un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Super laptop la review: Lenovo ThinkPad E220s

8 Sep 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

6 comentarii

Mi-a sosit de la Lenovo un laptop foarte şmecher: modelul ThinkPad E220s din gama Edge, un notebook de doar 12,5 inci diagonala ecranului, ceea ce-l face mic şi portabil. Iar faza cea mai tare, care m-a surprins şi pe mine? Are procesor Core i7, 4 GB de memorie RAM şi baterie de 8 celule. Da, e un super-laptop deghizat într-unul foarte mic şi portabil.

Iată-l mai jos în câteva imagini, făcute rapid după ce l-am scos din cutie. ThinkPad E220s-ul meu este negru şi elegant prin materialul de pe spatele monitorului, care îmi dă senzația de premium. Nu ştiu cum să-l descriu altfel, dar pare un pic moale la atingere și nu-ți lasă senzația de plastic ieftin, chiar dacă adună amprente şi urme de degete. Marginea carcasei este argintie, iar i-ul din cuvântul Thinkpad îşi aprinde bulina în culoare roşie atunci când notebook-ul este pornit.

Are 1,8kg, cam 2 cm grosime, autonomie de aproximativ 6 ore, modem 3G pe lângă cel wifi şi bluetooth. A venit cu Windows 7 Professional şi momentan îi instalez programele mele uzuale, ca să-l testez cum trebuie. Oricum, la portabilitate mi se pare greu de întrecut, mai ales că este completat şi de un aspect foarte plăcut. Pare… special, ceva din gama business, dar cea pentru şefi.

În specificaţii are ecran LED la rezoluţie 1366 x 768 pixeli, hard-disk intern de 320 GB, modem 3G şi wimax. N-are unitate optică, iar porturile de pe lateral oferă HDMI, VGA-out, USB 3.0 şi eSATA, chiar şi reţea pe conector RJ-45. În interior, la o primă vedere, mi-a plăcut tastatura uşor de apăsat şi utilizat, plus faptul că poţi face scroll şi click din trackpad, butoane, bulinuţă roşie de scroll (cum se cheamă aia?) şi multitouch. Abia aştept să-i scriu review-ul complet.

L-am găsit în oferta magazinelor astfel:

    6 comentarii

  1. Cred ca bulinuta rosie de scroll este http://en.wikipedia.org/wiki/Pointing_stick

      (Citează)

    • Au reinceput chinezii sa faca si laptopuri bune, nu doar statii de lucru. E220s e o confirmare.

      @gepa: aia cu Fn ultimul m-a disperat si pe mine in bezna, ieri seara :))

        (Citează)

  2. Imi placeau laptopurile astea de cand erau IBM. Tre sa recunosc ca nu am mai folosit unul de cand au castigat chinezii..
    Dar mor de nervi cand vad ca au pastrat stick-ul ala, care nu mai e folosit de aproape nimeni, si cel mai mult ma deranjeaza Fn pus in stanga Ctrl. E groaznic de greu de folosit, si cand mi-am luat laptop, a fost unul din punctele importante pe lista de feature-uri: Ctrl trebuie sa fie ultima tasta, cea mai din stanga..

      (Citează)

  3. TrackPoint :)

      (Citează)

  4. Thinkpad cu ecran glossy, wtf?
    Eu sondez acum dupa un E420, fara S, e mai aproape de bugetul meu si are si optiune de ecran mat. Plus ca 14″ mi se pare o dimensiune ok si pentru portabilitate si pentru functionalitate, pentru mine 12″ e prea mic (pt main laptop)
    @gepa: stick-ul ala e genial ca sa il folosesti pe post de mouse fara sa iei mainile de pe tastatura. Unii il mai cunosc sub numele de “clit”. ;)
    Problema cu tastele Ctrl si fn e ca sunt de dimensiuni diferite si nu le poti inversa fizic, pentru ca altfel poti sa le inversezi din Bios.

      (Citează)

  5. Din cate vad eu in prima poza, are si un MARE minus. Costa 4.750 lei si are ecran lucios. Acum ii zice infinity glass :)))

    Prostie infinita. Pai, ma, frate, daca-l faci cu ecran de 12,5 inci, inseamna ca-l vrei portabil, nu? Adica de scos pe afara, in lumina soarelui, exact acolo unde ecranele lucioase arata cat de BOU a fost cel care a inventat ecranul lucios.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus