un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Tableta HTC Flyer la doar 1399 lei

23 Oct 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

7 comentarii

HTC FlyerHTC Flyer este singura tabletă lansată până acum de HTC, are 7 inci diagonala ecranului, un design foarte mişto şi elegant, rulează mai vechiul Android 2.3, dar se vinde la QuickMobile.ro cu 1399 de lei pentru varianta 16 GB wifi-only, un preţ foarte bun având în vedere că acum câteva săptămâni costa spre 2500 de lei.

La acest preţ merită cumpărată, mai ales că dimensiunea de 7 inci o face să încapă mult mai uşor în diverse genţi şi poşete decât una de 10 inci. Android 2.3 este singurul dezavantaj, dar este în pregătire un update la Android 3.2 (Electronista are un preview), aşa că în viitor se va transforma într-un model foarte bun.

Ca să fiu cinstit, în acest moment nu v-aş recomanda să cumpăraţi vreo tabletă, decât dacă vreţi una de 7 inci, caz în care Flyer poate fi o soluţie excelentă la aceşti bani. Pentru tabletele de 10 inci vă recomand să aşteptaţi lansarea lui Asus Transformer 2, până la care mai sunt zile, poate maxim câteva săptămâni. Transformer 2 va fi mai subţire decât prima variantă, mai uşoară, va avea o tastatură opţională mult mai arătoasă şi va rula pe noul Tegra 3, cu chipset quad-core şi procesare video optimizată pentru performanţă.

Ca să vă daţi seama cât de bun e preţul de 1399 lei, Evomag se laudă cu cel mai mic preţ la 2069 lei, iar pe eMAG costă 2099 lei.

    7 comentarii

  1. Deci se poate observa cam care este pretul ei adevarat si cat valoreaza. Plus ce adaosuri isi pun magazinele noastre.

      (Citează)

  2. Radu, vezi ca mai exista o tableta, disponibila din pacate doar la un provider din US: HTC Jetstream (eu nu am auzit sa fi fost lansat in Europa)

    Cred ca in acest moment este la mare concurenta cu HP Touchpad, la acelasi magazin: unul are un design foarte bun si viitor suport oficial pentru Android 3.2/4.0 celalalt are un hardware mult mai bun si foarte probabil suport neoficial (CyanogenMod) pentru 4.0.

    Transformer 2 va fi din pacate este anuntata cu 100$ mai scumpa decat primul si se duce cam sus, la 19-20 de milioane (pret in Romania) chiar ar fi arata foarte bine :(

    @NetuLiber nu romanii au scazut pretul ci Amazon Fire. La scurt timp dupace gigantul comertului online si-a lansat tableta cei de la HTC au scazut pretul (tableta a fost initial lansata la 600$, a ajuns 300$)

      (Citează)

    • Cred ca HTC a scazut pretul pentru ca nu se vindea, era foarte scumpa. Era bine facuta, dar la 7 inci si Android 2.3 era prea scumpa la 2800 de lei cat costa la inceput.
      Daca nu e si in Romania si nici nu vine, nu e relevanta. Eu zic ca nici Amazon Fire nu e relevanta momentan pe piata.

      Pret lui Transformer 2 va fi unul normal. Tabletele Samsung costa peste 2000 de lei, iPad 2 pe acolo este, iar Transformer 2 din aceeasi categorie face parte. Ignor Motorola, Toshiba si celelalte care sunt prea mari/groase/grele. Trio-ul de succes la vanzari a fost Transformer/Galaxy Tab 10/iPad 2 momentan.

      Touchpad-ul e bun doar stiind ca-i poti pune Android neoficial in loc de WebOS. HTC-ul insa vine la aceiasi bani direct cu Android si cu interfata Sense pentru el.

        (Citează)

  3. De luat in seama ar fi si BlackBerry Playbook tot de 7 inci la aproape 1700 de lei (varianta de 16GB).

    Sistemul de operare este mult mai misto decat WebOS / Android iar suportul pentru aplicatii din Market pare sa mearga foarte bine.

    In plus, are un “look and feel” foarte misto.

      (Citează)

    • Playbook are un OS misto, dar nu prea are viitor. Au reusit sa-l faca sa ruleze aplicatii Android? Asa ziceau ca vor incerca. L-am butonat acum ceva vreme la eMAG, ca tableta era foarte buna, dar OS-ul o tragea in jos.

      @blue77max: AT200 cred ca va fi o tableta foarte buna. Va fi foarte subtire, asa ca trebuie vazut cat ii va tine bateria, dar in rest nu ma astept sa aiba parti nasoale. Un dezavantaj este ca AT100 vine fara nimic customizat de Toshiba (widget-uri, programe, ceva ca sa simti un “extra value”) si ma astept ca si AT200 sa fie la fel. Alta chestie este ca Transformer 2 vine cu Tegra 3, quad-core si grafica superioara, pe cand AT200 nu stiu daca va avea acelasi chipset. Oricum, va fi mai scumpa.

        (Citează)

  4. Ce parere ai despre Toshiba AT200 caer trebuie sa apara in curand,vreau sa imi iau aceasta tableta

      (Citează)

  5. Au lansat acum cateva zile BlackBerry PlayBook 2.0 Developer Beta care include si Runtime-ul pentru Android apps. Pe engadget e un filmulet si ruleaza chiar bine aplicatiile.

    http://www.engadget.com/2011/10/21/blackberry-playbook-2-0-developer-beta-previewed-android-apps-l/

    Daca se misca rapid ar putea sa mai prinda ‘ziua de maine’.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus