un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cum va arata viitorul site mobil eMAG.ro

4 Apr 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

9 comentarii

Am fost printre primii testeri ai variantei de mobil a magazinului online eMAG.ro. Sunt un mare susţinător al versiunilor de mobil şi am zis mereu că toate magazinele care se respectă ar trebui să aibă aşa ceva pentru a-şi ajuta clienţii să facă o alegere mai eficientă. Mi s-a întâmplat de câteva ori să fiu în Carrefour sau Domo sau alte magazine “offline” unde să văd un produs bun şi să mă întreb “dar oare la eMAG cât costă?”. Mi s-a întâmplat să vorbesc cu altcineva despre vreun laptop sau monitor şi discuţia să meargă spre “care mă? nu ştiu despre ce model vorbeşti!” sau spre “fii mă serios, costă cel puţin 800 de lei ăla”. Cu o versiune de mobil magazinele online şi-ar mai putea genera ceva trafic suplimentar şi chiar şi vânzări în plus.

eMAG face un prim pas. Momentan e în teste versiunea de mobil (la accesarea m.emag.ro vi se cere o parolă), iar eu am fost printre primii care au văzut-o, deşi abia acum am făcut acest video. Iată la ce vă puteţi aştepta.

    9 comentarii

  1. Arata bine interfata de mobil. Sunt curios cum se descurca pe ecrane mai mici (cum e cel de pe Nokia 5230).

      (Citează)

  2. Am testat si eu emag mobile-ul. Si merge si pe un 5310 ;) care are cred aceeasi dimensiune de ecran ca si la 5230. Cred ca imaginile se redimensioneaza. Oricum eu l-am testat pe Opera, si nu stiu daca nu cumva a contribuit si browser-ul la “optimizarea” paginii web.

      (Citează)

  3. Stii ca s-a facut research: populatia care foloseste internet mobil nu il foloseste pentru shopping ci pentru informare si social in cea mai mare parte. In scurt timp (iPhone si iPad 2 au deja) rezolutiile mari de pe echipamentele mobile vor face o versiune “mobile” sa fie redundanta. IMHO.

      (Citează)

  4. oftopic: ha! avem aceeasi tastatura! :D logitech k350. eu nu i-am mai schimbat bateriile de 4 luni si o folosesc intens!

      (Citează)

    • @alex: eu am un kit cordless wave sau ceva asa.

      @Ciprian: nu chiar, versiunile normale se incarca greu, consuma trafic, vor flash, nu sunt optimizate pentru deget si tot asa. Momentan prefer versiune mobila atunci cand e disponibila. Ai vazut diferenta chiar in film.

        (Citează)

  5. Ai scris review-ul pentru emag mobil? Eu nu am apucat (as fi vrut sa le spun sa puna in format mobil si oferta saptamanala ca de obicei aia tenteaza).

      (Citează)

    • Nu, am pus doar clipul acesta si atat. Ce review sa pot face la un site? Nici ca sugetii pentru ei n-am avut prea multe de facut, ca totul mergea aproape bine.

        (Citează)

  6. Sorry. Eu m-am exprimat gresit. Din cate imi amintesc eu, emagul a promis ca premiaza cele mai bune feedbackuri. Si m-am gandit ca este posibil ca tu sa fi gasit ceva buguri.
    Sincer, sunt de acord cu tine in privinta site-ului: este mai mult decat ok pentru utilizare pe mobil. Ceea ce nu am gasit pe versiunea mobil sunt promotiile saptamanii.

      (Citează)

    • Nu ma astept sa castig ceva la din astea…

      Nici nu am avut mult feedback de dat, chiar mergea foarte bine versiunea de mobil. Pe la filtre mai e un pic de jucat, ca sa vezi mai bine pe care le-ai selectat deja, dar in rest eu i-as da drumul la apa.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus