blog demisec cu note fine de tehnologie

Urmăriți-mă pe Instagram și pe YouTube!

Strategii pentru Reteaua 3 de la eMAG

26 Sep 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

5 comentarii

Postul acesta va părea bizar multora dintre voi, fiind un tratat despre strategia potrivită pe Reţeaua 3, jocul eMAG. Eu l-am gândit ca o demonstraţie a modului în care matematica te poate ajuta la diverse chestii minore din viaţă, precum decizia de a repara o antenă sau de a cumpăra direct nivelul următor.

Pentru cei nefamiliarizaţi cu Reţeaua 3 (şi care, în mod ciudat, alegeţi să citiţi mai departe acest post), jocul îţi dă credite pentru 3 antene pe care le plasezi pe o hartă virtuală a României. Antenele se pot upgrada până la nivelul maxim 10, dar upgrade-ul se poate face în două moduri: repari antena timp de trei zile consecutiv, plătind cu credite reparaţia, apoi plăteşti o taxă micuţă pentru upgrade, sau cumperi direct nivelul următor, dar la un cost în credite mult mai mare. De ce să faci upgrade? Pentru că antena îţi aduce credite zilnice şi cu cât nivelul ei este mai mare, cu atât primeşti mai multe credite şi ai mai multe şanse la premiile efective ale concursului (iPad-uri şi la final 100.000 de euro).

Eu mi-am pus următoarea întrebare: ce este mai eficient, să repar antena 3 zile la rând sau să cumpăr direct nivelul următor? Matematica răspunde.

Am luat din regulament costul în credite şi am făcut o simulare pentru cazul în care am o antenă de nivel 3 şi vreau să o trec la nivelul 4. În stânga e simularea pentru reparaţie, în dreapta cea în care cumpăr direct nivelul 4. Observaţi că după 4 zile am mai multe credite în cont dacă fac reparaţiile. Respectând principiul de upgrade-uri versus cumpărare directă, înseamnă că prima metodă este cea mai eficientă astfel încât la finalul săptămânii, ziua 7, să am cât mai multe credite în cont. Aceste credite le transform în şanse (numerele alea între 1 şi j’mii de triliarde), iar cum extragerile se fac săptămânal, este important doar că în ziua 7 să fiu cât mai “bogat”.

Calculul se poate duce şi mai departe. Considerând că am credite suficiente în cont, e bine să-mi cumpăr direct, din prima zi, toate upgrade-urile posibile şi să am din prima antena de nivelul 10? Din nou, nu. Costurile de upgrade sunt în total de 19.000 de credite, iar o antenă de nivel 10 aduce în fiecare din cele 6 zile rămase ale săptămânii doar câte 2600 de credite, prin urmare în ziua 7 sunt chiar pe minus cu 2200 credite.

Disclaimer: e posibil să fie o zi în plus sau în minus, că n-am studiat cu mare atenţie. Oricum, nu contează, rezultatul global fiind acelaşi. Am observat şi o diferenţa mare între regulamentul trecut pe site (în meniul de sub hartă) şi cel din PDF-ul disponibil pentru download. Diferă mult numărul de credite primite şi cheltuite pentru joc, de ex în primul caz o antenă de nivel 10 generează 2600 de credite zilnic, pe când în PDF scrie că generează 4250. 90% din costuri sunt diferite. Situaţia din PDF ar fi adus mai multe credite, dar concluzia ar fi fost aceeaşi.

  5 comentarii

 1. Salut Radu,
  Am observat ca mai nou e-mag a pus la bataie carduri cadou in valoare de 10,50 si 100 de lei…Curios cum sunt am si eu o intrebare (mai mult sau mai putin doar de curiozitate), oare poti sa aduni mai multe carduri cadou de 100 de lei de exemplu si sa iti cumperi ceva cu ele? am facut un calcul simplu din care rezulta ca poti face lejer un card cadou de 100 de lei pe saptamana.Se pot cumula cardurile cadou sa iti iei de exemplu ceva de 300 de lei din 3 carduri? :D
  Multumesc

    (Citează)

  • Azi am citit si eu regulamentul cardurilor. Scrie ca cele de 100 de lei se pot folosi la achizitii mai mari de 3000 de lei si nu mai tin minte daca se pot cumula. Vezi in regulament, ca l-au updatat.

   Cred ca introducerea cardurilor cadou este o consecinta a faptului ca un jucator care urmeaza strategia asta a ajuns cu antenele la nivel 10 si acum nu prea mai are ce face, asa ca trebuie motivat cumva sa joace in continuare. Se ridica o problema interesanta, folosesti creditele pentru a genera carduri cadou sau le tii pentru a genera sanse la premiul cel mare?

     (Citează)

 2. Eu nu reusesc sa gasesc regulamentul cardurilor cadou, nu stiu unde exact ai citit tu, am recitit regulamentul si nu gasesc nimic referitor la acele carduri cadou.
  Sanse la premiul cel mare…eu personal nici nu indraznesc sa sper la asa premiu =))=))=))

    (Citează)

  • Pai in interfata jocului, unde ai zona de notificari, faci click pe Carduri Cadou, se desfasoare o mica fereastra in care zice cat costa fiecare, iar sub ea scrie Regulament Carduri Cadou

     (Citează)

 3. Scuze, acolo nu am mai vazut, am dat full screen la interfata de la e-mag si acum am vazut :P
  Cardurile cadou nu se pot cumula sub nici o forma si intr-adevar se pot folosii numai la comenzi mai mari.M-am lamurit.
  Multumesc

    (Citează)

  Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verifică ce-ai scris. Dacă vrei să mai adaugi ceva, lasă un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite. Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pentru a le prelua doar pe acelea.

sus