un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Laptopnews.ro primeste o investitie de 30.000 de euro

8 Sep 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

11 comentarii

Sorin Rusi a anunţat pe laptopnews.ro că a vândut 50% din respectivul site pentru 30.000 de euro unui investitor încă nenumit. Asta înseamnă că întreg site-ul este evaluat la 60.000 de euro, iar la o cifră de afaceri de 15.000 de euro/an, declarată tot de Sorin, investitorul speră deci să-şi recupereze banii în 4 ani în teorie, dar vreo 2 ani în practică, luând în calcul şi o creştere a venitului în următoarea perioadă, determinată de investiţie, publicitate, creşterea pieţei de laptopuri/tablete şi awareness mai mare în general pentru laptopnews.ro.

Sorin spune că cei 30.000 de euro vor fi investiţi în dezvoltarea site-ului, dar noi sperăm ca o mică parte să fie cândva investiţi şi într-o băută la o terasă sau ceva aşa…

Aş vrea să fac o comparaţie cu vânzarea pe 30.000-50.000 a site-ului monden.info în 2008, dar nu cred că pot. Multe s-au schimbat în 3 ani, piaţa de IT&C oferă alte venituri din vânzări afiliate şi publicitate decât un site despre muzică, nu ştiu alte detalii de atunci. Presimt însă că se va deschide iarăşi un val de noi site-uri de “review-uri” şi gadget-uri.  Fiecare va încerca pe cont propriu să reușească, în loc să se strângă vreo 3-4, să facă o echipă și să dezvolte un singur proiect mare și frumos, sperând ca în viitor va genera un astfel de câștig.

Anunţul oficial pe laptopnews.ro

    11 comentarii

  1. Fara diacritice la numele meu…Cum se scrie, asa se si pronunta:) – Sorin Rusi:D

      (Citează)

  2. Am impresia ca tu (sau el) confuzi profitul cu cifra de afaceri. Nu de alta dar o cifra de afaceri de 15000 de euro pe an de abia acopera salariul unui inginer in Bucuresti asa ca ciu-ciu recuperarea investitiei in 4 ani, la cifrele de acum…

    Sau si celelalt investitor va fi platit tot pe drepturi de autor in loc de dividende? :D

      (Citează)

    • @nashu: nu am mai complicat calculele. Evident ca din acea cifra de afaceri pe an trebuie scazute cheltuielile, dar indraznesc sa zic ca acestea sunt mai mult de hosting si nu au o pondere mare. Apoi impozitele, inca vreo 25%.

      Investitorul, cine-o fi ea, va emite probabil o factura de cine stie ce servicii, daca nu cumva vrea cash.

      @Sorin: in locu tau, daca toata lumea incurca numele, mi l-as schimba in varianta zisa oricum de toti :P

        (Citează)

  3. Eu nu inteleg altceva, deci Sorin a depus pana acum toata munca, vine cineva ii da 30000 euro, pe care el ii va investi tot in site, acei 30.000 euro valorand 50% din din site.
    Deci cel care a investit 30000 euro devine actionar la 50% din investitiile realizate cu acesti bani? Intreb, nu dati cu parul.

      (Citează)

  4. @alex :D

      (Citează)

    • @alex: nu, cineva a platit 30.000 de euro pentru 50% din din site, e co-proprietar. Asta inseamna ca are dreptul la 50% din veniturile viitoare ale site-ului, ca atunci cand jumatate dintr-o firma este a ta.

      Ce face Sorin cu banii e treaba lui. El a ales sa-i investeasca. Putea sa ia banii si sa-si ia o masina cu el sau sa-i sparga pe femei, dar prefera sa-i bage in site cu gandul ca venitul lunar ii va creste si in timp va fi mai bine asa. Sau poate investitorul i-a pus vreo clauza de genul “10.000 de euro ii toci pe ce vrei, 20.000 de euro ii bagi in site si pe termen lung profitam amandoi din asta”.

        (Citează)

  5. Bun ce face cu banii am inteles ca e treaba lui dar la chestii de genul mi se pare cel mai corect sa se procedeze la modul urmator, investitorul da 30.000 astia is banii personali a lui, iar apoi daca se hotarasc sa mai investeasca investesc in mod egal, de exemplu stabilesc sa mai contribuie fiecare cu 10.000, astfel incat contributia dupa parteneriat sa ramana egala. Cel putin asa mi se pare cel mai corect, in orice afacere.

      (Citează)

    • Pai in principiu asa ar fi corect. Depinde cum s-au inteles. Poate a fost la modul “iti dau acum 30k, faci ce vrei cu ei, dar imi dai 50% din veniturile din urmatorii x ani”. Sorin profita de aici pentru ca cei 30k euro il ajuta sa mareasca site-ul si sa castige din cei 50% pe care-i mai are mai mult decat ar fi facut-o cu 100% dintr-un site mai modest.

      http://en.wikipedia.org/wiki/Angel_investor

        (Citează)

  6. Bravo Sorin! Felicitări! Să ridici aşa un site de la zero în mai puţin de doi ani e ceva de-a dreptul remarcabil şi îi poate inspira pe mulţi mai departe. Pe mine de exemplu mă face să fiu mai încrezătoare în proiectele la care lucrez.

      (Citează)

  7. Profitul e zero, pentru ca la cheltuieli intra si chiria lui Sorin, mancarea, colaboratorii, cafelele. Nu lucreaza full-time?

      (Citează)

    • De fapt vine cu bani de acasa, pana la urma :P

      Profitul e o chestie relativa. De exemplu poti sa n-ai profit pentru ca ai cumparat o masina sau platesti mancare regeasca pentru toata redactia sau faci teambuilding in Bahamas. Altfel privit, te plimbi cu o masina buna, mananci bine si mergi in vacanta in Bahamas.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus