un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Metroul 1 Mai – Parc Bazilescu va fi gata la 1 iulie

16 Apr 2011  ·

GÂNDURI  ·

5 comentarii

Metrorex-ul a anunţat că extinderea liniei M4 (Gara de Nord – 1 Mai) se va finaliza in luna iulie a acestui an, când vor fi date în folosinţă staţiile Pajură şi Parc Bazilescu. Cartierele Bucureştii Noi şi Chitila vor avea astfel acces direct la metrou. Despre ultima staţie, Laminorului, nu se ştie nimic.

Staţiile erau făcute de mulţi ani, fiind începută prin 1986 lucrarea. Au fost mulţi ani părăsite, apoi anul trecut a reînceput lucrul la cablarea lor şi la calea de rulare, din câte am înţeles. Acum se termină.

Harta metroului începe să arate a labirint. De exemplu ca să ajungi de la Parc Bazilescu până în centrul oraşului, la Universitate, te vei urca în noul metrou şi vei merge pe M4 până la Basarab, unde te dai jos şi schimbi pe M1, cu care mergi alte trei staţii până la Victoriei, iar de acolo schimbi pe M2 şi mergi la Universitate. Probabil vei sta efectiv în vagon în jur de 15 minute, dar alte 30 vor fi pierdute cu schimbarea liniei prin pasajele pietonale şi aşteptat trenurile noi. Aşa e în toate ţările, n-ai ce face.

via Realitatea.

    5 comentarii

  1. No, uite de-asta mi-a placut mie metroul din Roma.

      (Citează)

  2. 16-24 de minute timp petrecut in vagon (in exemplul dat). Cat timp pierzi schimband… asta depinde de cat de repede ajunge metroul, dar nu cred sa se ajunga la 30 de minute in total. Venind din directia Parc Bazilescu la Basarab trebuie sa faci doar cativa pasi (la propriu) ca sa ajungi pe peronul de unde iei metroul catre Victoriei. De la Victoriei urci pe scari, faci stanga si imediat ajungi pe peronul de unde il iei pe cel spre Universitate. In cel mai rau caz poate treci de 20 de minute. Daca ai noroc, poti sa nu pierzi nici 5 minute cu ambele schimbari.

    E adevarat ca prin alte locuri nu e asa simplu, de exemplu la Unirii unde poti sa ai ghinion de pasaj aglomerat si poti pierde si zece minute prin el.

      (Citează)

    • @Ana: nu e chiar asa. Cand mergeam in liceu si apoi dupa facultate cu metroul, aveam cronometrul la mine si ma uitam cat timp dureaza sa treaca de la o statie la alta metroul. In medie e cam 1-2 minute de fapt. Stiu ca pare mult mai mult, dar daca te uiti la ceas cum trec secundele o sa vezi ca putine statii sunt mai indepartate de atat.

      Pe cand la schimbat… pai iesi din vagon, urci scarile in aglomeratia aia, mergi prin ditamai pasajul. La Victoriei ia mult timp doar sa treci peste sine, apoi pana la cealalta statie si sa cobori. Mai stai vreo 5 minute sa vina un nou tren… se aduna.

        (Citează)

  3. Pai si eu am cronometrat de n ori din 2002 de cand stau in Bucuresti. Si mie mi-a iesit media de 2-3 minute pe statie. Nu stiu sa fi facut vreodata Grigorescu-Grozavesti in mai putin de 18 minute (ma refer strict la timpul dintre momentul urcarii din metrou si momentul coborarii)

    Iar in exemplul pe care l-ai dat nu trebuie sa treci peste sine la Victoriei. Cum ajungi la Victoriei venind de la Basarab, de pe peron urci pe scarile vechi (nu cele noi, ca ocolesti inutil) si o iei la… oops, cealalta stanga :)) adica la dreapta si ajungi imediat pe peronul de unde trebuie sa iei metroul pentru Universitate. Daca nu e aglomerat pe scari, se ajunge in doua-trei minute.

    La Basarab dureaza putin sa schimbi peronul. La Dristor si mai ales la Unirii poate sa dureze chiar mult la unele ore, oricat de repede si fi in stare sa mergi, pentru ca nu ai pe unde sa treci. Stiu ca de multe ori am preferat sa merg pe jos de la Unirii pana la Universitate, pentru imi lua mai putin timp (~9 minute daca nu car si laptop la mine) decat imi lua sa traversez pasajul prin aglomeratie, sa astept metroul, sa ma duca metroul o statie si sa ies la suprafata ori pe niste scari imbarligate, ori pe niste scari rulante aglomerate.

      (Citează)

  4. Eu locuiesc in zona respectiva. Cred ca metroul va fi o chestie foarte buna, intrucat acolo as putea spune ca transportul in comun este foarte deficitar.

    Concret, nu ai absolut nicio legatura spre centru. Seara, dc stai mai tarziu de ora 09:15 in oras, risti sa nu mai poti ajunge acasa cu transportul de suprafata. Tinand cont ca metroul circula pana la 23, cred ca va fi o imbunatatire extraordinara.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus