un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Benq EW2430, exclusiv la PC Garage in aprilie

12 Apr 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

8 comentarii

benq ew2430Mi s-a adus la cunoştinţă că în luna aprilie PC Garage are exclusivitate la cel mai nou monitor Benq, modelul EW2430. Îmi plac exclusivităţile, mi se pare că încurajează piaţa şi concurenţa şi atunci eu le susţin, aşa cum susţin şi ideea de precomandă.

Benq EW2430 e un nou model care astăzi se lansează în România. La ora la care voi citiţi acest post eu sper să fiu la evenimentul de lansare, ca să văd cu ochii mei produsul. Monitorul se remarcă în primul rând prin panel-ul de tip VA, care are un contrast de 3000:1, spre deosebire de mai ieftinele TN-uri care merg până în 1000:1.

Diagonala este de 24 de inci, dar la un raport de aspect de 16:9, nu 16:10 ca la alte monitoare wide. Asta înseamnă că rezoluţia nativă este chiar Full HD-ul adevărat de 1920 x 1080, nu 1920 x 1200, şi un film văzut pe acest monitor nu va trebui rescalat când îl treceţi în full screen, ci va fi afişat 1:1. Eu am acasă un alt BenQ făcut după acelaşi principiu, dar de 22 de inci, şi sunt tare mulţumit de el. Recomand fără nici o reţinere aceasta marcă.

EW2430 are şi două intrări HDMI, 4 USB-uri (par inutile, dar când nu trebuie să cotrobăi pe sub birou la mufele staţiei pentru un port liber îţi vine să le pupi), un D-Sub şi un DVI-D, plus o pereche de difuzoare de 2W fiecare. Design-ul pare modern şi minimalist.

La PC Garage costă doar 999 lei. Dacă faceţi o comandă (indiferent de produs) folosiţi codul FJ5EU4M1 şi primiţi un discount de 1%. Ştiu, nu e mult, dar orice economie e bună.

    8 comentarii

  1. Sa ne spui mai multe despre stand! Face pivot? :)
    Rama aduna amprente?
    16:10 e mai bun pentru mine, ca nu l-as folosi exclusiv pentru filme. Vezi http://sixteenbyten.com/

      (Citează)

  2. Bre, cum ti-a iesit 1920 x 1080 mai bun decat 1920 x 1200? Rescalare? WTF!?! Vorbesti de calitate si dupa aia faci rescalare? E ca si cum ai da 5-10mii de lei pe un televizor pentru ce “imagine cristal” are si te uiti la el la actori cu capetele deformate. Mor cand vad din astea atunci cand mai merg prin vizite. Pixelii aia sunt in plus, nu trebuie sa ii umpli cu ceva doar de dragul de a nu ii tine nefolositi.

      (Citează)

    • @Mihai: pivot? Nu, joaca doar atacant. Serios, nu stiu ce sa zic. Am vazut azi monitorul (maine mai multe detalii), dar n-am tras de el. Teoretic poti lua manualul de pe net si te uiti la tot ce face.

      @nashu: o gramada de oameni pornesc un film full hd si dau full screen si nu stiu ca de la 1080 pe verticala li se deformeaza la 1200, in functie de ce soft folosesc. Eu am un BenQ de 22 la 16:9 si sunt chiar multumit asa.

        (Citează)

  3. Faptul ca-i 16:9 si are rezolutia mai mica nu-i deloc un avantaj !

      (Citează)

  4. Da, ma, dar tu ai terminat Lazar….

    Dar la televizor cum faci cand e transmisie 4:3?

    PS: Check twitter!

      (Citează)

  5. Sa inteleg deci ca ai dat o caruta de bani pentru 1080p, sa vezi detaliile de aproape, dar pe televizorul tau se vede ca imaginea e naspa de la 20 de metri distanta?

      (Citează)

    • Pe filmele full hd pe care le bag din calculator se vede impecabil. Acum ca am receiverul digital se vede bine si ce vine pe cablu, ca majoritatea sunt 16:9 nativ. Inainte il tineam eu pe 16:9 fortat, ca ma obisnuisem asa. Doar la snooker era mai bizar, mi se parea mereu ca nu sunt rotunde bilele

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus