un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cum canta Inna live

9 Sep 2011  ·

GÂNDURI  ·

44 comentarii

Inna a cântat live în deschiderea meciului România-Franța, dar la televizor n-a ajuns mare lucru. Sunetul a fost comutat greu de pe microfoanele de fond ale arenei pe cel personal al cântăreţei, apoi au intrat comentatorii peste ea şi pe total mie, ca telespectator, mi s-a părut că n-a fost o prestație reușită. Am vorbit cu cineva care a fost la meci chiar pe stadion şi mi-a spus că s-a auzit foarte clar şi a cântat foarte bine (și soprana care a intonat imnul Franței cică a fost extraordinară auzită live).

Ieri văd articol în Cancan: “Oana Sârbu o face praf pe Inna”. Nu ştiu cine e Oana Sârbu, dar e declarat despre Inna “Mi s-a părut o voce de copil. Aseară, în cele zece secunde cât am urmărit-o, am dedus că da, aşa e timbrul ei. E prima oară când am ascultat-o un pic, cântând. Deci, da! Inna cântă la fel cum vorbeşte în reclama de la băutura răcoritoare”.

Reclama la Pepsi m-a speriat şi pe mine. Are Inna o voce prea ascuţită, prea de copiliță. În plus, cântând în acest stil dance care e acum la modă, e de aşteptat ca majoritatea melodiilor ei să fie trase prin autotune şi mixate şi vocea modificată pentru muzică trance. Probabil chiar e așa.

Şi totuşi, iat-o mai jos cum cântă live o melodie oarecare românească. Orice s-ar zice, are voce. Mai mult, nu ştiu cine e Oana Sârbu, dar Inna a cântat live în toate cluburile Europei, de la Lloret de Mar până la Vilnius, e în topuri inclusiv în Kazahstan, Algeria sau Tunisia şi sunt sigur că o doare undeva de ce declară nu ştiu ce frustrată în paginile unui tabloid.

    44 comentarii

  1. Total de acord. In sfarsit cineva care scrie corect. Oana Sarbu e o cantareata de muzica usoara care a castigat si ea ceva la viata ei. Cam atat se poate spune despre ea. Inna canta bine live si asta este adevarul. orice s-ar spune despre ea, nu e rea deloc si merita ascultata si live, mai ales acoustic, fara mii de instrumente digitale.

      (Citează)

  2. Eu tind sa cred ca tanti Oana Sirbu cam avea dreptate. Dar na, asa sint eu mai mosneag si nu-mi place inna asta neam, tuma din cauza vocii de copil de reclama kinder.

      (Citează)

  3. Intrebarea care se pune este: ai ascultat-o live cu adevarat sau doar iti dai cu parerea? La asta cam se rezuma. Majoritatea oamenilor zic despre cineva ca aia canta bine sau rau dupa 1 minut de ascultat ceva. O voce nu se muleaza neaparat pe orice melodie. Sunt melodii pe care le poate canta bine si altele pe care nu poate din cauza timbrului vocal pe care il are. Asta e important de fapt. Melodiile ei acoustic versions le canta foarte bine live. La restul e normal ca la unele sa nu sune bine. Oricum, de aici pana la a spune ca nu are voce e un drum foarte lung. Imi pare rau de Oana Sarbu, sincer sa fiu, pentru ca sunt clipuri cu ea in care e mult mai rea decat Inna la unele melodii. Si eu pot sa cant foarte bine un Damien Rice 9 crimes, un Nick Cave, un Metallica dar daca ma pui sa cant un Marcel Pavel sau Bon Jovi o sa am probleme.

      (Citează)

  4. Dincolo de faptul ca e cantareata, Oana Sarbu a jucat si in Liceenii….imposibil sa nu stii cine e!

    Cat despre Inna…isi mai aduce cineva aminte de interviul in engleza dat pe la inceputul “carierei”?
    http://www.youtube.com/watch?v=hqES4eTAjCc

      (Citează)

  5. Inna face canto de cand era mica… Si tot urca inregistrari cu ea cantand live de vreo 2 ani incoace – pe alea de ce nu le preia presa de scandal de la noi? Da’ las ca e ok, le preiau aia din afara.

    p.s. Oana Sarbu a jucat in Liceenii, era Dana (de care era indragostit Stefan Banica JR) :)

    p.p.s.: http://www.youtube.com/watch?v=FcQhOriJ9pA

      (Citează)

  6. Suntem un popor de hateri Pyuric. Inna e din start desconsiderata de oricine asculta altceva si nu genul asta de muzica. Sincer mie doar Hot mi-a placut dintre toata insa fata asta poate sa cante bine live. Cum sa preia presa de la noi ceva pozitiv cand scoate bani din scandaluri si de fapt poporul roman doar asta vrea.

    Oana Sarbu sincer sa fiu avea o voce buna insa nu mai stim nimic de ea de ceva timp. Oare de ce? Pentru ca e increzuta si critica pe altii crezandu-se ea mai buna? just saying. if haters hate, why not hate back?

      (Citează)

  7. Da, dar in toate melodiile ei cunoscute, de fapt nu canta… Sau, ma rog, nu vocea e principalul instrument.

    Problema ei cea mai mare este… cum sa ii zic… inocența. De fapt, cred ca e avantaj.

      (Citează)

    • Nu dati cu pietre, dar nu m-am uitat mai mult de cateva minute la Liceeni, pentru ca nu suport stilul de actorie romanesc, de zici ca-s toti de piatra si rostesc solemn replicile.
      Acum insa am facut legatura si vreau doar sa zic… de unde pana unde isi da Oana Sirbu cu parerea despre Inna, care e cunoscuta dintr-un capat in altul al europei si asiei? Asta deja se cheama tampenie.

      @Pyuric: ieri m-am uitat la vreo 10 clipuri live cu Inna, pana l-am gasit pe cel din post, ca vroiam unul cu voce mai linistita. In TOATE clipurile gasite pe YouTube, la comentarii sunt mereu unii care o injura si considera ca-i varza. Mereu primul comentariu, cel mai votat, e unul care zice “dar ce-aveti fratilor? canta bine, ce o injurati atat?”, semn a ce-i in restul comentariilor. Bizara atitudinea romanilor si mai bine pentru Inna ca s-a concentrat doar pe cantat in afara tarii.

      @seba18: n-are legatura cum vorbeste engleza. Nu ne-am nascut nici unul stiind-o.

        (Citează)

    • @Pyuric: ai vazut ce succes au Akcent prin Rusia si Asia? E pacat ca nu-i urmareste nimeni pe astfel de artisti care la noi dispar din atentia media, dar in strainatate devin tot mai mari.

        (Citează)

  8. Marius, nu stiu daca ies intr-adevar bani din scandaluri, ca nu prea ai ce publicitate sa le dai alora care urmaresc numa’ mizerii, n-ai ce sa le vinzi. :) Poate doar sapun si pasta de dinti… Degeaba sunt ei multi, cred ca oricine ar prefera un public redus dar educat, de calitate.

    Cat despre Inna: n-ai cum sa te duci in club sa asculti doar Bach, e nevoie si de astfel de piese “usoare”. Problema e ca in ultima vreme nu mai exista diversitate si doar genu’ asta muzical este promovat, s-a umplut de artisti care n-au nimic special, seamana toti intre ei, nu se disting deloc… Inna a fost printre primii care au promovat acest stil muzical la noi si a avut parte si de o strategie foarte buna de promovare. Astept acum sa vad care va fi urmatorul ‘trend’ si, intre timp, sa mai dispara din copy-pasterii care nu vin cu nimic nou.

      (Citează)

  9. Akcent au fost primii care au avut succes in afara Romaniei (inca de prin 2007), doar ca nu s-au ‘extins’ atat de mult precum Inna, Edward Maya sau Alexandra Stan

      (Citează)

  10. Razvani si Dani mananca rahat… n-a fluierat-o nimeni pe stadion

      (Citează)

  11. http://www.click.ro/bbtcontent/clipping/CLIIMA20100402_0164/5.jpg
    oana sarbu.

    inna nu este cantareata. Este doar imaginea din fata unei campanii foarte bune de marketing.
    bumtzi bumtzi fly ca un boring.

      (Citează)

  12. *maginea unei campanii (ca era mai greu sa fie imaginea din spate).

    Iti merge editu commenturile de numa numa

      (Citează)

  13. Asa multi oameni comenteaza fara sa aiba habar de ce spun.

      (Citează)

  14. Razvan si Dani Oțel se oftica ca nu prea da la emisiunea lor sa le faca audienta. Acum chiar ca nu o sa ii vada fata.

    Nu canta ea extraordinar, dar are o voce placuta. Iar pe stadion nu a fost fluierata.

      (Citează)

  15. Da, ei au fost primii care au ‘spart’ topurile din afara cu o piesa in romana, dar multi nu-i iau in calcul fiind din Republica Moldova

      (Citează)

  16. Cultura mea muzicală nu e prea vastă şi nici vîrsta nu mă mai ţine aproape de lumea muzicii dar pot spune că Inna ar trebui să fie un model. Foarte puţini au răbdarea atît de necesară în artă să asculte şi să reasculte. Inna a confirmat de atîtea ori potenţialul ei dar mereu a fost arătată cu degetul. Toţi puerilii, toate scursurile şi gunoaiele acestei societăţi, oameni care nu au nici o legătură cu fenomenul sau doar părerişti de colţ de bloc îşi permit să arunce cu vorbe de ocară într-un om care munceşte. Inna nu face altceva, munceşte! “Criticii” ăştia de latrină oare ştiu ce înseamnă “a munci”?
    Iar faptul că limba engleză a Innei lasă de dorit nu-i anulează calităţile de artist aşa cum nu i se anulează lui Hagi toată cariera pentru că nu ştie să cînte. Dar să lăsăm scursurile în zeama lor!

    Cît despre Oana Sîrbu… E o mică răutate din partea ta să spui că nu o cunoşti. Oana Sîrbu este şi va rămîne una din vocile noastre valoroase. Şi cred că este în măsură să se pronunţe în privinţa unei voci sau a unui artist tocmai prin prisma carierei. Personal nu cred că a fost chiar aşa “aspră” declaraţia ei, ea fiind o tipă destul de discretă şi cumpătată. Iar vehemenţa şi răutatea din textul tău de mai sus nu se justifică în primul rînd pentru că citezi un ziar de scanal despre care ştim că umflă, exagerează şi scoate din context anumite declaraţii. Cîtă credibilitate are această fiţuică de-i oferi tu atîta atenţie? Mai cerne şi tu, mai aruncă şi tu gunoaiele acolo unde le e locul!

      (Citează)

  17. Ah, si a mai fost proiectul Enigma in anii ’90 care de asemenea a avut super succes international.

      (Citează)

  18. “Toţi puerilii, toate scursurile şi gunoaiele acestei societăţi, oameni care nu au nici o legătură cu fenomenul sau doar părerişti de colţ de bloc îşi permit să arunce cu vorbe de ocară într-un om care munceşte”

    Ce ma amuza stilul asta “n-ai voie sa critici ca ala munceste”. Atat timp cat munca ei este publica, pot sa spun daca imi place cum canta au ba.

      (Citează)

  19. Cum se chiama cantecul care incepe la 1:14?

      (Citează)

  20. Inna este cat de cat cunoscuta in alte tari decat Romania dar muzica ei o auzi doar in discoteci de mana a doua si vei gasi foarte multi oameni care nu au auzit vreodata de ea (de exemplu, in cercul meu de prieteni nimeni; mai toti au auzit insa de O-Zone). Asta deoarece ce “canta” (mult spus) e considerat pe aici prin Franta o nisa rezervata unor varste mai fragede si anumitor canale de muzica mai anonime. Nu sunt afise cu ea nici pe strada, nici standuri dedicate in magazinele de muzica, nu o sa vezi reclame la “ultimul album” sau orice altceva, asa cum se intampla cu majoritatea canteretilor mainstream. Nu am idee de ce, nu sunt mare expert in muzica.
    Deci, cu tot respectul pentru munca domnisoarei, e mai cunoscuta decat alti artisti romani, dar nu o faceti vedeta internationala, pentru ca nu este.

      (Citează)

  21. mai nu stiu, eu o vad peste tot prin Cehia, prietenii mei (mai ales francezii) ma intreaba daca nu o cunosc, ca ar vrea sa o intalneasca, o aud mereu pe la radio, a tot fost prin discoteci cunoscute de aici. OPeste tot ma intreaba lumea ce inseamna versurile din Dragostea din Tei. Si aproape de fiecare data cand intru intr-un supermarket din Franta, aud fie OZone fie Inna

      (Citează)

  22. inseamna ca poate trebuie sa mai ies din Paris sau sa schimb supermarket-urile, ca pe aici nu se aude nimic. singura data am vazut ceva la un televizor ce urla singur intr-un restaurant chinezesc.

      (Citează)

  23. Animalule, nu e vorba de criticat aici, critica e foarte bună pentru oricine. E vorba de aruncat cu căcat.
    Uite tu ești un exemplu perfect. Te-ai simțit obligat ca din câteva litere să le mânjești generos pe amândouă: o poză irelevantă cu Sârbu în țâțele goale și o expresie stupidă despre Inna care nu știe engleză și astfel demonstrează că nu are voce.

    Sigur, tu te amăgești că “frateee, eu doar trollam” dar în final ești doar un produs al mașinii de ură.
    Uite ca să ai muniție data viitoare fii atent aici: și-a pus dinți falși pentru că avea strungăreață. Nu-i așa că e o cântăreață și mai proasta din cauza asta ?

    Și Ștefane, doar pentru că tu ești un boșorog cu bani asta nu înseamnă că ceilalți mai tineri și/sau cu mai puțini bani sunt “de mâna a doua”. Internațional nu înseamnă doar Vest. Sunt piețe de miliarde de oameni care caută pe ce să dea banii.

    Uite aici un exemplu arbitrar de pe o piață de peste 200 de milioane de oameni care e în creștere ca putere de cumpărare: http://live.europaplus.ru/
    5 artiști(plus o melodie cântată de Potap) din 20 mi se pare foarte, foarte bine.

      (Citează)

  24. nea_trol, super tare (linkul) !

      (Citează)

  25. International pentru canteretii din Vest inseamna Vest. Asia e o piata aparte, in care penetreaza doar cantaretii asiatici (coreeni si japonezii fac legea). Stiu ce vorbesc, am stat destul timp pe acolo, muzica vestica e rara. La fel si Rusia. Patrund uneori doar varfurile din Vest, si prin varfuri vorbim de aia care castiga de 100 ori mai mult ca Inna.

    Apoi poate oi fi eu bosorog (bogat nu sunt) dar cand lumea aia prin care ma invart eu discuta de muzica (si fii tu linistit, nu traiesc intr-o bula plina cu aristocrati) nu discuta de Inna.

    Cam asta e tot. Calmeaza-te, inspira niste aer, asculta niste Inna si lasa-i si pe altii sa aiba alta parere decat tine.

      (Citează)

    • Artista romanca Inna a reuşit să câştige inimile francezilor şi să obţină discul de aur în această ţară, pentru vânzările înregistrate de albumul “Hot”. Inna a apărut topless pe coperta ediţiei franceze a revistei FHM, în iulie, iar presa din această ţară o numeşte “regina muzicii dance”.

      Piesele “Hot” (locul al şaselea în France Singles Chart) şi “Amazing” (locul al doilea în France Singles Chart)au vandut peste 200.000 copii impreuna si au ajuns pe prima pozitie in clasamenentul celor mai difuzate piese.

      asta e de acum fix un an, adica 18 sept 2010.

      Later, Inna performed “Amazing” live, in a medley with “Deja Vu” and “Hot” at Starfloor (France), where she accepted the platinum for her album. The festival took place in Palais Omnisports de Paris-Bercy.
      disc de platina in Franta

      Inna pe YouTube
      Hot – 49 milioane vizualizari
      Amazing – 43M
      Deja Vu – 38M
      10 minutes – 25M
      Love – 24M
      Sun is up – 20M
      Deja Vu (clip pus de altul) – 19M
      Love – 16M
      Sun is Up – 12M
      Amazing – 11M
      Sorry – 10 M

      Ma opresc aici. Toate sunt clipuri individuale cu acest numar de views. In practica o melodie este pusa de multe alte persoane si fiecare aduna alte vizualizari, asa cum mai sus Deja Vu clipul pus de contul oficial al casei de discuri are 38M, iar aeeasi melodie pusa de un oarecare a mai strans 19M. Primele 100 de clipuri cu Inna de pe YouTube au toate peste 1 milion de vizualizari.

      De muzica nu cred ca sta cineva si vorbeste in mod activ. Eu nu cred ca am discutat cu cineva despre Inna sau despre ce ascult, de exemplu, mai mult de o data sau de doua ori in ultimul an. Dar asta nu e o masura a succesului respectivului cantaret.

        (Citează)

    • Rusia confirma inca o data succesul INNEI printr-o noua aparitie in editia ruseasca a revistei Billboard. Artistei ii este dedicat un articol amplu, in care se vorbeste despre ascensiunea ei pe scena muzicala.
      Revista Billboard este top-of-mind in randul publicatiilor cu tema muzicala din lume. Editia ruseasca a fost fondata sub licentierea Nielsen. La scurt timp, a devenit un trendsetter in industria muzicala locala si internationala.
      Single-ul ‘Club Rocker’ a cucerit si Rusia, unde e in primele locuri in topul Moskova FM.

      Mai zi o tara :P

        (Citează)

    • Uite la americani, vesticii astia care nu apreciaza decat vestici:
      După ce a făcut furori în Europa cu piesa “HOT”, INNA a cucerit şi ascultătorii radiourilor din Statele Unite ale Americii care au clasat-o pe Inna pe primul loc în topul Billboard, cel mai apreciat şi mai popular din lume.Aceasta este cea mai mare performanţă a vreunui artist român din toate timpurile.
      INNA a intrat de mult timp în atenţia celor de la Billboard, iar înainte de Revelion “HOT” se afla pe poziţia a treia a clasamentului Hot Dance Airplay.
      “Regina Spaniei are succes şi în Statele Unite ale Americii. După ce a cucerit topurile din Spania şi s-a clasat pe locuri fruntaşe în Belgia, Ungaria şi Olanda, artista de 22 de ani se bucură de performanţa de a fi numărul unu în America”, se arată pe site-ul Billboard.

      Asta era din ianuarie 2010!!!

      Apoi a detronat-o Alexandra Stan cu Mr. Saxobeat
      Single-ul Alexandrei Stan – “Mr.Saxobeat” se afla de cinci saptamani pe primul loc in topul Billboard Hot Dance Airplay, devenind astfel prima artista din Romania care obtine acest record.
      In ultimii cinci ani aceasta performata a fost depasita doar de nume precum: Lady Gaga, David Guetta, Rihana, Justin Timberlake, Nelly Furtado, Britney Spears Ida Corr, Kate Perry, Madonna si Christina Aguilera.

        (Citează)

  26. @ioana: nu e recomandat sa o intalneasca pe inna. Mai bine nu…

    @nwradu: O-zone a spart din prima cu Dragostea din tei pe piata internationala. Ce a fost dupa aia a cam fasait. A mai fost un album inainte lansat in Romania, care a cam săcuit.

    PS: S-a pus vreun link cu țâțe pe topicul asta?

      (Citează)

  27. pai nu stiu, americanii nu sunt tot vestici? eu (si AlQaida) cand zic Vest ma refer la toata Europa + America de Nord).
    oricum e clar, trebuie sa mai schimb frecventa la radio, ca trece atata muzica buna pe langa mine si o ratez.
    subscriu la nashu`

      (Citează)

  28. Asia e complexă și are multe aspecte
    http://www.youtube.com/watch?v=kPcsORmXzZQ
    http://www.youtube.com/watch?v=72TWLsxhYkM

    Și binențeles ….
    (la 0:45 și să n-aud că e o emisiune proastă, nu despre asta e vorba aici) http://www.mtv.com/videos/jersey-shore-from-the-first-fist-pump/1668129/playlist.jhtml

      (Citează)

  29. Am fost si eu la meci. Nu pot spune ca am fost langa Inna ca sa o aud cum canta la microfon. In schimb la cele doua imnuri intonate s-au auzit perfect , in schimb atunci cand a cantat Inna ori vocea ei n-a fost ok ori ceva a fost setat gresit,nu pot spune decat ca mi-am acoperit urechile si cel cu care am fost a avut aceeasi senzatie ca a mea, parca ar fi fost o pisica stransa de gat in unele momente. Deci nu as da vreodata bani ca sa o aud live in cazul acesta,poate doar sa-mi confirme ca a fost atunci o greseala de sonorizare.

      (Citează)

  30. In primul rand sa ne intelegem ce inseamna a canta live : muzica+voce. Inna nu canta mereu live ci canta pe negativ…Nu ai nevoie de multe studii muzicale ca sa iti dai seama.. Imi plac melodiile ei, imi place de ea dar trebuie sa admit ca live nu poate canta. Tipa, sare. Am fost la concertul ei si imi pare rau ca am dat banii, prefer sa ascult cd-ul :) Are voce placuta dar sa spui ca Inna are super voce e o prostie.

      (Citează)

    • Pai chiar tu spui opusul. Are super-voce, asta o confirma clipul din post. Ca nu poate sa o puna in valoare live e din cauza stilului de muzica si a al stilului de concert pe care il face.

        (Citează)

  31. Tara McDonald e cam din aceeasi zona muzicala cu Inna, asta inteleg eu prin “voce”: http://www.youtube.com/watch?v=7kdwbh_OWJQ

    @Radu: Stilul dance e cel mai lejer de cintat. N-are complexitatea din R&B, soul etc. Compozitorii Innei de-aia sunt platiti: sa compuna muzica pentru voce, sa faca “potriveala” cum ar veni. Drept urmare scuza ca nu e potrivita vocea ei pentru toate piesele ei (!) pica. “Stil de concert” = sport pe scena? Kylie, Rihanna, Gaga se descurca foarte bine, Madonna cinta prost, Inna cinta prost. N-am ce comenta aici: fiecare merge la concert in cunostinta de cauza.

    Am insa un mister legat de Billboard.com: site-ul ala n-a auzit de Alexandra Stan, daca dai search dupa numele ei dar stie totusi de Inna, dar nu prea bate cu ce zice @nashu_mare. Poate n-am intrat pe billboard-ul potrivit :)

      (Citează)

    • Acum e pe 32, dar in Radio Songs. Cred ca default site-ul intra pe Digital Songs.
      http://www.billboard.com/#/charts/radio-songs?begin=31&order=position

      Depinde de cat autotune si alte modificari s-au folosit in piesa de studiou, pe care o auzi la radio. Daca te duci la concert si te astepti sa sune fix la fel si live, e posibil sa fii dezamagit. Asta e valabil pentru orice muzica, sunt o gramada de formatii care in concert nu reusesc sa cante in acelasi ritm ca si in studioul de inregistare.

        (Citează)

  32. @ciprian:

    Ce i cu mine, ca nu am zis nimic de alexandra stan sau de vreun top?

      (Citează)

  33. INNA FACE MUZICĂ DE CACAO

      (Citează)

  34. Acum… după foarte mulți ani de la realizarea acestui articol și totodata evenimentul respectiv, sunt atât de mândru ca roman de Inna noastră. Fata asta a scris istorie, încă o face. Este nominalizata la aceleași categorii cu Miley Cyrus și Adèle ptr cele mai importante premii din lume. Vocea ei este la moda, actuala. Și nu, nu este doar ptr dance. Cânta rock, pop și r’n’b. Inna este un brand :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus