un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Inaugurarea stadionului merita sa le aparţina lui Hagi&Compania

3 Sep 2011  ·

GÂNDURI  ·

4 comentarii

Un editorial de pe GSP.ro, scris la începutul lunii trecute, la inaugurarea noului Stadion NaÅ£ional, conÅ£ine ÅŸi frază de pomină “Panglica va fi tăiată contra FranÅ£ei. Dar inaugurarea merită să le aparÅ£ină lui Hagi & Compania”.

Vedeţi voi, Hagi şi compania sunt cei care ne-au scos în stradă la Universitate, cei care ne-au adus cele mai mari succese în fotbal. Ei ne-au făcut mândri.

Problema este că eu m-am săturat să-i ridic în slăvi pe unii al căror moment de maximă glorie a fost în 1998, acum 13 ani. Gata, a trecut. Şi n-a trecut oricum, ci i-am ridicat enorm de mult în slăvi. Am fost la Universitate să-i aplaudăm, s-a cântat imnul pentru ei, au toţi grad onorific de general sau colonel, i-au filmat la nuntă, i-au adus la emisiuni, concursuri şi talk-show-uri, sunt aproape toţi bogaţi, milionari în euro, au în continuare cariere de antrenori sau de oameni de afaceri.

S-au dat destule, le-am mulţumit suficient de mult. Cât o mai ţinem aşa? Când ne oprim din ridicat statui? Când o lăsăm mai moale cu generaţia de aur, că vorbim de ea de parcă ar fi câştigat şi cupa mondială şi cea europeană la rând, aşa cum au făcut francezii sau spaniolii după ei, când de fapt cea mai mare realizare a României este un sfert de finală jucat împotriva Suediei, nici măcar o semifinală?

Momentan nu facem altceva decât să ignorăm neputinÅ£a generaÅ£iei actuale ÅŸi să nu luăm măsuri împotriva ei deoarece ne complacem în a visa la un trecut glorios. E tare rău când nu zice nimeni “hai să privim spre viitor”. Dacă acest stadion s-a construit cu gândul la generaÅ£ia de aur ÅŸi pentru plăcerea lor, atunci veÅŸti proaste, generaÅ£ia aia a trecut deja.

link GSP.

    4 comentarii

  1. Radule,stadionu asta a fost construit cu scopu de a intoarce cati mai multi bani posibili,e frumos nu zic nu,dar 200 d mil,hai so lasam balta,pe langa asta,sa mai construit pentru dresarea spectatorului,cam pentru asta

      (Citează)

  2. ^ WTF! ^

      (Citează)

  3. cat sa tinem asa… sa mai sarbatoreasca si steaua castigarea cupei campionilor si la anu si inca 100 de ani de acum incoace si tot asa… o tinem

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus