un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Mersul pe jos nu este cool

5 Jul 2011  ·

GÂNDURI  ·

9 comentarii

Am o mare nelămurire. Uneori văd la mall maşini parcate ca în imagine, fix în buza uşii de acces. Înţeleg că proprietarii n-au avut chef să umble prin parcare, de la un loc valid până la uşă, şi au lăsat maşina acolo, ca să se “dea jos” direct în mall. OK.

Dar problema este că intri într-un mall. Nu ştiu dacă aţi mers vreodată în AFI sau Băneasa, că poate nu sunteţi din Bucureşti, dar dacă te duci pe la 3-4 magazine şi apoi îţi cumperi şi un suc deja ai mers pe jos vreo 2 kilometri. Ce mai contează 20 de metri în parcare? Nu ştiu dacă aţi conştientizat vreodată cât de mult mergeţi pe jos atunci când treceţi printre rafturile cu haine şi vă agitaţi de la un magazin la altul şi mai staţi şi la vreo coadă, astfel încât distanţa parcursă în parcare este infimă comparativ cu cea din magazin.

N-aş zice că e vorba de cocalareală, că uneori vezi specimene bizare parcând frumos acolo unde găsesc un loc, chiar dacă e la mama naibii. Aş zice că e doar lipsă de gândire și asta e trist.

Acelaşi lucru se întâmplă la hipermarketuri, unde este o goană să găseşti loc pe secţiunea fix din faţa intrării în hipermarket şi eventual cât mai aproape de uşa acesteia. De multe ori văd maşini care aşteaptă 5 minute pe avarie ca cineva să-şi încarce cumpărăturile şi să elibereze un loc bun de parcare, deşi în acele 5 minute ar fi putut parca 50 de metri mai departe, în centrul parcării unde sunt locuri disponibile, să închidă maşina şi să intre deja în galeria comercială.

Din nou, poate nu vă daţi seama cât de mult mergeţi pe jos într-un Carrefour sau Cora, cât de lungi sunt rafturile şi câţi metri parcurgi atunci când eşti la iaurt şi îţi aduci aminte că ai uitat să-ţi cumperi lichid de spălat parbrizul. Poate nu vă daţi seama cât de lungă este galeria comercială, de la intrarea pe uşă şi până la intrarea efectivă în hipermarket. Se strâng metri şi kilometri parcurşi pe jos înăuntru, dar contează să ai maşina cât mai aproape de intrare? De ce, îţi iei căruciorul în spate şi-l cari până la ea, ca un melc ieșit de la shopping? Intri pe vreme frumoasă, dar te aștepți să ieși pe grindină? Jefuiești un magazin, așa că mașina de fugă trebuie să fie cât mai aproape?

    9 comentarii

  1. nu stii tu d-astea ba, cine-ti mai vede bemveul daca e pe al treilea rand intre dacii si matizuri?

      (Citează)

    • @add: sunt sute de BMW-uri in parcare, chiar nu mai conteaza. Ah, il mai vezi pe cate unul in Baneasa ca trage un Ferrari drept in fata, dar pentru asta exista locurile VIP de acolo. O fi patronul.

      @Alexandru: se trage si la raspundere, dar in caz de controale sau accidente, cand se fac anchete.

      @stefan: chiar, am inteles ca e goala goala cladirea aia din Piata Victoriei, si mai e si cea mai inalta din oras. Ai mai multe informatii despre de ce nu se muta nimeni acolo?

      @zeroo: si aici la fel, dar daca respectivul vrea sa recunoasca faptul ca e un handicapat, ok…

        (Citează)

  2. Lipsa de respect nu este numai a cocalarului ci si a magazinului care refuza sa-l “execute”. Cand masinile parcate aiurea pot bloca hidrante sau cai de evacuare pentru urgente, magazinul poate fi tras la raspundere daca nu a luat masuri.

      (Citează)

  3. @Wideblog – tras la răspundere de cine ?
    @nwradu – este prostie în stare pură și atât.

      (Citează)

  4. @alexandru savu: de pompieri daca blocheaza calea de acces pentru masinile de interventie sau un hidrant, etc.; de primarie (cred, nu sunt sigur cine gereaza asta in Romania) daca ocupi locurile pentru handicapati.

    avand in vedere ca pedepsele pentru cand nu prevezi chestiile astea sunt mari (isi aduce cineva aminte de turnul ala imens de pe 1 Mai in care nu lucreaza nimeni desi e terminat de vreun an? hint=pompieri) pedepsele pentru blocarea lor sunt in teorie la fel de nasoale. in teorie.

      (Citează)

  5. Ehhh sa vezi la mine in oras cum se agita sa ocupe si locul pentru cei cu handicap. Trist.

      (Citează)

  6. @nwradu: pai ti-am zis: pompierii. se pare (am auzit doar zvonuri, nimic clar) ca ceva e prost dimensionat la sistemul de evacuare (scari). deci nu au primit aviz, nu deschid cladirea. Avand in vedere cat a costat si cat de multi metrii patrati sunt acolo tind sa cred ca asta e, alt motiv sa nu folosesti ditamai monstru nu prea e.

      (Citează)

  7. eu nu pricep de ce cenzurezi numerele de inmatriculare….

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus