un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Un mega-super-laptop Toshiba Qosmio X500 la teste!

12 Apr 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

7 comentarii

Am primit pentru testare un laptop Toshiba Qosmio X500, un model extrem de performant şi de bine făcut. Îl ţin o vreme şi voi scrie un review, dar astăzi ne uitam doar la nişte poze și vă spun o scurtă introducere.

toshiba qosmio x500

Prima impresia a fost că e greu de tot. Am luat cutia cu gândul că trebuia să vină şi cu un hamal inclus sau măcar să aiba rotițe ca un troller. Când am desfăcut-o acasă am înţeles de ce este atât de grea: e un desktop replacement, nu un laptop normal, ecranul este de 18,4 inci şi are de toate sub carcasă.

toshiba qosmio x500toshiba qosmio x500

SpecificaÅ£ii: procesor Core i7 cu 4 nuclee, model 740QM, 8 GB de memorie DDR3, stocare 500 GB (pe două discuri), ecran de 18,4 inci la rezoluÅ£ie Full HD 1920 x 1080 pixeli, placă video dedicată Geforce GTX 460M cu 1,5 GB de memorie dedicată ÅŸi baterie de “doar” 12 celule. ÃŽn plus se laudă cu două difuzoare măriÅŸoare marca Harman Kardon, tastatură iluminată, o carcasă frumoasă gri închis cu model roÅŸu pe ea, ieÅŸire HDMI ÅŸi vine din cutie cu Windows 7. Are garanÈ›ia No Matter What, deÈ™i nu È™tiu cât mai È›ine acest program. PreÅ£ul? Un fleac, doar 8349 lei la eMAG (varianta cu 1 TB stocare), 8348 lei la Koyos.ro È™i 8499 lei la Evomag.

toshiba qosmio x500toshiba qosmio x500

E navă spaţială. În stânga tastaturii are nişte butoane capacitive pentru volum şi alte setări, care se aprind roşu intens. Sub tastatură sunt alte LED-uri roşii, iar deasupra trackpad-ului (care suportă multitouch) are o altă dungă roşie. Adaugă la asta tastatura iluminată şi în beznă chiar mă simt ca într-o navă spaţială.

toshiba qosmio x500

Ecranul e imens, din păcate nu şi LED. Nu l-am folosit mult, dar la cum se mişcă şi ce are pe el, la cât de mari sunt tastele şi afişajul şi la ce difuzoare are, chiar e un desktop replacement pe cinste. Mai multe detalii în review-ul viitor.

[tp_product id=”385056″ feed=”195″]

    7 comentarii

  1. Moama, da ce-i incarcat asa? Zici ca e logan din ala “tunat”. Nu zic, poate butoanele alea au un scop, dar la prima vedere e cam intimidant…

      (Citează)

    • @Mihai: pai cand iei un desktop replacement sau un laptop de gaming, vrei sa ai mult mai multe optiuni la dispozitie la o apasare de buton.

      @nashu: doar daca ai varianta Swarovski si cu autograf de la Michael Jackson pe carcasa.

      @Raluca: nu mi s-a parut mai rau decat alte laptopuri de aceeasi culoare. Carcasa e mai glossy pentru ca nu e o ieftinaciune din cel mai ieftin plastic. Ecranul in schimb nu e asa glossy ca la alte modele. Sunetul inca nu l-am testat, am transferat niste muzica pe el si o sa-i dau drumul.

        (Citează)

  2. Eu sunt convins, imi vand EeePC-ul si, din banii obtinuti, imi iau un din asta.

      (Citează)

  3. Da e cam socant, reflecta mult..cum sta cu amprentele? ca la cat e de lucios..:)) Nu prea e de comentat..asa configuratie, asa pret. Sunt curioasa la sunet cum sta?

      (Citează)

  4. Daca as avea bani sigur l-as trece pe lista de cumparaturi. :) :D
    Mie imi place cum arata, iar specificatiile tehnice sunt pe masura.

      (Citează)

  5. Intr-adevar. :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus