un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Milka Snax

27 Sep 2011  ·

GÂNDURI  ·

9 comentarii

Văd că Milka a adus trei produse noi în magazine, sub gama Snax. Eu le-am încercat doar pe cele cu Daim şi nu m-am impresionat, parcă aveau prea mult caramel. Celelalte sortimente, cu “hazelnuts and crispy” şi “cornflakes and raisins”, nu le-am încercat pentru că mi se par prea scumpe la 4 lei o punguţă mică.

Simt că ar trebui să creez tag-ul “dulciuri”.

    9 comentarii

  1. Mai degraba tagurile “branduri”, “comerciale” etc. Si sa fii si platit pentru asta…

      (Citează)

  2. Parca in Cora erau la 3.6 pungutele mici.

    A reaparut si Milka cu budinca de vanilie + a mai aparut un sortiment cu crema de lapte & bucatele de alune. Mor de ciuda pentru ca la nemti au aparut cele doua sortimente de mai sus + unul cu para. Si ala cu para nu l-am vazut la noi… iar mie mi se pare cel mai tentant.

    Au reaparut si tabletele mari de Craciun cu:
    – mar, scortisoara si migdale
    – alune, scortisoara si migdale

    Tot de la Milka a mai aparut si ciocolata calda Tassimo, pentru care cica e nevoie de un aparat special (vezi catalogul online Carrefour pentru detalii daca te intereseaza).

    Lindt… nu stiu daca ai vazut, dar in Auchan au aparut cutii si tablete noi :D :D :D

    Daca te intereseaza si ciocolate “upscale” (care da, inseamna si mai scumpe) in Bucuresti, vezi lemanoir.ro pentru Michel Cluizel, eastgate.ro in principal pentru Zotter (mhm, astia-s aia cu tot felul de umpluturi ciudate – jumari, mamaliga, untura de peste, mustar; au si ciocolate mai normale, nici o grija :D si mi s-au parut chiar bune in draci). Gasesti acolo poze cu ciocolatele, adresele locurilor unde se vand si in primul caz si preturi. In al doilea caz, eu am luat tabletele de 70g cu umpluturi cu 18 lei si Labooko Single de 35g cu 7 lei, Lollytop de 20g tot cu 7 lei si o cutie cu batonase care se topesc pentru ciocolata calda cu 38 lei. Ah, si la diverta (cel putin in Mall Vitan) au ciocolata Bovetti & Blanxart in destul de multe sortimente. Plus ciocolata Dolfin (care se gaseste si prin magazinele Angst) & Tohi, ceva mai ieftine decat restul, dar pe mine nu prea m-au incantat – sortimentele amarui mi s-au parut prea amarui & cele cu lapte prea abrazive pe limba. Mi-a placut in schimb ciocolata calda Dolfin.

    Dulciuri mai de zi cu zi, dar nu in tara asta :P am gasit intr-un magazin de pe Stefan cel Mare, pe partea de sud, in apropierea statiei de metrou cu acelasi nume (iesirea dinspre Obor), langa un mic.ro. Au dulciuri englezesti (inclusiv asa ceva), austriece, niste chestii de la polonezi…

      (Citează)

    • Lindt se gaseau inainte ca ciocolata normala, de grosime standard, nu acele ciocolati subtiri, in carton gros, pe care le-a copiat si Heidi. Lindt standard e super bun. Acum se gaseste doar in benzinarii (Mol, de ex), dar nu stiu daca sunt proaspete si pastrate bine, asa ca nu iau.

      Ciocolata cu jumari, mamaliga, untura? Nu mersi!

      Apreciez cate stii despre acest domeniu, cred ca ai putea sa-ti faci un site de nisa care sa fie destul de popular.

        (Citează)

  3. Da, corect, nu poti sti in ce conditii au fost tinute si nu doar in benzinarii, chestia asta e valabila si pentru orice alte magazine. M-am ars de cateva ori vara cumparand ciocolate (nu doar Lindt… si Villars, Virginias) cu lichior lichid. Asta teoretic, ca nu mai era absolut nimic lichid in interiorul lor si ciocolata era deformata. Ah, si acum trei ani am luat o ciocolata Choceur de la un chiosc de la metrou – acasa am gasit viermi in ea.

    Pe vreme mai rece nu tin minte sa fi avut probleme, indiferent de unde le-as fi luat. Ma rog, am avut cat de cat grija – de exemplu, n-as lua ciocolata din Carrefour Unirii pentru ca acolo au rafturile cu ciocolata fix langa zona de brutarie… adica la caldura.

    Tablete Lindt in alt format decat cel subtire se gaseau parca in Carrefour, GMarket si Intermacedonia de la Iancului. Gamele Petits Desserts, care mie imi plac in draci, Les Grandes, cu migdale sau alune si gama cu creme cu arome de inghetate.

    La combinatii din alea traznite nici eu nu m-am bagat si nu am de gand sa ma bag, stiu ca nu mi-ar placea, insa chestiile mai normale de la Zotter mi s-au parut super bune.

      (Citează)

  4. radu, daca iti place Lindt asa mult, vezi ca in orasul Aachen (Aix-la-Chapelle) este ofabrica Lindt si un magazin (o hala imensa) extrem de ieftin unde gasesti orice produs Lindt (diversitatea e uimitoare). la urmatoarea excursie prin Germania sau Belgia poate dai o tura :D

      (Citează)

  5. Lindt Excellence in Germania, 1.95 euro. La noi e intre 7 si 8 lei in hipermarketuri. Ciocolata Gold de 300g, 4.2 euro la ei, ~17 lei la noi. Les Grandes sau Petits Desserts, 2.7 euro la ei, pana in 9 lei in Carrefour. Praline Classic 125/250g, 4.95/ 7.9 euro la ei, 34 lei la noi. Praines Noirs, 7.9 euro la ei, 34 lei la noi. Spezialitaten, 9.9 euro la ei, 37 lei la noi. Praline Nougat, 7.9 euro la ei, 34 lei la noi. Schicht-Nougat, 5.9 euro la ei, 24 lei la noi. Lindor Mix cutie mica, 2.7 euro la ei, 8 lei la noi. Nu vad mari diferente, unele chestii is chiar mai ieftine la noi.

    Ce nu avem noi e diversitatea pe care o au in Germania. Au o groaza de produse. Nu pot spune ca ma plang, anul asta au aparut destule chestii noi si pe aici. Probabil ca daca as avea la dispozitie atatea produse, n-as avea oricum timp si chef sa le incerc pe toate. Desigur ca exista si o varianta mult mai buna, anume sa ma axez doar pe chestiile care imi plac in draci.

    La Milka insa e diferenta. De exemplu mosii de Craciun sunt de doua ori mai scumpi la noi decat la englezi. Am luat tablete produse in Germania, pentru Germania, importate apoi in Romania… cu 2.99 lei. Asta in timp ce tabletele produse pentru Romania se vand in magazinele mari pe la 4 lei. Ah, da, si imi place mai mult Milka nemtilor.

      (Citează)

  6. Milka Snax in Austria la Eurospar puna mare atentie MARE au uimitorul pret de 0.95 E ::)) si la noi e 8 lei….pfff.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus