un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Gandire de vames

22 Feb 2011  ·

GÂNDURI  ·

5 comentarii

Acum două săptămâni au fost mari arestări în vreo 4-5 puncte vamale. Ieri s-a făcut acelaşi lucru şi pe la Vamă Albița. Acum, dacă eu aş fi vameş şpăgar la Albița, în aceste două săptămâni în care colegi de-ai mei din ţară ar fi fost arestaţi, dar eu încă nu, aş fi mutat toţi banii în conturi în străinătate, treceam toate casele, maşinile şi terenurile pe numele rudelor sau prietenilor, ascundeam cât mai mulţi bani în cât mai multe locuri şi în general făceam orice ar fi fost necesar ca să mă protejez cât se poate de mult. Astfel, în cazul în care veneau să mă umfle şi pe mine şi eventual făceam 2-5 ani de închisoare, măcar după aceea încă aveam bani.

Asta în teorie. În practică iată ce a făcut un vameş în acești ani de bunăstare. Un agent II de la Poliţia de Frontieră Vaslui şi-a construit o vilă cu valoarea declarată de impozitare (adică cea reală poate fi mult mai mare) de 300.000 de lei, în condiţiile în care venitul său anual declarat este de doar 26.000 de lei, de 11 ori mai mic, iar nevastă-sa nu are nici un venit. Oare ce-a fost în mintea acestui om? Adică iei spaga zilnic şi în loc să o ascunzi cumva, îţi construieşti o vilă de 11 ori mai scumpă decât faci tu pe an din salariu. Vila rămâne veşnic. E pe pământ acolo, o vede lumea, e veşnic de acum încolo o dovadă a faptului că de undeva ai o grămadă de bani.

Cum te poţi gândi că niciodată nu se va sesiza nimeni despre asta? Că nu se vor schimba şefii de la vamă, că vei lua spaga până la adânci bătrâneţi, că nu vor veni alţi miniştri, alt guvern, alt partid la conducerea ţării, că nu te va cerceta nimeni niciodată? Care e şansa să se întâmple asta? Meriţi să fii arestat şi băgat la închisoare dacă nu te-a dus mintea să te protejezi mai bine.

via Realitatea.

    5 comentarii

  1. Un curs de “Spalarea banilor pentru incepatori” ar fi fost de mare succes printre vamesii romani :)

      (Citează)

  2. Faci mari confuzii intre vamesi si politisti de frontiera. Cei care tot sunt saltati in ultima vreme sunt politisti de frontiera.

      (Citează)

  3. De obicei, cei care pun botu’ ştiu să se acopere legal. O avea vreo mătuşă Tamara, şi iaca moştenirea justificatoare de viloi, scoasă, ca un ultim as din mânecă, la proces!

      (Citează)

  4. Pana mea, m-a oprit azi politia de frontiera pe un drum judetean aflat la cam 40 de km de granita cu Serbia. M–au intrebat daca am tigari. Nu fumez.M-au intrebat a cui e masina. Mi-au inregistrat numele intr-un catastif. M-au pus sa deschid portbagajul. L-am deschis. Aveam o cutie mare de carton lipita cu scoci maro si pe care scria ceva cu markerul. M-au pus sa inchid portbagajul si mi-au zis sa merg mai departe. PLM, n-am fata de contrabandist.

      (Citează)

  5. Am vazut in ungaria o faza mijto, un jipan a blocat o masina in trafic si au coborat incredibil de rapid 2 politai cu carabine de 12mm la umar. Cred ca ala de la volan s-a cacat pe el. :D.
    As vrea sa vad asa ceva si acasa in Ro.

    LE : intr-un orasel aproape de vama.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus