un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Olanda interzice vanzarea drogurilor catre turisti

29 May 2011  ·

GÂNDURI  ·

2 comentarii

Dintr-un exces de zel, olandezii încep să-şi cosmetizeze ţara şi încearcă să scape de imaginea modernă a unui loc dedicat drogurilor şi depravării. Acum vreo doi ani anunţau că vor să reducă prostituţia legală din Cartierul Roşu din Amsterdam, limitând mult numărul bordelurilor, iar acum o ştire spune că vor să interzică vânzarea de cannabis către turişti, limitând-o astfel doar la proprii cetăţeni.

Măsură este discutabilă. Olandezii au o ţară frumoasă şi sunt multe de văzut în ea din punct de vedere al turismului clasic. Am fost de câteva ori în Amsterdam, Rotterdam, Haga şi chiar şi în staţiunea Scheveningen; sunt enorm de multe lucruri de văzut şi de făcut în aceste oraşe. Totuşi, dincolo de toate obiectivele turistice, de străzi, canale, muzee, clădiri, palate şi magazine, Amsterdam şochează în primul rând prin Cartierul Roşu.

Aţi fost în Veneţia? Dacă aţi fost, în mod sigur v-aţi spus “bă eşti nebun, un oraş întreg pe apă, incredibil frate”. Amsterdam e unul dintre puţinele oraşe care oferă tot o astfel de experienţă absolut unică pentru Europa, chiar dacă de un alt tip. Aici spui “bă eşti nebun? femei goale în vitrină, chemându-te să le-o tragi!” sau “ce ţigări cu iarbă, ăştia vând şi cafea şi brioşe şi acadele cu marijuană”. Am rămas uimit prima oară când am văzut Cartierul Roşu şi sute de femei de toate felurile, culorile şi rasele, stând în vitrine, dispuse la orice pentru 50 de euro. De droguri nu mai zic, cannabis-ul este atât de legal încât joint-urile se cumpără de la alimentară, pe stradă fiind deja următorul nivel, adică nişte negri care mă întrebau pe cel mai relaxat ton dacă vreau extasy sau cocaină. Nu în şoaptă, nu pe ascuns, ci fără teamă de poliţie.

Cred că le va merge foarte bine în continuare și doar din turismul convenţional, dar aş regreta pierderea unui astfel de loc unic în lume.

via Realitatea.

    2 comentarii

  1. cred ca olandezii or sa piarda muuult turism generat de tineret. Nu cunosc pe nimeni care a fost in olanda, din apropiati, care sa zica ceva de amsterdam, de civilizatie, curatenie,etc. Toti spuneau de senimte, femei si bautura. App. tu ai luat bulbi de lalele negre din Olanda sa plantezi in Rom?

      (Citează)

  2. Vor sa restringa si Red Light District din cauza crimei organizate. Pe deasupra au inceput sa controleze tot ce poarta denumirea de hotel sau hostel – pentru ca majoritatea ofera conditii sub nota de trecere (pentru 100+ Euro pe noapte). Prin control, ma refer si la faptul ca se vor lua masuri. Practic, vor turisti ceva mai curati si mai instariti :) Ma astept ca media veniturilor din turism sa creasca per capita si profitul anual rezultat sa fie cel putin constant, daca nu in crestere.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus