un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Din nou la Haagen-Dazs

11 Sep 2011  ·

GÂNDURI  ·

10 comentarii

După afacerea “fondue”, era de aşteptat ca voi reveni la Haagen-Dazs pentru a încerca şi mai multe deserturi de-ale lor.

double_chocolate_souffle_haagen_dazsCe vedeţi în stânga se numeşte Double Chocolate Souffle. Am rămas un pic surprins când l-am văzut livrat aşa, pe “componente”, dar m-am descurcat şi le-am combinat eu. Punctul forte este sufleul, care este chiar sufleu, nu vreo negresă încălzită. Se zice că un sufleu, indiferent de tip, este testul cel mai bun pentru un cofetar sau patiser, aşa că nu este chiar ceva banal. Cel de la Haagen-Dazs este moale şi pufos, cu ciocolată în straturile interioare, iar peste el am pus eu acea ciocolată cremă pe care o vedeţi în partea de sus a farfuriei şi frişca lichidă, căci asta s-a dovedit a fi în micuţa ceşcuţă.

souffle_haagen_dazsCe să mai zic… atunci când iei în lingură sufleu, cu ciocolată şi frişcă puse peste moliciunea pufoasă a compoziţiei, iar la final îl treci şi prin îngheţată chiar simţi că guşti un desert inedit şi nu te mai gândeşti la cei 25 de lei daţi pe el.

chocolate_caramel_sensation_haagen_dazsÎn dreapta este un Chocolate Caramel Sensation. Este o bucată moale şi gustoasă de negresă (sau cookie, nu ştiu exact cum ar numi-o străinii) de macadamia cu ciocolată, servită cu două cupe de îngheţată, prima de tip “choc choc chip” (adică îngheţată de ciocolată) şi a doua de tip “toffee cream” (adică pe bază de caramel), date pe deasupra cu topping de ciocolată şi presărate cu nuci caramelizate. Într-un colţ este şi frişcă. Foarte bun şi acest desert şi de fapt n-aş putea să vă spun pe care-l prefer dintre cele două, cel mai bine fiind să încercaţi singuri. Chocolate Caramel Sensation a costat 29 lei.

Haagen-Dazs e în mallul Băneasa Shopping City, la mijlocul culoarului dinspre est.

    10 comentarii

  1. În ciuda anumitor traduceri, nu există «frişcă lichidă». Înainte de batere (cu zahăr sau fără), frişca este o smântână mai slabă, deci e smântână. Ceea ce văd în recipientul ăla îmi pare mai degrabă a fi lapte condensat (Kaffee Sahne este lapte condensat toată ziua, cu 10% grăsime).

      (Citează)

    • Sincer sa fiu nu stiu cum ii zice Haagen-Dazs pentru ca nu era trecut in meniu. La inceput eu am crezut ca-i lapte, dar era ceva mai gros si mai dulce, exact ca o frisca, dar lichida :P

        (Citează)

  2. 1 trilion de calorii. Goodie.

      (Citează)

  3. Ca sa fim corecti, sufleul trebuie livrat chiar in primul minut dupa ce a fost scos din cuptor pentru a ramane aerat. La tine, nu s-a intamplat asa deci tind sa cred ca nu-i chiar un sufleu adevarat.

      (Citează)

    • Nu, probabil ca e pregatit dinainte, desi a venit fierbinte si arata ca scos din forma de cuptor. Totusi, nu mi-i inchipui pe baietii care servesc pe acolo facand chestii la cuptor.

        (Citează)

  4. Vezi că şi cauciucul marca Fornetti este scos tot de la cuptor, dar asta nu îl face altceva decât ce este. Te pui cu industria alimentară (processed food) modernă?

      (Citează)

  5. Evident, dar ai mai scris: “testul cel mai bun pentru un cofetar sau patiser”. Iar eu sunt convins că ce-ai mâncat este o creaţie a processed food industry, nu a unui cofetar, patiser, bucătar.

      (Citează)

    • Scriam de sufleu in general, ca idee despre ce reprezinta. Nici eu nu cred ca ce-am mancat la astia e “the real deal”, dar a fost bun chiar si comparat cu inaltul standard pe care ar fi trebuit sa-l atinga.

      Il comparam cu ideea de sufleu facut profesionist, caz in care e bun. Daca-l comparam cu o Eugenie, era super-mega-excelent.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus