un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Camera 3D Sony Handycam

3 Jul 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

Spune-ți părerea

Am văzut şi eu, după ce la lansarea oficială n-am putut ajunge, handycam-ul Sony TD10, primul model care filmează în 3D. Camera este expusă în noul magazin Sony Center din Carrefour Feeria, unde i-am făcut şi eu fotografiile de mai jos şi unde m-am uitat prin ochelarii speciali la ceea ce filmează.

Şmecheria e următoarea. “Botul” acela gri este o protecţie care la activarea camerei se dă la o parte şi devin vizibile cele două obiective prin care filmează camera, două la număr pentru a obţine efectul 3D real. După cum scrie pe ea, dispune de un zoom optic 12x, iar ca dimensiune este cam de două ori mai mare decât o cameră video obişnuită, dar asta nu înseamnă că e foarte mare. Obiectivele sunt Sony G, au senzori Exmor R şi câte un procesor Bionz fiecare. Stocarea se face pe 64 GB de memorie integrată.

Am văzut imagini 3D transmise live pe un televizor din zonă şi se vedeau foarte bine. În plus, am înţeles că se poate scoate imagine 2D din cea filmată 3D, ca să o poţi vedea şi pe un televizor normal, iar pe LCD-ul camerei poţi vedea 3D fără ochelari speciali. Eu n-am remarcat acest lucru, că nu i-am dat atenţie, dar aşa o fi. Costă 6999 lei.

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus