un blog de Radu Dumitru

Uitați-vă și pe canalul meu de YouTube! Un subscribe ajută enorm.

De-ale telescopului

10 Oct 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

5 comentarii

Au fost nori pe cer, aşa că am orientat telescopul spre ceva mai pământesc, ca să testez, desigur, cât de bun este zoom-ul. Este bun.

Aici mai jos este o icoană de pe peretele unei camere. Pe marginea ei sunt icoane mai mici, dar le văd bine prin telescop, doar că sunt mai greu de fotografiat.

Tot aşa am aflat şi ce model de hotă de bucătărie are un vecin. E un Arctic.

Vecine n-am. Eu testez un Celestron NexStar 130SLT computerizat, un model de top, dar puteți lua un telescop bun și de la 300 de lei.

  5 comentarii

 1. spionezi oamenii ? bad bad bad…

    (Citează)

 2. Cred ca m-a prins microbul cu telescopul :) Am ochit cateva pe eMag la niste preturi mai acceptabile, 3-4 milioane. Ce zici, se merita sau e diferenta de calitate prea mare?

    (Citează)

  • Nu pot sa-ti raspund 100% elocvent pentru ca inca n-am studiat distante focale si alte caracteristici. In principiu distanta focala arata cat de mult mareste. TElescopul acesta este scump pentru ca e motorizat, are o telecomanda cu memoria planetelor, are doua obiective interschimbabile, un trepied solid, soft de PC etc. E foarte posibil insa ca functia sa de baza (vazut Luna) sa o poti face si cu unul ieftin.

   Din pacate nu stiu cum se vad alte planete. Jupiter am spus, e un punct alb mai mare, parca se vede un inel, se vad si 4 puncte luminoase in jur care reprezinta satelitii sai. Planetele mai apropiate de noi, Marte si Venus, care ar trebui sa se vada mai bine, sunt diametral opuse pe orbita in acest moment, apar ziua in vecinatatea Soarelui, noaptea sunt sub orizont si deci nu se pot vedea in acest moment al anului, asa ca nu stiu ce sa-ti spun despre ele.

     (Citează)

 3. Hai spune drept, cati bani iei de la Arctic?

    (Citează)

 4. Sa ii spui lui Mutu ca nu ai vecine :lol:

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus