un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cum se mai fura masini

15 Feb 2011  ·

AUTO, TEHNOLOGIE  ·

8 comentarii

Cică hoţii îţi bruiază semnalul telecomenzii cu care încui maşina, iar tu nu observi că aceasta nu s-a închis. Întreaga poveste e pe Realitatea, într-un articol care te face să crezi că hoţii îţi bruiază alarma cu o telecomanda universală de la televizor, de parcă aia n-ar fi pe infraroşu şi alarma maşinii pe radio. Fraza cheie din articol, în ciuda imaginii cu 6 telecomenzi TV, este “un dispozitiv care semăna cu o telecomandă de televizor, dar avea şi antenă“. Deci avea şi antenă. Putea la fel de bine să fie un dispozitiv care semăna cu un uscător de păr, dar avea şi antenă. Cu un şoarece, dar avea şi antenă.

În teorie metoda este posibilă. În practică, trebuie să fii idiot să nu verifici dacă ţi s-a încuiat maşina sau nu. Nu zic să te apuci să tragi de toate uşile după ce ai apăsat telecomanda. Dar subconştientul tău va reacţiona aproape întotdeauna dacă atunci când armezi alarma nu auzi şi cele două bip-bip ale maşinii. Ești “cablat” să le auzi şi dacă nu o faci te întorci mirat spre maşină şi te întrebi “bă ce naiba, mă lasă bateria la prostia asta de telecomandă?” şi o mai apeşi o dată şi verifici dacă s-a închis. Ah, nu merge din telecomandă? Poate să ţi-o bruieze şi NASA, poţi încuia orice maşină direct cu cheia în broască.

Articolul nu zice două lucruri importante: randamentul hoţilor, având în vedere că aceştia trebuie întâi să găsească pe unii care tocmai se dădeau jos din maşină şi care, bruiaţi fiind, nu observau că maşina n-a fost încuiată. Că dacă 10 observă asta şi abia al 11-lea nu, ai de aşteptat multă vreme până când dai de un asemenea prostălău sau prostăloaică. Şi presupunând prin absurd că nu observi că n-ai încuiat maşina, cum ţi-o pornesc hoţii? Că totuşi, încă le trebuie o cheie şi din astea…

Dar, în fine, când încuiaţi maşina, uitaţi-vă dacă face blink-blink şi bip-bip, mai ales dacă sunt în jur unii cu ceva ce pare o telecomandă universală de televizor, dar cu o antenă.

    8 comentarii

  1. Bah, a mea nu se incuie din cheie. Doar se poate descuia. Cu greu. Si nici nu face bip. Dar, intr-adevar, mi s-a intamplat, eram intr-o benzinarie in Piatra Neamt si nu a mai vrut sa mi se incuie usa. Am stat langa ea pana s-a dus cineva sa plateasca si asta o fu.

      (Citează)

  2. eu incui cu cheia si nu au avut nevoie de nici un bruiaj ca sa sparga geamul

      (Citează)

  3. Legat de furat maşina, cred că nu vor să facă asta, ci să te golească de ce ai înauntru.

      (Citează)

  4. raduuuuu …

    titlu:

    stirea cititorului.

    Adica o tampenie pe care am primit-o pe mail si ne-a facut sa radem ca sa radeti si voi. lauti de aici :))

      (Citează)

    • Stiu ca e un mail care circula pe net, ca si cel la care fac referire initial (cu ala care face accidente intentionat, ca sa-ti ia niste bani). Dar in practica metoda cu bruiajul se poate aplica. Eu le zic doar oamenilor sa nu ia de buna ce citesc sau macar sa-si verifice masina daca s-a inchis.

        (Citează)

  5. “uitaţi-vă dacă face blink-blink şi bip-bip”

    asta e un sfat bun care nu are de a face cu telecomenzi si alte hotii d-astea super flu. Daca nu face blink blink inseamna ca una dintre usi e deschisa :)

      (Citează)

  6. am patit asta in parcarea cora militari. eu nu puteam sa incui iar unu de langa mine nu putea sa descuie. deci uite ca o parcare subterana e un loc bun pentru asa metoda de furat. si nu toate masinile fac beep cand inchizi. ca nu toate au alarma.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus