un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ipocrizie maxima dupa moartea lui Gaddafi

22 Oct 2011  ·

GÂNDURI  ·

3 comentarii

Acum că Gaddafi e mort, împuşcat ca un câine care n-a mai avut pe unde să fugă după ce a fost prins în ultimul colţ în care se ascunsese, ONU cere o anchetă privind modul cum a murit. Adică ar fi trebuit să fie prins şi judecat, că-l aşteptau la Haga la tribunal cu braţele deschise. Mai mult, chiar şi Amnesty Internaţional cere o anchetă privind modul în care a murit “colonelul”, iar SUA a cerut Libiei “transparență” privind uciderea sa.

Culmea, ONU este organizaţia care a dat un mandat forţelor europene de a bombarda Libia la începutul anului. Şi a fost vorba de mii de misiuni aeriene, de sute de rachete trase, de ajutor dat rebelilor, arme şi cine ştie câte altele. Palatul lui Gaddafi a fost lovit de rachete încă din primele zi. Atunci ce se aşteptau să facă, dacă nu să-l omoare? L-au vânat mereu, dar acum când e mort e nevoie de o anchetă pentru a vedea de ce nu l-au prins în viață?

Aş fi zis că, acum că e mort, cei care au autorizat misiunile îşi dau noroc, se scarpină în cap şi zic “ok, am rezolvat-o şi pe asta… ce urmează acum?”.

Cei de la Amnesty Internaţional zici că sunt setaţi să lupte pentru binele oricui, indiferent cât de javră ar fi persoana respectivă. Adică ok, nu vor războaie, hai să facem pace, dar Gaddafi? Dă-l în mă-sa! Şi-a asuprit propriul popor, s-a luptat cu Egipt şi Chad, e responsabil pentru atentatul de la Lockerbie şi altele, mii de morți în total.

    3 comentarii

  1. Sunt curioasa ce se va alege acum si de tara asta… Ce va face cu “libertatea” castigata si cui va reveni petrolul.

      (Citează)

    • Petrolul libian merge in principal spre Europa, mai ales Italia si Anglia si Franta. Probabil va continua la fel.

      Libienii, daca nu se cearta intre ei, au sansa sa traiasca tot mai bine din vanzarea petrolului si sa ajunga o tara foarte bogata.

        (Citează)

  2. Gresit, Libia este o tara destramata asa cum a fost si innaintea venirii lui Gadaffi la putere
    Duceau un trai decent,mai decent decat il duceam noi pe vremea lui ceausescu
    Benzina era mult mai ieftina ca apa, probabil ca vor urma niste perioade de tranzitie dar Libianul de rand nu cred ca o va duce mai bine.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus