un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Statistica telefoanelor in SUA

29 Jul 2011  ·

GÂNDURI  ·

19 comentarii

Cele mai recente statistici despre piaţa de smartphone-uri din SUA, cu date din trimestrul doi al anului 2011, arată Android la 39% şi iOS-ul lui iPhone la 20%. Pe total lucrurile stau aşa:

  1. Android OS 39%, din care HTC 14%, Motorola 11%, Samsung 8% şi alţii 6%
  2. Apple iOS 28%
  3. Blackberry 20%
  4. Windows Phone 7 este la 9%, cu HTC 6%, Samsung 2%, alţii 1%
  5. Palm OS 2%
  6. Symbian 2%, totul Nokia.

Sunt un pic surprins să văd HTC pe primul loc în SUA, deoarece aveam impresia că Motorola deţine această poziţie pe acea piaţă. Mă bucur pentru HTC. Reţineţi însă că Samsung Galaxy S II încă nu se vinde şi în SUA, dar după ce va intra pe piaţă cred că Android-ul va câştiga şi mai multă cotă, iar topul producătorilor s-ar putea schimba. Galaxy S II s-a vândut în restul lumii în 5 milioane de exemplare in doar 3 luni. Închipuiți-vă doar ce va face în SUA.

În ceea ce priveşte Apple, aş vrea mai degrabă să ştiu câţi dintre posesorii de iPhone au migrat spre Android. Sau au rămas fideli mărcii, iar creşterea Android-ului s-a făcut în detrimentul celorlalte sisteme de operare, de unde a furat public?

Blackberry rezistă eroic. Nu au aplicaţii multe, nu au terminale “cool”, dar încă au un procent gigantic de piaţă. Cred că sunt cei mai vulnerabili acum.

Windows Phone 7 este o surpriză plăcută cu 9% din piaţă. De exemplu iOS-ul are de trei ori mai mare cotă de piaţă, dar na… e iPhone, e de mai mulţi ani la vânzare şi e considerat mult mai cool. În aceste condiţii, o cotă de piaţă de 9% eu zic că e foarte bună, mai ales că viitorul update al WP7, cândva în toamnă, va aduce multe lucruri în plus. Mă aşteptam ca Samsung să fie pe primul loc la producători, deoarece ştiam că modelul lor Omnia 7 este considerat cel mai bun la acest capitol. Iată că tot HTC le ia fața. Cred că mor coreenii de ciudă.

Nokia deja a pierdut startul pe piaţa americană. N-a fost niciodată în vârful clasamentului, dar de asta zic că acum Blackberry va fi OS-ul violat de competiţie. Symbian-ul deja e mort în SUA.

via Engadget, unde este şi un grafic cu aceste statistici.

    19 comentarii

  1. Teoretic nu HTC(14%)e pe primul loc…Iphone ar fi pe primul loc cu 28%

      (Citează)

  2. Te inseli si te inseli grav de tot. Windows phone 7 nu are n nici un caz 9 % din piata de smartphoneuri in USA (ar fi vrut ei). Probabil ca are undeva pe la 1-2%.
    Cumulat cu windows mobile are 9%.
    E o diferenta foarte mare

      (Citează)

  3. @fan barca in paragraful ala se vorbea de producatorii de telefoane Android, unde HTC e primul.. La producatori de mobile ai dreptate, iShit is “the shit”.
    @Horia +1, pe endgaget chiar scrie Win Mobile & WP7

      (Citează)

  4. Eu cred ca exista si un procent important de clienti noi pe toate sistemele de operare care vin din zona featurephone, care sunt la prima experienta de smartphone. Si cred ca acolo cel mai bine se misca iOS si Android. iOS din cauza factorului “cool” si Android pe segmentul entry level, cu telefoanele ieftine.

    @Horia: dai si un argument sau doar vorbesti ca sa nu taci?

      (Citează)

  5. @fan barca: ideea era ca din totalul de telefoane cu Android vandute HTC are cele mai multe…

      (Citează)

  6. ok

      (Citează)

  7. Da cica telefoanele cu Android au cea mai mare rata de return, deoarece au sistemul de operare complicat.
    Americanii astia…

      (Citează)

  8. @ ipo

    cumpara-ti tu smartphone cu windows mobile daca esti asa destept. Ia si citeste http://tinyurl.com/4yzmhat

      (Citează)

  9. @Horia: ma refeream la splitul intre WP7 si WinMo din aia 9%.

      (Citează)

  10. Radule, te maninc. E vorba de piata de smartphone-uri. Asta e primul indiciu. Da, se poate ca htc sa fie primul pe piata asta. Insa piata asta e doar o bucatica mica ( sa spunem 20% ) din piata de telefoane. Per total da, Motorola inca se tine bine pe primul loc.
    Americanul de rind are telefon clasic.Ecran, agenda, sms, taste si atit. Nu IOS, Android, BB,Symbiam etc.
    Nokia nu a avut niciodata succes pe piata americana. Dracu stie de ce. si asa au foarte putine modele la ei.
    Basca ca inca foloseste telefoane uzate moral de 5-6 ani minim.
    BB se tine bine acolo. Chiar de dau in balta cu unele terminale, tot sint apreciati. Multi sint mindri de BB-ul lor.

      (Citează)

    • Da chief, piata de smartphone-uri, normal. Sau piata de sisteme de operare, daca vrei. Nu cred ca vom vorbi vreodata pe blog de dumbphones.
      Aveam insa impresia Motorola conduce piata Android prin modelele Droid. Iar Blackberry, daca nu gaseste o solutie salvatoare, e mancat in 1-2 ani, la fel cum a fost si Nokia in rest.

        (Citează)

  11. @jules: 20% era prin 2009, in prezent e undeva pe la 50%

    In prima fraza a articolului scrie clar ca e vb. de smartphone-uri…

      (Citează)

  12. @acsel
    si asa e, Android are zeci de bife, lasand utilizatorul sa decida ce vrea..
    din experienta mea de pana acum, iWhatever nu iti da posibilitatea sa alegi. Iei asa cum e, si folosesti. Si majoritatea userilor de iShit sunt genul de oameni care oricum nu inteleg ce face optiunea X, si nu inteleg nici ce spune manualul ca ar face optiunea X, si nici nu ii intereseaza.. Ei isi iau telefonul doar ca sa intre pe facebook si mail, din cand in cand harti da’ nu mult ca sunt greu de folosit, si muzica.. atat. Si sunt foarte multumiti cu deciziile pe care producatorul le ia pentru ei.
    Si genul asta de oameni trebuie taxati rau de tot, si Marul asta face.. le ia banii pentru ca merita.

      (Citează)

  13. Da bre. Ok, insa cite smartphone-uri a scos Motorola si cite a scos HTC doar anul asta ? Eu stiu doar de doua smartphone-uri de la Motorola. Dar na, eu am ceva cu firma asta si in general chiar evit sa stiu ceva de ea.
    Stiind ca Motorola e no 1 pe piata din US, ma gindeam ca poate te refereai la toata piata, incurcindu-le.
    BB va ramine, pentru ca e considerat “the shit”. Are un fan-base solid.
    Adriane, esti un pic optimist. 50% din piata sint smart-telefoane ? Nu zic nu, insa stiind cum sint americanii, tare as vrea sa vad un mic studiu care sa confirme.

      (Citează)

  14.   (Citează)

  15. @gepa: Fiecare cu sistemul lui de operare. Si daca tot esti asa pornit impotriva Apple, inseamna ca ai ceva ore la activ cu deviceurile lor de esti asa sigur pe ce spui.

      (Citează)

  16. pt americani iphone e telefon national asa cum nokia e la noi marca nationala.. si la noi cresc htc-urile dintre care mi-as cumpara si eu ceva la anul.

      (Citează)

  17. @AdrianG, mersi. Nielsen ala pare a fi tip de incredere ca e cam citat. Inca nu e 50%, se preconizeaza ca va fi 50-50 2011Q3 care e cam acum.

    Piata se schimba rapid. Ce stiam despre asa ceva era de dinainte de 2009. Si atunci rar vedeai telefon mai acatarii la vreun american. Toti cu dumb-phones. Din alea urite rau. Si proaste si problematice si tot tacimul.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus