un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Care este masa mea preferata

30 Aug 2011  ·

GÂNDURI  ·

5 comentarii

Mi-am dat seama zilele trecute că micul dejun este masa mea preferată. Prânzul, chiar şi atunci când este luat integral, e de obicei o ciorbă şi un fel principal de mâncare. Cina devine opţională sau măcar frecvenţa ei ar trebui să fie invers proporţională cu sfericitatea burţii. Dar micul dejun? Atâtea posibilităţi, atâtea ingrediente şi preparate, atâtea opţiuni de băuturi, mâncăruri şi deserturi! Cum să nu-ţi placă?

Zilele trecute am făcut o omletă, nişte caşcaval pane, un kaiser rumenit, iar câteva chifle încălzite pe prăjitor au fost unse cu unt. O plăcere! Am tăiat încetişor din fiecare, am mâncat din toate, am băgat cu pâine… e ca o masă ideală. Chiar mă gândeam că e un mod foarte plăcut de a începe ziua.

Cel mai mult mă încântă micul dejun luat la un hotel de soi. Un bufet suedez cu de toate de toate. Cafea, lapte, apă, suc de portocale, suc de merişoare, suc de mere, ceai de 10 feluri. Omletă, ou ochi, ou fiert, cârnăciori, kaiser, şuncă, fasole dulce ca la englezi, cinci tipuri de brânzeturi (brie! mucegai!), alte patru tipuri de mezeluri, chifle de trei feluri, pâine de patru feluri, cereale de cinci feluri, iaurt normal, iaurt cu fructe, fructe, legume, pateuri, croissante, brioșe. Suedezii trebuie felicitați pentru că au dat lumii blondele naturale, dar să nu uităm această invenție crucială: bufetul!

Cel mai mult mi-a plăcut la englezi, care dau o fasole cu bob mic și dulce, foarte bună, plus suc de merișoare și uneori Nutella la portii mici, cat pentru 2 biscuiți sau o felie de pâine. Culmea, micul dejun chiar îmi place să-l gătesc, probabil din cauză că sunt primele ore ale zilei şi încă sunt entuziasmat de ea.

Oarecum cu legătura, îmi place mâncare de la catering din acelaşi motiv. Zeci de combinaţii, culori vii, porţii mici ca să poţi să încerci din toate! Și ați văzut dulciurile? Geniale, iar în cofetării nu găsești niciodată aceleași combinații! Sunt ca un papagal atras de culori şi bucăţele mici de mâncare.

    5 comentarii

  1. La polul opus sunt eu, care nu mai suport sa aud de mancare, nu mai suport grija constanta de a fi “mancat”, de a putea avea energie pentru urmatoarele ore. As fi cel mai fericit daca s-ar inventa pastila care sa inlocuiasca mesele de pe macar o zi…si da, stiu ca sunt tot felul de prafuri, shakeuri, dar alea nu sunt sanatoase…cel putin nu inca

      (Citează)

  2. mmmmmmmmmmm, total de acord cu tine. Mai ales despre partea cu bufetul suedez de la hotel. Yummy! :D

      (Citează)

  3. @Geo: de acord. Si una impotriva somnului, ca sa pot face mai multe ziua.

    Mancatul oricum iti prieste doar cand ai timp si n-ai griji. Altfel e doar o goana sa bagi mai repede ceva la maț si sa te intorci la treaba.

      (Citează)

  4. Corect. Sunt destul de sigur ca va trece mult prea mult pana cand corpul omenesc va suferi atat de multe mutatii incat sa suporte astfel de schimbari. Se vor face, dar nu prea curand.
    O treime din viata dormim, inca 10 la suta o dam pe tinpul afectat mancatului, si mai ramanem si noi cu juma de viata…din care oricum foarte mare parte e ocupata de lucruri care nu ne plac…

    Asta fiind jumatatea goala :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus