un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Nota se aduce rapid

10 Aug 2011  ·

GÂNDURI  ·

5 comentarii

Ar trebui să fie una din legile de bază ale restaurantelor ca nota să-i fie adusă clientului în cât mai scurt timp posibil. Desigur, un ospătar ar putea considera că vrei să pleci din local, deci nu mai comanzi nimic, deci nu mai cheltui alţi bani decât deja ai făcut-o şi prin urmare poate să acorde prioritate altor clienţi, să le care altora mâncarea şi băutura şi eventual să mai stea la bârfă cu ceilalţi chelneri, iar nota solicitată de tine să ţi-o aducă după minute bune de întârziere şi după alte minute să verifice dacă vrei restul, urmând ca o a treia perioadă de aşteptare să apară când aştepţi respectivul rest.

Situaţia descrisă în această gigantică frază de mai sus este o greşeală. Vreau să plec. Poate am primit un telefon şi trebuie să ajung urgent undeva. Poate mâncarea respectivă are un efect laxativ şi simt că ar fi momentul să plec acum. Poate s-a terminat pauza de masă, poate mă aşteaptă un curier la birou, când eu sunt la terasa din cartier, poate… Nici nu contează motivul. Am o treabă undeva şi vreau să plec rapid, nu întârzia cu notă şi nici cu restul atunci când le cer.

    5 comentarii

  1. Te duci la bar/casierie si achiti. Simple as that!

      (Citează)

  2. probabil ai avut o experienta neplacuta undeva, de ce nu spui si unde ?

      (Citează)

  3. Asa fac si eu de obicei, daca am cerut nota si nu vine, calculez in minte cat datorez, las si plec. Sau ma duc la bar si achit.

      (Citează)

    • @miluch: s-au strans mai multe, n-a fost ceva in particular. Plus ca depinde de la chelner la chelner si de la o zi la alta, asa ca nu pot nominaliza un intreg local.

        (Citează)

  4. plus ca daca pleci, eliberezi o masa pentru urmatorii clienti, care vor sa cheltuie bani :) dar asta inseamna munca suplimentara pt. chelner, si deci evita momentul cat se poate => salariul platit la volum de incasari si la nr de note zilnice.. sa-i vezi atunci cum alearga

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus