un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Misterele medicinei – azi barbieritul

19 Jul 2011  ·

GÂNDURI  ·

12 comentarii

Uneori cercetarea ştiinţifică parcă este direcţionată pe nişte idei prea fixe şi prea “clasice” decât ar trebui. De exemplu se investesc miliarde în pastile care să-ţi ridice “catargul” la fel ca în tinereţea lemnului, acum un pic înmuiat de trecerea anilor. Desigur, e important să poţi “planta steagul” în vârful muntelui atunci când ai ocazia, indiferent de vârstă, dar totuşi, miliarde? Şi odată apărută Viagra, celelalte companii au investit alte miliarde în a dezvolta un competitor pentru pastila albastră, că piaţa e mare și vor o bucată din ea.

Dar la chestiile de bază când ne întoarcem? Eu de exemplu m-am săturat să mă bărbieresc. O fac la 2-3 zile, că m-a făcut Dumnezeu mai blond şi mai ne-maimuță, dar tot m-am săturat de asta. N-am auzit pe nimeni să-şi concentreze eforturile pentru a uşura viaţa a 3 miliarde de oameni, bătrâni sau tineri, cu sculament natural sau nu, adică fix 100% din populaţia maximă ce ar putea fi abordată.

Vorbesc cercetătorii despre genetică avansată, operaţii de la distanţă, tot felul de echipamente robotice sau electronice introduse în corpul uman, dar o simplă pastilă care să-ţi facă barba sa nu mai crească nu se poate inventa? Ar fi ca un anticoncepţional pentru bărbaţi.

    12 comentarii

  1. De cand visez la asa ceva! :D
    S-ar putea (cred) scoate ceva pastila care sa-ti modifice, hormonal, cresterea parului facial.
    Dar mai stii ce risti??? :))
    Nu cred ca scoate nimeni un astfel de “leac”, atat timp cat produsele din aria asta se vand bine si mai sunt si scumpe rau! Vezi tu Gillette sprijinind o campanie de genul: “sa ne lasam de barbierit”?

      (Citează)

    • Pai sa le scoata chiar Gillette, nu-mi pasa. Sau daca nu ei, le scot altii si ii baga in faliment. Imi inchipui ca si cei care produceau papirus n-au fost incantati cand au inventat altii hartia sau cei care produceau filme foto cand au aparut aparatele digitale.

        (Citează)

  2. Nu merge epilare definitiva pe fata?

      (Citează)

  3. Nici o epilare nu e definitiva, nici macar aia pe care scrie definitiva – sedintele trebuie repetate odata la cativa ani ca deh… organismul se regenereaza cu par cu tot.

      (Citează)

  4. @enzo: Da, stiam asta, dar comparand 2-3 zile cu 4-5 ani, suna cam definitiv. :D

      (Citează)

  5. Nu si-au batut capul e undeva acolo gena care sa opreasca, atata timp cand parul de pe corp creste cu o rata diferita in anumite parti la fel si cu unghiile de la maini.Comparatia e oarecum aiurea cu pastila care face minuni pentru cei care au nevoie …. , gandeste-te cat ar pierde firmele producatoare de produse necesare barbiritului, pana la urma tot aceeasi investesc in dezvoltarea produselor , ce inters ar avea sa faca prostia asta.
    E ca si la masini de ce sa faci o masina care sa tina 100 de ani cand poti sa faci o masina care tine 5 ani dar proprietarul sa o tina 100 cumparand piese.
    TOTUL SE REZUMA LA BANI !

      (Citează)

    • Si cat ar pierde spitalele daca s-ar inventa pastile mai bine!

      Am zis mai sus, asta inseamna competitie. Scoate unul un produs care ii elimina pe altii din business… ghinion! Asa s-a intamplat cu aparatele pe film, cu telefonul fix, cu tubul catodic, cu vapoarele transatlantice, cu potcovarii, cu magazinele offline etc.

        (Citează)

  6. Eu am rezolvat temporar problema lasandu-mi barba! :))

    Personal nu m-as baga la nici un fel de pastila de tipul asta – niciodata nu stii ce efecte secundare are si nu m-as risca. Dar din cate stiu exista epilarea cu laser.

      (Citează)

  7. Radu vinzi 2 miliarde de pastile si dupa ce faci ?! E doar o afacere de moment. 2 miliarde pot da cei de la gillette spaga anual ca sa nu scoata nimeni acest produs atata timp cat industria produce zeci de miliarde. S-a teleportat acum cativa ani o cutie de suc si asta s-a intamplat acum cativa ani, profesorul respectiv spunea atunci ca in maxim 10 ani va ajunge la kg poate chiar tone si in pom a ramas.Ca sa nu mai vorbim de experimentul Philadephia acum zeci de ani. La fel si cu alte tipuri de combustibili gasiti, mult mai buni decat petrolul. Proiecte abandonate datorita intereselor financiare.
    Money makes the world go around…

      (Citează)

    • Ce teleportare de cutie de suc man? WTF?!?

      Nu e mai simplu ca Gillette sa dea 2 miliarde si sa cumpere business-ul care ar produce astfel de pastile? Sa fie tot al lor?

        (Citează)

  8. Da nu gasesc nimic pe net… probabil au musamalizat rapid si i-au dat aluia o suma de bani sa abandoneze proiectul.
    Pai nu e mai simplu ca ei castiga sute de miliarde prin spuma de ras , aparat si after shave. Daca tu nu mai ai barba de ce sa le mai cumperi ?
    Eu cred ca dau cam 70-100 de dolari pe an numai in produsele de mai sus.
    Pastila aia nu poti sa o dai cu 1000 de dolari ca ar devenii exclusivista undeva la 200 de dolari asta inseamna ca eu in 3 ani mi-am amortizat investitia in pastila. Rezulta prejudiciu de peste 20000$ Gilletului de la mine , bani pe care i-ar fi luat daca as fi avut barba.
    200 – 20000$ e o diferenta mare.

      (Citează)

  9. Desigur că se poate inventa, însă nu s-ar mai vinde toate produsele care aduc bani din asta: aparate de râs, after-shave, geluri, creme, spume etc.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus