un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

As vrea sa pot uita anumite lucruri

18 Mar 2011  ·

GÂNDURI  ·

7 comentarii

Şi nu mă refer că aş vrea să pot uita noaptea aceea când m-am îmbătat şi mi-am înşelat prietena cu cele două blonde de la trupa aceea de muzică pop, iar acum vreau să uit totul ca să nu mă mai simt atât de vinovat.

Nu, aş vrea să uit nişte lucruri punctuale, anumite chestii extrem de simple şi de precise din memorie. Aş vrea să pot reciti Copii Căpitanului Grant şi să mă întreb dacă îl vor găsi în Australia sau altundeva în emisfera australă. Să pot revedea Unbreakable fără să ştiu de twist-ul de la final sau să mai pot juca încă o dată Final Fantasy 7 fără să ştiu ce se va întâmpla. Să pot uita că am văzut 2 Girls 1 Cup (și atât, nu mai iau țeapă și a doua oară)

Îmi aduc aminte acum mulţi ani când am fost prima oară în Veneţia şi m-am urcat pe un vaporetto rablagit şi am ieşit dintr-un port banal în care cel mai impresionant lucru era o navă românească abandonată acolo (Arad, parcă se numea vaporul, iar staţia din port cred că este Tronchetto). Am mers pe un mare canal ce nu anunţa nimic special şi la un moment dat acesta s-a terminat şi de după ultima clădire nasoală a apărut în sfârşit celebra Veneţie despre care auzisem de atâtea ori. Îmi aduc aminte sentimentul de wow incredibil pe care l-am avut în acel moment, pe un vaporaş care se îndrepta spre San Marco şi spre toate clădirile acelea dintr-un oraş aşa cum nu mai văzusem niciodată (şi vreo 12 ţări vizitate mai târziu, tot nu ţin minte să mă fi simţit undeva mai plin de uimire faţă de ceea ce văd). Două zile mai târziu plecăm din Veneţia şi îmi aduc aminte că era cam 6 dimineaţa, că am prins un răsărit superb de soare care făcea toată apa să pară aurie între mine şi oraşul ce rămânea în depărtare. Aş vrea să pot uita aceste lucruri printr-o simplă apăsare de buton fix atunci când intru din nou în Veneţia, doar ca să mai pot avea încă o dată acea experienţă fără să ştiu absolut deloc ce mă aşteaptă.

Desigur, ar putea apărea un paradox. M-aş simţi din nou bine intrând în Veneţia, dar n-aş putea spune “ce marfa, am reuşit să mă simt pentru o a doua oară la fel de bine că prima oară”, deoarece n-aş şti cum a fost prima oară. E clar deci că pierderea aceasta de memorie trebuie să fie temporară, cât să poţi repeta ceva plăcut ca şi cum ar fi prima oară (de exemplu sexul), dar apoi să-ţi aduci aminte şi de trecut. Vă zic eu, cine inventează aşa ceva devine miliardar peste noapte.

    7 comentarii

  1. Chiar daca e putin off topic: Sambata viitoare am planificat un weekend mai prelungit la Venetia. Sper doar sa prind o parte din sentimentele si trairile descrise.

    Nu mi-am facut nici un plan de vizitare, sper sa ma las purtat de “valuri”, si sa descopar oameni, senzatii, locuri, pe care sa le pastrez mereu un suflet, fara sa le dau vreodata reset.

      (Citează)

    • Sfatul meu este sa vizitezi Piata San Marco si tot ce e acolo, inclusiv Palatul Dogilor. Apoi e placut sa iei vaporasul si sa mergi cu el pana la Podul Rialto, iar de acolo te intorci pe jos. Sunt numai strazi venetiene peste canale de-ale lor, magazine multe cu sticla de Murano si alte chestii si e un tur frumos de oras.

      Daca ai timp poti merge si cu gondola pe canale si in excursie la Murano. Partea cam nasoala acum e ca probabil nu va fi foarte cald si nu vor fi foarte multe flori si culori pe strazi.

        (Citează)

  2. Frumos, dar nu zici nimic de Pont Alexandre III sau Dom? Am fost de Valentine’s Day la Paris si am imaginile fresh in minte.

      (Citează)

    • Da, o alta zona misto. Am fost mereu impresionat de Domul lui Napoleon. Treaba e ca acolo am fost de mai multe ori si mereu am fost la fel de impresionat, asa ca nu e nevoie de ce ziceam.

        (Citează)

  3. pentru mine, venetia si parisul au farmecul romantismului clasic…
    daca doriti sa aveti aceleasi senzatii ca prima data cautati alte locatii din venetia. nu trebuie mereu sa treceti pe sub puntea suspinelor, sa va plimbati cu gondola, sa vizitati centrul…sigur mai sunt si alte locatii…

      (Citează)

  4. ce ai facut cu cele doua tipe din trupa pop? cine?

    cum? cand?!

    SI CE FAC FETELE ALEA ACUM? :)))

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus