un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Atentie, se rapesc copii!

8 Jul 2011  ·

GÂNDURI  ·

14 comentarii

Următorul mesaj se pare că circulă pe email. Spun “se pare” pentru că nu l-am primit eu, ceea ce mă bucură, înseamnând că am contacte suficient de inteligente încât să-şi dea seama că e o tâmpenie. L-am citit pe un site de ştiri:

“Bună ziua
acum 2 zile s-a furat un copil din zona cringasi la smuls de la mămica lui din braţe şi iau luat un rinichi lau adus înapoi din locul de unde lau luat cu un bilet care scria îmi pare rău şi avea în mânuţă 1500 ron se fură foarte mulţi copii pentru organe de ce nu avertizaţi lumea să ştie toată lumea că se fură copii pentru organe poliţia ce face de nu dă de ei sau furat copii în ultimele 2 luni fără număr şi nimeni nu anunţa nimic. vă rog averizati lumea”

Deci “la” smuls pe prunc din braţele mamei, “iau” luat un rinichi şi apoi “lau” returnat mamei, cu un bilet şi bani în mânuţă, contravaloarea rinichiului. Grijulii hoţii ăştia de rinichi şi e de admirat că plătesc imediat după livrare, nu la 30 de zile.

Nu ştiu cât durează să iei un rinichi de la un copil, dar bănuiesc că o astfel de operaţie ia câteva ore. Adică… furi copilul “de la mămica lui”. Unde fugi cu el? Eşti un om care aleargă de disperat cu un copil în braţe, aşa că probabil te bagi într-o dubă care serveşte şi drept salon de operaţie. Te echipezi în chirurg, te sterilizezi, tai copilul, iei rinichiul, îl pui în gheaţă, îl coşi la loc pe copil, aştepţi să se ducă anestezicul (bănuiesc că e sub anestezie, că altfel o dubă din care urlă un copil ar atrage atenţia, chiar şi în Crângași), te uiţi cât ai prin portofel, îi pui în “mânuţă” 1500 de lei, dar copilul îi scăpă pe jos, îl cerţi pe copil să nu se mai prostească pentru că altfel îl baţi, îi pui la loc banii în mână, scrii un bilet, pui şi biletul undeva, dar nu în mână, ca în ştire nu zicea aşa, ieşi din dubă, alergi iarăşi disperat pe stradă cu un copil în braţe, dar de data aceasta unul cu 1500 de lei în mânuţă (ceea ce ar atrage atenţia, chiar şi în Crângași), o găseşti pe maică-sa FIX ÎN ACELAŞI LOC, îi dai copilul în braţe murmurând “cred că-i al dumneavoastră” şi alergi înapoi la dubă, demarând în trombă în cei 20 de metri până la intersecția cu Virtuții, unde te rogi de alte mașini să-ți dea prioritate și apoi aștepți disimulat în traficul d pe Podul Grant.

Mie mi se pare neverosimil. Parcă e prea tras de păr. Vouă nu vi se pare la fel?

Ei bine, nu tuturor li s-a părut la fel, pentru că a fost nevoie ca (the fucking) Poliţia să declare în mod oficial că astfel de mesaje sunt false, liniştindu-i astfel pe cei alarmaţi şi trimiţându-i înapoi în casele lor pe unii locuitori ai Crângașiului care în mod suspect îşi plimbau prea mult şi prea des copiii pe stradă, considerând probabil că merită 1500 de lei pentru un rinichi, mai ales că e tânăr plodul şi oricum îi mai rămâne un astfel de organ. Poliția n-a reușit să descopere nici autorul acestui mesaj, deoarece în zonă sunt foarte mulți oameni cu tastaturi pe care nu funcțtionează nici cratima, nici virgula și nici punctul.

Şi chiar şi aşa, care e şansa ca mama unui copil răpit să fie găsită în acelaşi loc, aşteptând calmă ca acesta să fie returnat? Sunt două posibilităţi: copilul e Denis the Menace sau mama şi copilul se aşezaseră la coadă la patiseria Georgi, acolo pe colţ la Constructorilor cu Calea Crângași, şi na… copilul a fost răpit, dar stătea deja de o oră la coadă şi nu era să renunţe acum, când mai avea doar 20 de persoane în faţă pentru un covrig uriaş.

Câţi copii s-au furat aşa? “Fără număr”, desigur, scrie şi în text. Oare ce scria pe biletul respectiv? “pm…. scuze, mi-a trebuit un rinichi. n-am casco, dar ia 1500 de lei de aici”?

Fraza cea mai tare din ştire este alta:

Astfel de mailuri şi altele mult mai dure au împânzit internetul în ultima perioadă.

Altele MULT MAI DURE? Cât de dure? Adică acesta mi se pare destul de dur. M-au durut ochii şi încă îmi scrâşnesc dinţii de la toate greşelile gramaticale. Cum era mai dur? “lau smls d la mamik lui dn bratze”, de zici că l-a scris cineva picat la bac într-un liceu din Argeș? Mai dur în sensul că nu-şi mai cereau scuze într-un bilet? Dădeau mai puţini bani, doar 200 de lei? 200 de lei e doar un deget, ce naiba. Un rinichi face minim 1000 de lei şi în Băneasa ajunge chiar la 3000 de lei, că e pruncul crescut mai la aer curat.

via Realitatea.

  14 comentarii

 1. Radu, ai fost pur si simblu bestial! Am ras cu lacrimi!

    (Citează)

 2. Ai fi uimit ce oameni normali si de gasca pica la mailurile astea. Unui prieten, intreg la cap si logic, IT-ist (cu experienta in internet de pe la inceputurile lui), odata devenit tata, cred ca i-a scazut puterea de discernere si a pus botul la hoaxul asta. Am ramas socat. In plus, s-a si atacat cand am facut, acum vreo doua luni, o comparatie intre anunturile de genul asta si prostiile cu “se desfintzeazah yahu, dk nu d-ai mass”.

    (Citează)

 3. @holidaymaster:
  “Această pagină de la http://www.holidaysparadise.com a fost raportată ca fiind o pagină de atac și a fost blocată pe baza preferințelor dumneavoastră de securitate.”
  ce tii pe ea de te-ai raportat cei de la Goagle !?!?!?

    (Citează)

 4. Pe mine MA trezit din somn o ruda azi de dimineata pa la 8 sa ma-ntrebe “Ce parere ai despre furturile alea de copii?”. Eram cam buimac si mi-a luat un pic pana sa raspund automat “E o prostie. Nu le baga in seama…” Am inchis sa ma culc la loc. Dupa care am stat sa ma gandesc “Care furturi de compii??!!!…” Acum m-am lamurit! E vorba despre alea din Crangasi…

    (Citează)

 5. Aseara am avut o discutie cu cineva pe un ton amical la inceput, pentru ca adusese vorba despre aceste rapiri.Din gluma mi-am dat seama ca acea persoana chiar crede cele intamplate, motivand ca o amica i-a spus ca, bineinteles unui alt amic i-a fost rapit copilul pentru care i s-a cerut recompensa 5k euro.Cand copilul a ajuns acasa, STUPOARE, copilului i-a fost observata o incizie la spate, pentru care l-au dus la doctor.Doctorul a fost foarte surprins de acea operatie, deoarece era foarte bine facuta si foarte mica.Ma rog, cand i-am dat comunicatul de la politia capitalei tot eu am fost idiotul, prostul, ignorantul, pentru ca ma iau dupa autoritati, care tot ele ne asteapta la colt cu radaru’ si ne cere spaga.
  Acestea fiind spuse (+ ditamai post-ul)de aceea nu votez, pentru ca, chiar daca persoana pe care o votez e mai mult decat competenta (ipotetic), vin aceste specimene credule la povesti de speriat copii si imi “anuleaza” votul.

    (Citează)

  • Pai da, dar situatia poate fi privita si invers. Anulezi tu votul unui idiot. Daca il lasi doar pe ala sa voteze, nu mai sta pe mijloc balanta.

     (Citează)

 6. vez bre radule ca habar nu ai? is extraterestii si astia au metode de extractie date naibii

    (Citează)

  • Aia e stirea de maine. “O femeie era in parc si a auzit un zgomot bizar cand, dintr-o data, 1500 de lei au aparut in manuta copilului. Investigatii ulterioare la spital au aratat ca in acelasi timp ii disparuse rinichiul din corp”

   Probabil se vinde undeva cu 1700 de lei kilogramul sub numele muschi clasa 1 de om din sistemul solar, crescut natural.

     (Citează)

 7. Poate sunt eu azi prea pesimist, dar tare am senzatia ca astia creduli la modu asta ne depasesc intr-un mod covarsitor.IMO…

    (Citează)

 8. Da, din pacate sunt muuulti prea multi cei care au crezut asa ceva… Si eu sunt tata doar de un an de zile, dar inca mai am discernamant :).

  Miluch,
  Din prostia mea, am tinut un wordpress ne-updatat destul de mult timp – pe la versiunea 2 si ceva – si un baietzash a pus niste linkuri ascunse pe homepage plus in alte pagini catre niste site-uri cu virusi si alte minunatii – si uite asa google s-a prins si de acuma avertizeaza userii cand intra pe site. Acum, nu ramane decat sa astept sa ma scoata google din chestia asta si sa imi fie invatzatura de minte sa nu fiu la zi cu update-urile :)

    (Citează)

 9. Daca partea cu rapit pentru rinichi nu pare chiar asa imposibila (totusi, un rinichi poate fi scos si intr-o duba catre de doi oameni care stiu ce fac si nu “expira” asa repede ca un plaman care saracu-i valabil doar vreo 4 ore dupa ce l-ai scos), partea cu returnat copilul cu biletel si cu bani este absolut… =)) Din “se fura copii pentru organe” s-ar intelege ca e vorba de ceva bine organizat. Dar in cazul asta copiii n-ar mai fi gasiti decat cel mult morti, fara biletele cu scuze, fara bani si fara ambii rinichi, nu doar fara unul. Unu’ care e atat de bou incat sa se lase vazut de mama, sa lase un biletel cu scrisul, cu amprentele lui, sa renunte la o parte din banii pe care ii ia pe rinichiul ala… n-ar fi in stare sa organizeze asa ceva.
  Plus ca oricine scrie in halul ala nu merita luat in serios.

    (Citează)

  • @Ana: nici nu stiu daca la copii se face transplant de rinichi si alte organe. Nu vad de ce ar avea nevoie la varste fragede.

   @Holiday: poti sa scrii la Google si sa ceri scoaterea, explicand ce s-a intamplat.

     (Citează)

 10. Dacă erau extratereștri făceau metoda Cartman :D

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus