un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Doar eu spionez lumea pe Facebook?

23 Mar 2011  ·

GÂNDURI  ·

6 comentarii

Nu sunt foarte activ pe Facebook pentru că am o viaţă destul de plictisitoare. Nu-mi transfer acolo blogul şi discuţiile de pe el, ci vreau ca Facebook-ul să fie un loc în care să ţin legătura cu prietenii şi alţi oameni pe care i-am cunoscut în viața reală. Aşadar, nu schimb multe statusuri, nu dau like-uri şi nici nu las comentarii multe, dar mă uit pe ce fac prietenii mei pe acolo. Şi mă uit la fotografiile lor şi la ce prieteni au şi la ce fotografii au pus pe net prietenii lor, apoi intru să văd cu cine sunt aceştia într-o relaţie, cum arată soţul/soţia, unde lucrează şi ce fel de câine au.

De exemplu, pot vedea pe Facebook fotografii cu nişte femei în costum de baie, femei care altfel nu mi le-ar arăta niciodată sau n-aş avea eu ocazia să le văd astfel dezbrăcate. Pot să văd fotografiile de la petrecerea de Revelion a oricui, cât de beat a ajuns şi pe cine a pipăit. Urmăresc pe Facebook divorţul unei colege. Ea şi-a protejat aceste informaţii de publicul larg, dar soţul ei n-a ştiut să umble la setările de Privacy şi-l pot vedea schimbându-şi starea civilă din Married în Single şi prietenii lui comentând cu regret despre asta. Văd ce-are lumea în casă, unde a fost în concediu anul trecut, acum doi ani, cum arătau la 23 şi la 18 ani şi tot aşa.

Facebook permite acest sistem. Aşa l-au gândit, deşi poate nu au explicat foarte bine tuturor utilizatorilor ce sunt setările de Privacy şi cum poţi să vezi la ce informaţii despre tine are acces un prieten sau un prieten de-al unui prieten sau un necunoscut. Întrebarea este: aşa îl utilizează şi alţii? Aşa îl utilizaţi şi voi? Sau sunt eu un stalker şi acum vă uitaţi cu ochi bizari la mine?

    6 comentarii

  1. Şi eu tot aşa. :D

      (Citează)

  2. Esti un stalker.. eu citesc doar statusuri si ma mai uit la o poza-2 a prietenilor.. daca ajung de 2 ori pe luna pe pagina cuiva pe care nu cunosc, e mare chestie..

      (Citează)

  3. eu mi-am sters contul de pe FB, nu cred ca te ajuta prea mult la statistica :D

      (Citează)

  4. La fel fac si eu 99% din timp. In restul de 1% mai dau un like, un link si pun o poza sau un comentariu ca sa nu se prinda lumea ca sunt stalker :D

      (Citează)

  5. eu am cont pe feisbuc doar pentru așa ceva! e unul fantomă, fără prieteni, laicuri sau altele, doar să pot vedea ce mai fac cunoscuții

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus