un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

La review: stick USB 3.0 Kingston 64 GB

6 Jul 2011  ·

GÂNDURI  ·

16 comentarii

Update: review-ul este aici.

Am primit la review o chestie pe care de mult doream să o testez: un stick USB Kingston de 64GB, dar versiunea 3.0 de USB, adică cel rapid care se laudă cu viteze de 100 MB/s la citire şi 70 MB/s la scriere, de 2-3 ori mai rapid decât stickurile actuale.

Spun că demult am vrut să testez aşa ceva pentru că în decembrie am upgradat calculatorul şi noua placă de bază am ales-o cu USB 3.0, ca să fie un pas spre viitor. Ştiţi însă cum se întâmplă. Placa avea USB 3.0, dar eu am nişte stickuri vechi şi m-am complăcut în a le utiliza pe acelea, în lipsa unor cifre clare care să-mi demonstreze cât de rapid ar fi transferul prin această nouă generaţie de port USB. Acum voi avea ocazia să văd cu ochii, mâna şi mai ales cu placa mea rezultate concrete şi practice, nu teste artificiale de benchmark.

Acesta de mai jos este stickul, un Kingston DataTraveler Ultimate 3.0 argintiu, de 64 GB, care la eMAG costă de rupe, dar versiunile mai mici, de 16 GB, sunt mai accesibile la preț. Important e să vedem cât de rapidă e tehnologia, pentru că în viitor se vor ieftini.

Vreţi să testez ceva anume? Eu mă gândeam să fac nişte teste practice de viteză de transfer încercând cu:

 • un fişier cât mai mare (8 GB probabil, un film)
 • un folder de muzică (20 GB de mp3-uri, să zicem)
 • un folder “cu de toate” (Windows, la mine are 16,5 GB în fişiere de toate tipurile)


Aş vrea însă să participaţi şi voi la test, măcar de la distanţă, şi deci dacă aveţi alte metode de propus, vă ascult cu plăcere.

Am primit odată cu el şi un stick clasic, pe USB 2.0, tot Kingston 64 GB, numit DataTraveler R500, cauciucat-rugedizat. Îl voi folosi pentru testare comparativă.
kingston datatraveler r500

  16 comentarii

 1. Mai mare decat HDD pe care imi tin acum OS-ul! :)

    (Citează)

 2. Incearca sa copii si Half Life 2, are vre-o 40.000 de fisiere. Is curios cum merge ca stergerea jocului dureaza cam 5 minute

    (Citează)

 3. 70 mb poate la scriere?

    (Citează)

 4. ai probleme cu editul? costa cat ssd la emag

    (Citează)

 5. Un format complet cat dureaza?

    (Citează)

 6. Incearca si tu cu un BluRay de 20-30 GB, nu cu o amaraciune de 8 :))
  Din ce stiu, timplul de transfer se mareste cand transferi fisiere din cauza ca trebuie sa faca 2-3 procese in plus per fisier

    (Citează)

  • @LowRider: Cel mai mare fisier pe care-l am cred ca e o imagine de Crysis 2 de 14 GB

   @George: din ala quick? :P

   @cartus: 70 la scriere e trecut pe cutie, dar vedem in teste cat iese. Iar SSD-ul meu a fost 500 de lei parca.

     (Citează)

 7. vroiam sa zic in articol ai scris 70 la citire

    (Citează)

 8. Incearca si ceva arhivare/dezarhivare pe el.

    (Citează)

 9. Mi se pare mie, sau e cam baban comparativ cu un stick USB normal? În funcție de rezultatele tale o să-mi cumpăr unul de 32 GB sau mai aștept un model nou de la Corsair.

    (Citează)

 10. Stiu ca nu asta (testere “sintetice” :) ) ai intrebat dar eu folosesc pentru a testa hardurile HD Tune (varianta Pro sa vad si rata de scriere) si CrystalDiskMark (e misto la al doilea program optiunea de a testa rata de transfer pentru fisiere mici). Mi se par niste bechmarkuri foarte bune.
  Pentru teste reale ce ai zis tu.

    (Citează)

 11. pai bun … si cand ai de gand sa faci testele alea ca e deja 8 iulie si tu ai scris despre stikurile astea in 6 iulie … probabil le-ai primit in 6 iunie si ti-a luat o luna pana sa compui articolul. cam cat o sa iti ia sa dai de 3 ori copy paste la niste fisiere?

    (Citează)

  • Probabil ca le fac azi.

   Teste cu copy-paste fac altii, eu trebuie sa le repet de 3 ori pentru a avea o valoare medie elocventa si tot dureaza vreo 2 ore si ceva.

   @Melk: e cam cat un Corsair din ala cauciucat, dar un pic mai gros.

     (Citează)

 12. Aşteptăm cu interes testele cu programe specializate.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus