un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Proiectul european pentru masurarea vitezei la Internet cauta voluntari

6 Oct 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

8 comentarii

Comisia Europeană, în colaborare cu SamKnows, a lansat un proiect pan-european pentru a face o schemă a operării în bandă largă a tuturor statelor membre UE. Primul pas al proiectului este identificarea a 10.000 voluntari din 29 de ţări europene, printre care şi România.

Obiectivul este realizarea unei imagini pan-europeane a furnizării serviciilor de internet în bandă largă, ceea ce va face posibilă planificarea pe viitor şi va oferi transparență consumatorilor ce plătesc pentru aceasta. Voluntarii vor avea posibilitatea să obţină informaţii detaliate, în timp real, despre performanta propriei lor conexiuni, inclusiv despre viteză şi fiabilitate.

Cei care se înscriu ca voluntari vor primi un mic dispozitiv (‘Cutia alba’) care va fi legat la conexiunea lor de internet, de acasă. Când linia în bandă largă nu este în funcţiune, cutia albă va efectua o serie de teste automate de măsură a vitezei şi performanţei conexiunii.

SamKnows a mai realizat cu succes proiecte similare, împreună cu Ofcom din Marea Britanie şi Comisia Federală pentru Comunicaţii din Statele Unite.

Dacă doriţi să participaţi ca voluntar şi să ajutaţi la determinarea acestor statistici pe care de obicei doar le citim cu plăcere şi interes, site-ul samknows.eu are toate detaliile şi formularul de înscriere.

    8 comentarii

  1. suna interesant.
    Ia sa vedem daca aproba insrierea mea.

      (Citează)

  2. It looks like I’m in:

    Dear Sebastian

    Thank you for volunteering to participate in the SamKnows Broadband Performance Measurement Study, in association with the European Commission.

    We now have all your relevant ISP details and you’re just the kind of person we’re looking for, and would like to welcome you to the SamKnows Broadband Community!

    If you would like to confirm your participation in the study, please read and agree to the study’s Terms & Conditions. Upon acceptance of these Terms & Conditions, we will dispatch a Whitebox in 10-14 days.

    We’ve said it before, and we really do mean it – thank you for your support. Through your participation in this study, you can play a part in changing the face of European broadband.

    If you have any questions or concerns, please don’t hesitate to contact us at team@samknows.com.

    Kind regards,
    Sam.

      (Citează)

  3. mersi de info
    tocmai ce am fost acceptat

    Dear Ariel
    Thank you for volunteering to participate in the SamKnows Broadband Performance Measurement Study, in association with the European Commission.

      (Citează)

  4. Nu trebuie sa fi rau acum, nu puteau sa ne aleaga pe toti… :P

      (Citează)

  5. Salceanu Viorel

    01/11/2011 la 11:16 PM

    Azi am ridicat “routerul” lor de la posta. Ma gandeam ca va fii putin mai compact, sau ca macar pot sa-l folosesc ca router doar pe el singur si nu este nevoie sa folosesc doua deodata. :))

      (Citează)

  6. Am primit si eu un router wireless de la samknows pentru testarea latimii de banda.
    Vreau sa va intreb daca ati reusit sa va conectati la router-ul tplink trimis de samknows?

      (Citează)

  7. Din pacate routerul primit era cu probleme, a reusit o singura conectare la serverele de raportare. Ba chiar la un moment dat imi bloca internetul. Asa ca i-am rescris firmware-ul si acum am un router perfect functional.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus