un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Aveti smartphone sau tableta?

31 May 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

17 comentarii

Din ciclul “hai să ne cunoaştem mai bine”, astăzi am pus un sondaj interesant. Multe dintre articolele de pe acest blog sunt despre telefoane şi tablete, aşa că hai să vedem în ce măsură voi, cititorii acestui blog, aţi şi adoptat aceste tehnologii.

Când zic smartphone-uri, mă refer la telefoanele inteligente din ultimii ani. iPhone, Android, Nokia cu sistem de operare complex, toate sunt bune. La fel şi la tablete, unde mă refer la iPad-uri sau la concurenţa lor pe Android. Nu votaţi că vreţi să cumpăraţi aşa ceva dacă nu intenţionaţi în mod clar să o faceţi în următoarele 1-2 luni. Şi eu intenţionez să cumpăr un Ferrari, dar sunt realist şi ştiu că nu voi reuşi asta (prea curând).

Aveti smartphone?

(vedeți direct rezultatele)

Loading ... Loading ...

Aveti tableta?

(vedeți direct rezultatele)

Loading ... Loading ...

    17 comentarii

  1. 1 – DA
    2 – Nu, si nici nu ma intereseaza. Evident ca si pretul acestora e un factor foarte important. Adica prefer de banii aia sa sacrific portabilitatea (mobilitatea) si sa-mi iau un laptop sau netbook decent, care face infinit mai multe.

      (Citează)

  2. oi, nasol cu tabletele :))

      (Citează)

  3. Momentan eu unul nu vad rostul unei tablete… Daca imi trebuie ceva ultra-portabil folosesc smartphone-ul din dotare (Desire Z) care se comporta onorabil inclusiv pentru lucru pe ssh :))

    In restul cazurilor un laptop decent suplineste foarte bine nevoia de tableta…

    Momentan singurul lucru pentru care as considera utila o tableta sunt e-bookurile dar acolo nu as investi intr-o tableta ci mai repede intr-un Kindle

      (Citează)

  4. N-am nici una si nici alta, dar am votat ca vreau sa cumpar smartphone. Sunt la curent cu piata, m-am jucat personal cu cateva modele si sigur urmatorul telefon va fi mai destept decat asta vechi. Dar nu sunt sigur ca o sa cumpar luna viitoare, probabil spre toamna, mai ales ca asta vechi isi face cat de cat treaba. Mai mult ca sigur insa nu o sa iau varf de gama, mi se par exagerate preturile. Ma tenteaza un Motorola Defy, combinatia Android (mi se pare ca are update la 2.2, nu e ultima versiune dar merge) cu “rugged” suna bine, am vazut oferte in jur de 1100 de lei.
    Tabletele nu pot inlocui un notebook, sunt complementare, asa ca nu as investi in una.

      (Citează)

  5. Galaxy S pe post de telefon și iPad2 pe post de tabletă. Le folosesc la modul complementar.

      (Citează)

  6. Detin ambele si pot spune despre ele ca sunt complementare, in nici un caz tableta cu laptopul. Bine ar fi ca aceia care isi dau cu parerea ca laptopul este mai bun, ii invit sa foloseasca o tabeta macar o luna si apoi sa puna concluzii, asa e logic. Laptopul meu aduna praf de peste un an de cand folosesc tableta. Asta pentru ca ma saturasem sa car dupa mine cateva kile, sa-mi incing picioarele de fiecare data cand il tineam in poala si sa ma plimb cu priza dupa mine (bateria tinea la inceput trei ore si dupa un an 20-30 la suta din atat). Imi pare rau, asta chiar nu e mobilitate si timpul va aduce si moartea laptopurilor, valoarea utilizarii lor se duce constant. Apoi, care sunt lucrurile pe care le pot face pe un laptop si nu le pot face pe tableta?

      (Citează)

  7. Acum un an imi doream un netbook. Intre timp am primit un Galaxy S care face aproape tot ce poate si un netbook. Pot sa inteleg sa ai un smartphone SAU o tableta, dar ambele? Pentru mine sunt bani aruncati pe geam.

      (Citează)

  8. htc desire + ipad 2 = LOVE :)

      (Citează)

  9. 2 telefoane inteligente (htc cu android 2.2 si iphone 4) si o tableta (ipad 2)

      (Citează)

  10. @Bogdan: ai dreptate numai partial cu faptul ca ar trebui intai incercata tableta si abia apoi trase concluziile. Mi-o imprumuti pe a ta macar o luna? :) Eu as avea un buget pentru gadgeturi, niste nevoi si niste idei. Pe baza astoara 3 aleg pe ce cheltuiesc, nu? As compara o tableta (conform nevoilor mele) eventual cu un laptop ultraportabil, tableta castiga la autonomie si eventual mobilitate in sensul dimensiunilor, laptopul la orice, dar orice altceva. Aplicatii, capacitati video, ergonomie, mediu de lucru.
    Pe scurt, o tableta nu poate inlocui un laptop, dar anumite laptopuri pot inlocui (complet) o tableta.

      (Citează)

  11. @ Jen

    Incearca sa citesti o carte sau un pdf pe telefon, sau sa navighezi pe o pagina intreaga de net si ai sa intelegi ce rost are tableta. La smartphone ai doua optiuni: fie iti scoti ochii din cap sa vezi pagina full (literele devin extrem de mici), fie faci scroll stanga-dreapta si sus-jos si pana ai citit o pagina esti deja ametit. In mare parte marimea ecranului este cea care te face sa-ti iei si o tableta pe langa telefon. Si probabil au stiut cei de la Apple ceva cand au scos si iPad pe piata, altfel faceau doar iPhone si nu-si mai bateau capu’.

      (Citează)

  12. Salut, mă cheamă neacaisa și îmi place să fac sex cu grija banilor altora.
    Părerea mea e că toți cei care au telefon ȘI tabletă ar trebui să fie arși pe un rug făcut din HC-uri și asupra celor care se gândesc să-și ia să se pogoare lumina sfântului banip.
    … asta până fac bani să-mi iau și eu după care mai vorbim.

      (Citează)

  13. toata lumea vb de ipad… ati vazut motorola xoom? geez

      (Citează)

  14. am avut tableta, nu vad raspunsul potrivit pt asta, am pus “da” xD

      (Citează)

    • Interesante rezultatele. Nu prea se pupa cu tendinta moderna de a se vinde in draci tabletele, dupa cum scriam aici:
      https://www.nwradu.ro/2011/05/cate-tablete-vinde-emag/

      O fi din cauza ca multi au smartphone si nu mai vad si utilitatea unei tablete. Sau poate sunt prea scumpe fata de ce ofera in plus fata de telefonul deja cumparat.

      @laur: l-am vazut, mi s-a parut varza Xoom-ul.

      @cip: pai daca ai vandut-o pentru ca nu te-a convins, trebuia sa pui NU si nu te intereseaza :P

        (Citează)

  15. “care le pot face pe un laptop si nu le pot face pe tableta”
    pai as putea sa leg mouse-ul meu logitech wireless?
    si un usb flash in acelasi timp?
    sau are macar 1440pixeli pe latime?
    are vreo tableta un procesor puternic cat core 2 duo 2.5GHz, care al dreaq are nevoie si de ventilatie :)
    are vreo tableta 2GB de RAM, care e putin in ziua de azi
    “moartea laptopurilor, valoarea utilizarii lor se duce constant”
    De obicei cand un laptop moare (sau moare doar acumulatorul lui) iti iei altul ;)

      (Citează)

  16. @Bogdan: Pentru citit am un Kindle. Pentru dat pe net Galaxy-ul m-a multumit. Am fost plecata in concediu o saptamana si am folosit doar telefonul pt browsing, citit bloguri, Gtalk, si n-am dus lipsa unui alt device. Iar daca as duce lipsa, as lua un netbook, nu o tableta… la dimensiuni + greutate doar putin mai mari un netbook poate sa faca mult mai multe decat o tableta.

    @nea_caisa: Poti sa fii linistit, daca imi doream o tableta puteam sa mi-o cumpar. Vad ca si pe altii ii… face sex grija bugetului altora.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus