D

    Da, Amazon sta pe un munte de bani, dar nu asta este indiciul care il da de gol. Gandesti prea mult la nivel de magazin de desfacere care lucreaza cu niste marje mici lasate de importatori. Aici e vorba de un lant mult mai scurt de desfacere, cu mai multi intermediari eliminati. Preturile de lista insa sunt in competitie cu ceilalti. In concluzie, se pot da discounturi mult mai mari

      (Citează)

  3. Da, poti pune si pdf-uri pe el, dar cel mai bine ar fi sa transformi ce vrei sa transferi in .mobi ca sa poti umbla la setarile privind asezarea textului in pagina.
    Transformarea se face foarte simplu printr-un soft free (Calibre), fara sa necesite cine stie ce cunostinte avansate si fara a manca mai mult de 2-3 minute.

    Bineinteles asta se aplica la fisiere pdf nesecurizate. Daca sunt securizate, ghinion…

      (Citează)

    • Daca nu le poti converti poti sa citesti si direct PDF-uri la fel de bine, doar ca formatul .mobi este un pic mai eficient.

      Kindle (AZW), TXT, PDF, unprotected MOBI, PRC natively; HTML, DOC, DOCX, JPEG, GIF, PNG, BMP through conversion.

        (Citează)

  4. Interesanta miscarea emag de a aduce varianta cu reclame care este mai ieftina. Amazon isi scoate banii din reclame si din cartile pe care le cumpara cititorii.
    Din cate stiam, varianta de 79$ era disponibila doar pentru cumparatorii din SUA pentru ca reclamele sunt orientate pe regiunea de unde este cel care cumpara ebook readerul.
    Kindle 4 la amazon.com e 79$ (251 Ron), 549 Ron la elefant.ro, la emag 499,99 Ron iar pe kindle romania e 430 cu o coperta inclusa.

      (Citează)

  5. varianta cu reclame exista si pentru Kindle 3 (cel putin pentru cel 3G); eu il am cumparat prin cineva care a fost in state.
    Nu stiu cum e la noul Kindle, dar la al meu mai apar reclame si in pagine de home, undeva jos, dar ocupa undeva pana in 2 cm din inaltimea paginii si pe mine unul nu ma deranjeaza deloc.

      (Citează)

  6. P.S. nu prea merge edit-ul la comentarii. Am dat de vreo 4 ori edit/update la comentariul de mai sus, dar nu mi-a salvat modificarile.

      (Citează)

  7. Varianta cu reclame este disponibila doar pentru piata US.

      (Citează)

  8. @ariel: sau le poti converti online la zamzar.com

      (Citează)

  9. @stefan: Producatorii au dificultati in a calcula costul de productie/unitate si aia de la Gizmodo cred ca un terÈ› ar putea calcula cat de cat exact?

      (Citează)

  10. Ma intereseaza daca stie cineva cine este importatorul Kindle in Romania.
    Multumesc mult pentru informatie

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus