un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Batalia Bucurestiului

11 Apr 2011  ·

GÂNDURI  ·

6 comentarii

Bătălia pentru oraş nu se mai da cu soldaţi sau cu avioane, ci cu două site-uri.

LegeaCapitalei.info – site făcut de PD-L pro-referendum pentru modificarea administraţiei oraşului.
AparaBucurestiul.ro – site făcut de PNL-PC împotriva ideilor Elenei Udrea.

Care e miza? Udrea a propus să se facă un referendum prin care populaţia să fie consultată privind eutanasierea câinilor, alegerea uninominală a consilierilor din Primărie şi, mai important, desfiinţarea sau restructurarea completă a primăriilor de sector. Celălalt site, prin PNL-PC, susţine în continuare rolul primarilor de sector şi necesitatea continuării pe acelaşi sistem, că dacă nu-ţi place de cine îl conduce pe al tău să votezi data viitoare pe altul şi asta e.

Profit de ocazia perfectă de a vă întreba: voi ce părere aveţi?

Eu înclin spre varianta Udrea, dar nu în formula propusă. Sunt sătul de primarii de sector şi de certurile cu Primarul General, de faptul că de petecul acesta de pământ răspunde primăria mare, dar un metru mai încolo e responsabilitatea celei de sector, aşa că-ţi trebuie autorizaţii separate, de faptul că unii se pot bloca pe ceilalţi şi tot aşa.

Ce naiba, New York City are 9 milioane de oameni şi un singur primar, cele 5 “sectoare” ale acestuia având câte un preşedinte care doar raportează primarului general diverse detalii şi dorinţe ale cetăţenilor din zona lor.N-am auzit nici de Paris sau de Londra să aibă primar general şi încă ‘nșpe primari mai mici aleşi de populaţie, ci unul singur mare şi tare.

Desfiinţăm sectoarele, punem un singur om să administreze planul de dezvoltare şi bugetul, plus nişte administratori care să îi aplice ordinele şi să se îngrijească de detaliile fine în sectoare sau poate chiar unul pe cartier. S-ar face lucrurile mult mai rapid aşa şi s-ar reduce mult cheltuielile administrative.

De ce nu vreau fix varianta Udrea? Pentru că nu mă interesează votul uninominal pentru consilieri; s-a dovedit un mare fiasco pentru Parlament. Nu vreau nici ca un referendum să arate direcţia în care vreau eu să se dezvolte oraşul, dar de fapt decizia efectivă să se facă apoi printr-o lege a Parlamentului. Nu, întâi să facă legea şi apoi să votăm dacă o vrem sau nu.

De ce nu vreau să păstrăm primarii de sector? Am zis-o deja, votezi doi oameni să facă aceeaşi treabă. Dacă încep să se certe, nu poate câştiga niciunul, pentru că amândoi sunt aleşi de popor şi deci neclintiţi de acolo. Iar 4 ani de mandat e prea mult, că dacă ai ales un incompetent, vezi cazul Inimaroiu în sectorul 4, trece mult şi bine până când scapi de el. Vreau să aleg doar primarul general, iar la alegeri acesta să-și prezinte echipa și să-mi arate pe cine vrea să pună administrator de sector, director de investiții sau în alte astfel de funcții.

Apropo de site-uri, cel verde mă asaltează la ochi.

    6 comentarii

  1. Si eu as merge mai degraba pe varianta cu un singur primar. Dar totusi ce te faci daca primarul respectiv e corupt sau incompetent?
    Si oricum, un referendum nu rezolva nimic. Tin minte ca am votat in 2008 parlamentul unicameral, intre timp nu s-a schimbat nimic.

      (Citează)

    • @AdrianG: si daca presedintele e corupt si incompetent ce faci? Te uiti cu atentie cand votezi si aia e.
      Aia cu unicameral se stia de la inceput ca nu se va realiza. Au zis-o multi atunci, referendumul nu are nici o valoare pentru ca o astfel de initativa trebuie pornita de la Parlament, nu de la populatie.

        (Citează)

  2. In afara ca e verde, siteul respectiv este de o tampenie crunta si arata zoaiele in care se scalda politica din Romania. “Apara Bucurestiul de Elena Udrea”?!?!?!? Initial credeam ca e facut de vreun grup umoristic care face misto de retorica penelista.

    @AdrianG: si daca primarul de acum e corupt si incompetent, ce faci?

      (Citează)

  3. Votezi altul?

      (Citează)

  4. “Dar totusi ce te faci daca primarul respectiv e corupt sau incompetent?”

    aha. Fata de primarul de sector care e corupt sau incompetent.
    Un singur primar ar insemna o dezvoltare comuna a orasului. nu ca in iarna trecuta unde trecerea din 4 in 5 a reprezentat un adevara soc (intr-o parte asfalt curat, in cealalta 10cm de zapada)

      (Citează)

  5. votez ca ma p== pe campaniile lor ca totul e doar o gluma proasta terminata cu aceiasi mincinosi care ocupa pozitii in diverse posturi de conducere… multa m=== . never ever nu ma mai duc la vreun vot

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus