un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cum sa nu expui marfa

5 Feb 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

7 comentarii

Imaginile de mai jos sunt dintr-un magazin de electronice şi electrocasnice, nu zic care pentru că nu e aşa important. În imaginea de sus e un procesor pus la vânzare pe raftul magazinului, cu ambalajul rupt de parcă l-ar fi atacat o gaşcă de ratoni căutând ghinde sau ce naiba or mânca ratonii. Deci nu era doar rupt, ci chiar părea gherănit. Iar acolo, în partea de sus, e chiar procesorul, în restul cutiei fiind doar coolerul. Voi aţi cumpăra aşa ceva?

În imaginea de jos e o placă de reţea. Cred că e o placă de reţea, pentru că avea conector RJ-45 pe ea, dar şi o mufă F pentru coaxial, al cărui scop mă depăşeşte momentan. În rest nu era nimic. O placă băgată într-o cutie formată de plastic, turtită peste tot de zici că ar fi căzut din avion în faţa unui elefant, dar protejată cu un antifurt gigantic. Nici o informaţie despre produs, ce e, cine l-a făcut, cât costă, ce cod are… nimic.

    7 comentarii

  1. Oare care e magazinul ala pe care nu il numesti dar e trecut pe banda aia?:D

    La a doua poza, cred ca antifurtul costa mai mult decat placa de retea. BNC???? In 2011?

    Oricum, nimeni nu cumpara componente de PC din astfel de magazine decat in cazuri de extrema urgenta: duminica seara ti se arde procesorul exact cand Tai Kobe intra intr-o camera plina de agente KGB. Ca sa afli urmarea scenei trebuie sa cumperi RAPID un procesor…

      (Citează)

    • Si la noi e la fel… online! In magazine nu le pasa, banuiesc ca din lipsa de manageri interesati de a spori vanzarile care merg oricum binisor pe spinarea fraierilor.

      @Nashu: intrasem acolo cautand o placa de retea, la urgenta. Nu aveau nici una. Cica se terminasera mai de Craciun si n-au mai luat, mi-a zis un lucrator, desi nu l-am vazut. Nu vad placile de retea ca fiind mare cadouri de Craciun.

        (Citează)

  2. da as cumpara dar nu de la noi. In Franta de pilda iti dau reducere cam 20-30 % ptr asa ceva.

      (Citează)

  3. mai ales ca placile de retea integrate spre deosebire de placile de sunet integrate de obicei sunt cat se poate de performante

      (Citează)

  4. De parca pe folia galbena nu se vede numele companiei:D

      (Citează)

  5. nu conteaza, e celeron :p

      (Citează)

  6. Lol, ce prezentare inedita a produselor.
    Inca se mai gasesc astfel de produse “frumos” ambalate daca intri pe la Altex sau Flanco (neaparat acolo unde sunt tastaturile, camerele WEB etc).
    Cred ca le calca in picioare inainte sa le puna acolo.
    Evident ca si stratul de praf este destul de mare pentru ca stau acolo cu lunile si nu le sterge/cumpara nimeni la ce preturi au.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus