un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ponta n-are talent la discursuri

12 Jun 2011  ·

GÂNDURI  ·

1 comentariu

Am nimerit ieri pe un canal de ÅŸtiri exact când Victor Ponta Å£inea un discurs în fata reprezentanÅ£ilor PSD ÅŸi PNL adunaÅ£i pentru un congres. Mi s-a părut jenant de neinteresant, banal ÅŸi uÅŸor de uitat, încât dacă mă întrebi acum despre ce a vorbit, n-aÅŸ putea spune altceva decât “Băsescu e rău, ei sunt buni”.

Cele 20 de minute de discurs n-au avut nici cap nici coadă, nici un plan de idei care să conducă spre un moment culminant, nici cuvinte alese pentru impact maxim asupra ascultătorilor. Intonaţia a fost constantă tot timpul, fiind mai degrabă potrivită unui om care e obosit şi nedormit, dar totuşi insistă să le povestească ceva celorlalţi și pe deasupra vorbeşte despre lucruri atât de plictisitoare încât cuvintele trec prin ei fără nici o impresie remanentă în memorie.

Dacă-i scrie cineva aceste discursuri atunci e timpul că acea persoană să-şi facă treaba bine sau să fie înlocuită. Tare am impresia că Ponta şi le scrie singur, crezând că e suficient să zici că cei de la putere fac nasoale şi USL-ul poate schimba totul, poate salva ţara şi restabili ordinea, fără să înţeleagă că ideea această deja o ştiu toţi românii. Acum e clar, lumea ştie ce promit Băsescu şi PDL, ştie şi ce promite USL-ul (exact opusul), deci taberele sunt bine delimitate şi doar modul în care exprimi ideea deja ştiută de toţi, modul în care pui problemă obişnuită în faţa publicului, îi poate atrage sau nu pe votanţii indeciși într-o tabără sau alta.

Geoana ţinea nişte discursuri mult mai bune. Antonescu are nişte discursuri mult mai bune. Ar trebui să-l tragă cineva de mânecă pe Ponta şi să-i spună că dacă aşa va continua se va duce totul de râpă.

    1 comentariu

  1. Ar trebui sa vezi titlul de pe OTV “Dan Diaconescu da startul revolutiei impotriva ciocoilor politici din PDL, USL, UNPR, UDMR”

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus