un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Filme: Hall Pass

30 May 2011  ·

GÂNDURI  ·

2 comentarii

Când nevasta îţi dă un Hall Pass înseamnă că timp de o săptămână te lasă să-ţi faci de cap, să faci sex cu cine vrei tu şi orice altceva îţi doreşte inima în afara mariajului, fără nici o consecinţă asupra căsătoriei. E ca un concediu de o săptămână de la căsnicie.

Eu unul nu sunt căsătorit, dar îmi închipui că o femeie mai degrabă s-ar spânzura de ovare decât să-i dea soţului această libertate pentru o săptămână. Lesne de ghicit deci că subiectul filmului Hall Pass nu m-a prins, în ciuda lui Owen Wilson în rolul soţului “norocos”. Puteam să pun pariu că va urma o comedie siropoasă, cu poante despre clişeele căsniciei, totul pe fondul ideii de hall pass care bineînţeles că pe măsură ce trece filmul va deveni o piatră de încercare a căsătoriei dintre ei, urmând ca în final totul să se rezolve şi cuplul să devină mai puternic ca niciodată după ce realizează că nu pot trăi unul fără altul.

Aşa a şi fost. Întregul film urmează această evoluţie, punctat doar de clişeele clasice despre ce trebuie să facă bărbatul, ce să facă femeia, cum să agăţi pe cineva, ce fel de sex place cui şi alte asemenea. Iar în momentul în care vezi şi câte o femeie ocupată să-şi crească cei trei copii în stresul zilnic, dar tot ea fiind cea care îşi compătimeşte soţul pentru că nu mai este cea din tinereţe şi nu-i mai îndeplineşte acestuia fanteziile, aşa că-i oferă o săptămână de “concediu”, te întrebi doar “scenaristul pe ce lume trăieşte?”. Poantele, totuşi, sunt bunicele şi mai amuzante decât mă aşteptam, dar în a doua parte a filmului. De unele faze mă puteam lipsi, de exemplu n-am ținut neapărat să văd în prim plan penisul unui negru. Pe total însă clişeele îl fac un film care apare mult prea târziu pentru genul acesta de umor.

    2 comentarii

  1. Si eu ca ma pregateam sa-l vad.
    Mi-ai stricat tot cheful asa ca-l aman.
    Ideile de genul asta numai scenaristilor americani le vin in cap, ei traiesc pe alta luma.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus