un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Culmea furtului

19 Jul 2011  ·

GÂNDURI  ·

3 comentarii

În apropiere de Stăneşti, trenul cu focoase a încetinit deşi acest lucru nu era prevăzut. Întrebat de jandarmii ce păzeau focoasele, mecanicul trenului a declarat că are de rezolvat o problemă personală şi durează doar câteva minute. O maşină s-a apropiat de tren, mecanicul a coborât şi le-a dat câteva canistre de motorină. Audiat ulterior, s-a dovedit că mecanicul vânduse 70 de litri de motorină celor din maşină.

De unde credeţi că avea mecanicul motorină?
1. O cumpărase cu banii lui la Petrom-ul din Braşov şi o vindea în Giurgiu. Urma să declare la Fisc veniturile suplimentare.
2. Găsise petrol la el în curte, l-a rafinat cu mâna lui, acum îl vindea aşa cum alţii vând castraveţi în piaţă.
3. Era furată din rezervorul locomotivei.

Eu înclin, desigur, spre varianta 1, care pare cea mai logică. Jandarmii din tren au notat numărul maşinii şi aşa s-a descoperit toată manevra, dar cât tupeu a avut şi mecanicul să vândă motorină tocmai în faţa celor care însoţeau trenul pentru a preveni furturile? Sau e prostie?

Probabil că imaginaţia noastră nu este capabilă să conceapă toate modurile în care se fură în România. Din când în când mai apare câte un astfel de exemplu la ştiri şi atunci ne gândim “hah, ce manevră aveau şi ăştia!”.

De câte ori trecea acel tren pe acolo? Zilnic? 70 de litri de motorină furaţi zilnic.

Câte trenuri circulă în România zilnic, fiecare având la bord câte un astfel de mecanic? 100? 200? Dacă sunt 200 de trenuri şi 50% dintre mecanici mai “fac şi ei o pâine”, 200 trenuri x 50% mecanici x 70 litri x 5 lei = 35.000de lei furaţi zilnic de la CFR. Pe an 12.775.000 de lei furaţi.

Ştiţi câte trenuri circulă zilnic în România? Nu 200, ci 1559 (date din 2009). Câţi mecanici or fura?

via Realitatea.

    3 comentarii

  1. Acum depinde cate din trenurile alea merg pe motorina :P

    Dar sa nu fim rai, si eu tot pe varianta 1 merg.

      (Citează)

  2. Cam o treime, estimez eu, din trenurile alea “merge” pe motorina.
    Motorina nu e prea greu de furat – se scoate alimentarea de la 1 – 2 cilindri de la motor si gata, poti sa ii pui cate sigilii vrei pe rezervoare si conducte ca tot o sa fure. La un drum mai lung scoti lejer cateva zeci de litri.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus