un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Un omulet

18 Feb 2011  ·

GÂNDURI  ·

5 comentarii

În fotografia alăturată este Heinrich Himmler, fotografiat imediat după ce s-a sinucis în 1945. Himmler era al doilea om în Germania nazistă, ministru al internelor, şef peste Gestapo, comandant al Waffen-SS, cel care a organizat şi condus toate lagărele de exterminare în care au murit milioane de oameni, cel care a ordonat masacrul de la Lidice şi cine ştie câte altele.

Nu-i văzusem niciodată vreo fotografie. Mereu mi l-am închipuit ca fiind un tip masiv, puternic, cu trăsăturile ariene bine definite, un fel de Dolph Lundgren îmbrăcat în acele uniforme negre şi înfricoşătoare pentru toţi cei din acea vreme (făcute de Hugo Boss, de altfel) și cu aceleași skill-uri de one-man commando. Omul care conducea Gestapo-ul, SS-ul şi lagărele de exterminare aşa trebuia să fie. Şi totuşi, uitaţi-vă la el. Pare un moşuleţ slăbuţ, cu cap în formă de ou şi ochelari mici şi rotunzi de bunicuţ. Zici că-i un bucătar la un restaurant chinezesc, nu omul care a organizat atâtea masacre. Acum fotografia respectivă va fi vândută la o licitaţie specială, deşi nu-mi închipui cine şi-ar dori să o aibă şi de ce.

Mereu sunt uimit de diferenţa între cum îmi închipui eu un om şi cum arată în realitate. E ca la cărţi. Dacă îmi imaginez eu personajul pe baza caracterizării fizice făcute de autor, îmi voi crea în cap o anumită imagine a sa. Apoi, dacă respectiva carte se şi ecranizează, probabil voi spune “nu, actorul acesta nu arată deloc ca ăla din carte… l-au ales greșit”. Dacă fac invers, de exemplu dacă aş vedea filmul Harry Potter înainte de a citi cărţile, mi-l voi închipui fix pe Daniel Radcliffe în pasajele din romane. Nici nu-i mai citesc descrierea din carte, deja ştiu cum arată.

via Realitatea.

    5 comentarii

  1. uite-l pe nenae in poze pe wikipedia http://en.wikipedia.org/wiki/Heinrich_Himmler mi se pare ca in poza aia de cand era mica seamana cu HP (sau cu Mandark din Dexter’s Lab?!)

      (Citează)

  2. Pai din poza asta lipseste esentialul. Privirea de criminal in serie.
    Cat despre imaginatie, asta este farmecul cartilor.

      (Citează)

    • @ioana: HP?

      @Andrei: aia cu privirea de criminal e doar o expresie folosita in carti. In practica nu exista asa ceva. Si daca te uiti chiar la pozele unor criminali in serie vei observa ca aratau normal.

        (Citează)

  3. harry potter

      (Citează)

  4. Holocaustul nu a fost facut de nazisti ci de evrei.
    Nazistii au omorat si ei cateva sute dar numerele alea exorbitante fac parte din cea mia mare minciuna orchestrata de jidani vreodata, pentru autovictimizarea perfecta!
    Himmler a fost un mare domn cu foarte mult stil, iar caracterizarea ta este profund jignitoare dupa parerea mea.
    Este usor sa faci misto de poaza unui om, dupa ce a imbatranit si a murit.
    Ce a facut atunci cand era in putere conteaza, nu ce a facut sau cum arata el la batranete.
    In pozele unde este mort si Hiter arata ca un mosulica slab si oropsit, dar asta nu inseamna a aratat asa toata viata…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus