un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Tu stii cum iti este crescut copilul?

17 Aug 2011  ·

GÂNDURI  ·

5 comentarii

În imaginea de mai sus puteţi observa o babă traversând aiurea bulevardul gigantic care este Mihai Bravu. Problema este că are şi o fetiţă agăţată de ea, ţinută de mână şi expusă aceluiaşi pericol. Trecerea de pietoni era 30 de metri mai departe, la celălalt capăt al refugiului.

Am observat deseori bătrâni traversând strada pe unde nu este voie, chiar bulevarde foarte circulate. Au un fel de atitudine kamikaze, la modul “eh da’ calcă-mă, şi aşa sunt bătrân şi bolnav”. Şi, statistic vorbind, mulţi sunt călcaţi. Problema mea este cu ăştia care îşi cresc în timpul zilei nepoţii şi îi târăsc după ei în astfel de aventuri sinucigaşe, din singurul motiv că nu vor să meargă până la trecerea de pietoni.

Am văzut cu alte ocazii o babă târând în fugă un copilaş de vreo 3-4 ani în timp ce alerga după tramvai. Era cald, nu vroia să traverseze în siguranţă spre staţie şi să aştepte alt tramvai, aşa că alerga pe mijlocul drumului după cel curent. Am văzut copii speriaţi, agățându-se de hainele bunicii sau bunicului, deoarece erau între benzi pe câte un bulevard pe care se circulă cu viteză, precum pe Tineretului sau Barbu Văcărescu, totul pentru că adultul care ar fi trebuit să aibă grijă de ei traversează în locul fix din faţa blocului, nu pe unde este legal.

Lăsăm la o parte aspectul educativ şi exemplul dat acelui copil. Eu sunt mult mai curios dacă părinţii ce-şi lasă ziua copiii în grija bunicilor ştiu câtă “grijă” au unii dintre ei şi cum îi expun pericolelor din simplă lene.

Și clipul

    5 comentarii

  1. Si eu am dat de un cuplu din asta (bunica 65 ani de mana cu nepot 4 ani), pe o sosea circulata, fara scuar, si cand am trecut pe langa ei nepotul imi arata muie cu ambele maini. Bunica nu a schitat nici un gest, ce sa ii mai reprosez de traversare prin locul nepermis.
    Asa ma incerca o mancarime sa trag de volan… :P

      (Citează)

  2. Eee eu am depasit stadiul. Ieri am vazut o bunica trasa de fetita de langa de manaca pentru ca veneam eu si bunica si fetita mergeau pe strada(exista si trotuar).Eram bine dispus si vroiam sa-i zic ca are o nepoata foarte tare.

      (Citează)

  3. daca bunica e asa, asa si-a crescut si plozii, deci si aia la randul lor sunt tot la fel de incuiati, deci probabil stiu ce se intampla cu plozii lor. problema mea, ca tot ai pus problema ta, este ca imi provoaca disconfort, nu din simt civic sau etic, ci pentru ca nu vreau sa ii crap capu fetitei sau soldurile bunicii ca nu-s ei atenti, si in acest proces, sa imi avariez si masina. asa ca sunt de acord ca specimenele astea sa se alature cainilor vagabonzi in momentul in care primariile decid sa eutanasieze patrupedele (inclusiv pe alea care nu traverseaza pe unde trebuie).

    AM ZIS!

      (Citează)

  4. Doar daca va avea un anturaj mai bun copilul va putea sa fie altfel decat bunica/ parintii…oricum, mai peste tot sunt chestii de genul.
    Pacat! dar na…”traim in romania si tre` sa ne obisnuim cu asta” zicea cineva..

      (Citează)

  5. Si parintii sunt la fel, nu poti sa mai ai pretentia de la nimeni sa fie inteligent

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus