un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

As manca o friptura de 1700 de lei kilogramul

7 Jul 2011  ·

GÂNDURI  ·

24 comentarii

O nouă afacere în România: măcelărie de lux. Un celebru măcelar francez a investit 150.000 de euro într-o măcelărie de lux şi aşteaptă şi cifra de afaceri de 500.000 de euro doar în primul an. I-auzi!

De aici poţi cumpăra specialităţi de carne precum vită Aubrac, ce provine de la vite crescute pe muntele Aubrac situat la o altitudine de peste 1000 m, hrănite cu cereale şi iarbă, vită Limousine, cea mai savuroasă carne franţuzească, dar şi pui De Bresse şi de Patis, consideraţi cei mai buni pui din lume, crescuţi cu cereale şi ceaiuri pentru digestie.

Preţul pentru un kilogram de vită se încadrează între 250 şi 1.700 de lei, cât costă cea mai scumpă carne de vită din lume provenită de la vacile Wagyu, din Japonia

Eu dacă aş avea 1700 de lei de dat pe un kilogram de vită (adică vreo 4 fripturi) nu cred că m-aş risca să mi le gătesc singur, acasă. Carnea probabil că e excelentă, dar cuptoare potrivite nu găseşti decât în câteva restaurante, cele care au investit mulţi bani în asta (de exemplu JW Steakhouse, bănuiesc). Prin urmare trebuie să fii nu doar bogat, ci şi pasionat de gastronomie. Bănuiesc că în principal clientela va fi formată din bucătarii marilor restaurante, unde de altfel aş merge şi eu pentru a mânca aşa ceva.

Culmea bogăției: să dai 1700 de lei pe un kg de carne de vită Wagyu din Japonia și la ieșirea din măcelărie să-l dai unei mâțe. Sau să-l cumperi pentru pisicile de acasă, care nu mai suportă Whiskas.

via Realitatea.

    24 comentarii

  1. Am fost zilele trecute, era o coada imensa si, dupa ce-am asteptat o ora, am plecat.

    /irony

      (Citează)

  2. Culmea culmii bogatiei, sa gatesti pisica care s-a hranit cu carne de vită Wagyu din Japonia

      (Citează)

  3. ce cuptor special taica? o prajesti un pic in tigaie porma o dai la cuptorul tau normal.
    Ideea e sa stii ce sa faci.

      (Citează)

  4. Faptul ca restaurantele au animale d-astea e una. Faptul ca nu sunt necesare (pentru tine) e alta.

    Carnea aia se prajeste la foc vesel si iute in tigaie dupa care se da la cuptor pana se face in interior*. Cuptorul de la restaurantul ala face acelasi lucru, numai ca intr-un singur pas.

    *tine de experienta sau utilaje. eu am termometru de carne, al carui scop este sa-mi bipaie cand carnea din mijloc e gata

      (Citează)

  5. Daca o tai mai subtire o faci si acasa.

      (Citează)

  6. In functie de cat de facuta o vrei, ori o usuci bine si o rumenesti in tigaie (pan searing) ori o faci pe gratar. Finisezi la cuptor doar daca o vrei facuta uniform, ceea ce la o carne de vita scumpa nu cred ca vrei. Trebuie putina experienta, dar din ce am vazut eu, multi folosesc tehnica tigaii

      (Citează)

  7. “Finisezi la cuptor doar daca o vrei facuta uniform”
    What says u?

      (Citează)

    • Frate, la cati experti apar aici in gastronomie, incepe sa-mi fie rusine ca in 80% din timp va vorbesc despre fast-food-uri ieftine.
      Toate restaurantele sa apeleze la mine!

        (Citează)

    • Am inteles ca daca iei trei kilograme de vita cea mai buna primesti bonus un frigider in care sa o tii :P

        (Citează)

  8. Culmea arogantei: sa importi si sa prasesti vaci de alea japoneze, cu translator cu tot.

      (Citează)

    • Culmea grijii fata de animale: probabil ca vacile alea din Japonia au la dispozitie mult mai mult spatiu decat japonezul mediu. Si aer curat si pamant sub picioare.

        (Citează)

    • Culmea fast-food-ului: sa iei un kilogram de carne de 1700 de lei, apoi sa mergi intr-un McDonald’s si sa-i rogi sa ti-o prajeasca si sa o puna intr-un Big Mac, ca sa o mananci cu “sosul ala bun”

        (Citează)

  9. Am fost azi pe acolo , nu era nimic de lux, niste carne in pungi vidate si niste jambon , vin si alte chestii care le gasesti si prin alte parti. Partea cu investitia de 150.000 de euro e clar minciuna. Nu era nimeni in magazin , si asa zisa macelarie are 40mp.

      (Citează)

  10. @animaloo Dupa ce ai rumenit vita pe ambele parti, pui tigaia in cuptor pt cateva minute.

      (Citează)

  11. @Bogdan: stai ca pe urma revenisem cu un edit :P.

    Eu vedeam cuptorul folosit numai la bucata mare de muschi, unde cuptorul nu uniformizeaza carnea. La bucati mici cred si eu ca se intampla asa ceva, dar intervine intrebarea: DA DECE?

      (Citează)

  12. A fost aseara la observator parca, mama ce isi mai bateau joc de fraierii care ar cumpara asa ceva. Cam acri strugurii…
    E posibil ca investitia sa fi fost de 150k dar asta nu inseamna ‘decat’ cei 40mp de magazin ci si spatii speciale de depozitare, ca doar nu o sa tina bunatate de carne in frigidere Arctic, nu ?

      (Citează)

  13. Stiu ca unora nu le place sa vada roz in mijloc, cand taie friptura. Eu nu-s printre ei :)

      (Citează)

  14. E pe langa piata Floreasca , pe strada Putul Lui Zamfir. Chiar si cu spatii speciale de depozitare tot nu cred ca putem vorbi de 150.000 de euro. Decat poate daca a cumparat spatiul comercial , in rest echipamente sau alte chestii nu avea nimic sa zici ca era luxos sau cum vrei tu sa-i zici. Si oare cat tine carnea in frigiderele alea profi? 3-4 luni?

      (Citează)

  15. 1700 e mult.Eu n-as da mai mult de 1600,hai maxim 1650 :D

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus