un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cum arata caravana Lenovo

24 Sep 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

2 comentarii

Am fost ieri dimineaţă, înainte de Webstock, la caravana Lenovo din parcarea mall-ului Băneasa Shopping City. A fost o scurtă prezentare care s-a concentrat pe două aspecte. Întâi despre compania gigantică Lenovo, care este mai mare decât McDonald’s sau Nike şi în primele trei locuri în aproape orice clasament posibil. Apoi a fost o prezentare mai pe larg despre cum a fost gândită şi creată tableta ThinkPad, care este un produs dezvoltat în special pentru mediul business/corporate.

Astfel, tableta Thinkpad (Android 3.1, hardware Tegra 2) e construită din materiale de calitate, are şi slot de card SD şi ieşire HDMI, sticlă rezistentă şi, o noutate inedită, un stylus. Acesta poate să lipsească la o tabletă obişnuită, pe care gesturile cu degetul sunt suficiente, dar expertul Lenovo ne-a spus că anumiţi clienţi business vor un stylus pentru semnătură electronică, pentru proiectare, design de precizie şi alte manevre de fineţe necesare în anumite domenii. Pare logic.

Apoi are o gamă întreagă de dock-uri pentru suport şi o tastatură mobilă ce se pliază împreună cu tableta pentru transport facil. În plus, cum Lenovo a gândit-o şi pentru cei care cumpără sute de tablete dintr-o dată (deh… mediul corporatist) suportă Active Directory şi modalităţi de configurare rapidă pentru ca IT-ul firmei să le pregătească imediat pentru utilizare.

Pentru gama consumer a fost făcută o a doua tabletă, tot cu Android, numită IdeaPad K1. Nu mi-a plăcut la fel de mult. E mai rotunjită, mai “jucărie”, în timp ce tableta ThinkPad pare mai bărbătească. Și ea are un dock cu tastatură, daca ăți trebuie.

[nggallery id=4]

Am văzut şi all-in-one-urile, computere complete încastrate în monitoare şi care au nevoie doar de un singur cablu, cel de alimentare. Eu zic că acestea sunt viitorul, mai ales pentru firme, unde spaţiul de pe birou este important.

[nggallery id=6]

Am văzut şi un small form factor miștocut, cel alb, mic şi elegant.

[nggallery id=7]

În rest, toate laptopurile posibile, accesorii, monitoare şi câteva staţii de lucru.

[nggallery id=5]

Cam asta aveţi de văzut la caravana. Dacă mergeţi astăzi în vreun mall, alegeţi-l pe cel din Băneasa şi profitaţi şi de Lenovo Do Tour (şi de noul cinema… Băneasa e vedeta weekendul acesta). Şi nu uitaţi de programul zilei cu concertul Alex Velea de diseară.

    2 comentarii

  1. Nu m-a dat pe spate, am fost sambata seara pe acolo. Tabletele nu ma intereseaza, dar am vrut sa vad E420-ul, ei aveau un E420S, iar o fatuca de acolo incerca sa ma convinga ca nu sunt diferente majore la hardware. :)
    Apoi un flacau cu iz de nordic [vorbea numai engleza] a incercat sa ma convinga ca nu poate sa-mi arate un T420 fara baterie slice, ca n-are cheie de Kensington.
    Una peste alta am ramas cu cateva idei: o fata de la Lenovo amabila dar slabut pregatita, cateva laptoape bine facute, da’ scumpe si dansatoarele lu’ Velea ala, piese de colectie frate! [Lenovo team, daca faceti revista presei/blogurilor, vreau si eu poza aia cu gagicile in care apar si eu :D]

      (Citează)

    • Pai, urmau sa arate laptopuri, tablete, AIO-uri si asta au aratat. E o ocazie buna sa vezi marfa, cum se simte in mana, cum are butoanele etc. La ce te asteptai mai mult?

      Poze cred ca vei gasi pe pagina de facebook Lenovo Romania si mai au si un album Picasa cu fotografii de la caravana din fiecare oras.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus