un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Un serviciu care sa te anunte de albumele noi

25 Jan 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

11 comentarii

Mi-a venit o idee atât de genială încât aproape că mi-e ciudă că v-o împărtăşesc vouă în loc să o ţin secretă şi să-mi lansez propriul site din care să devin milionar. Noroc că n-am mulţi cititori. Iată ideea: un site pe care îţi notezi artiştii preferaţi şi apoi eşti anunţat automat când unul dintre ei lansează un album nou.

Ideea mi-a venit mai demult, dar am scris de ea după ce ieri m-am gândit “băi da’ oare Blackmore’s Night n-a mai scos vreun album nou?” ca apoi să găsesc pe Wikipedia că între timp au scos două, unul în 2008 şi altul în 2010. Din când în când verific netul şi mă uit când mai plănuieşte ATB să scoată ceva nou, câte albume are Kings of Leon până acum, dacă a apărut vreo compilaţie mişto a lui Eros Ramazzotti sau la ce mai lucrează Ive Mendes. Informaţiile le găsesc din diverse surse, dar aş vrea să o fac centralizat şi eventual să fiu anunţat direct de ele.

Cum ar funcţiona:

  • poţi introduce manual artiştii preferaţi, cu un algoritm similar celui de pe Facebook, unde scrii rox şi deja îţi sugerează Roxette, economisind astfel mult timp.
  • alternativ, îţi poţi conecta contul de Facebook şi îţi preia din profil artiştii preferaţi.
  • poţi instala un mic soft în calculator care îţi scanează întreg folderul de muzică şi trimite rezultatele la acest site. În funcţie de câte melodii ai de la un anumit artist, acesta e adăugat în lista ta sau nu.
  • odată ce site-ul ştie ce muzica preferi, îţi spune data lansării următorului album pentru fiecare artist, îţi face un mic calendar, îţi atrage atenţia după lansare că poţi să-l cumperi, îţi arată alți artişti asemănători în funcţie de gusturile tale etc

Cum s-ar monetiza:

  • cumperi noile albume prin intermediul site-ului. “Azi s-a lansat noul album Santana, apasă aici să-l cumperi direct de pe iTunes”.
  • reclame la alţi artişti.
  • ai fi anunţat când unul din artiştii tăi preferaţi are concert într-o zonă geografică definită de tine şi ai putea cumpăra bilete prin site.
  • vânzări de mp3 playere, boxe şi alte electronice audio.

O chestie apropiată pe care o ştiu este site-ul Eurosport, pe care pot să-mi aleg sporturile care mă interesează şi primesc newsletter cu programul TV doar când apar acele sporturi în el. Practic aşa sunt la curent cu datele de începere a turneelor de snooker.

Vorbesc prostii şi deja există aşa ceva pentru muzică sau mai bine tăceam, învăţăm programare şi în 20 de ani făceam eu unul?

    11 comentarii

  1. Nici eu nu stiu de vreun site de genu’. Gata, in 5 min ma apuc sa scriu codu’, mersi de idee xD

      (Citează)

    • Nu vreau iTunes, e un soft mult prea mare pt ce vreau eu si n-am chef sa-mi organizeze librarii si alte prostii din astea. E mai potrivit un site pt ce-mi doresc eu, mai ales ca informatiile se extrag din online.

      @ipo: m-am gandit si la filme, dar pt ca e un actor in filmul X nu-l face si neaparat bun.

      @cireasa: eu as vrea mail, nu m-ar deranja. Nu e ca ar veni toata ziua mailuri si oricum ai putea alege daca vrei newsletter saptamanal sau informare instanta.

        (Citează)

  2. oare itunes nu face treaba asta deja ?:)
    nu folosesc deci nu stiu , dar acolo cam gasesti orice , pana si manele …

      (Citează)

  3. Cred ca iTunes, prin PING face asta deja. Incearca sa vezi daca e ceea ce-ti trebuie tie.

      (Citează)

  4. Buna ideea, se poate extinde si la filme, un nou film din seria x, cu actorul y sau de regizorul Z.

      (Citează)

  5. Ceva gen Last.FM adica :)
    Ce spui tu cu anuntatul oficial inseamna mail. Si multi nu vor mail. Asa ca te duci pe site, unde ai tot ce ai spus tu + multe alte chichite.

      (Citează)

  6. poti sa folosesti doar partea de Ping de la iTunes. nu te obliga nimeni sa il faci default media player.

    uite citeva din chestiile pe care le face http://www.apple.com/itunes/ping/

      (Citează)

  7. Asta e ceea ce cauti:

    http://www.nomisapp.com/

      (Citează)

  8. Pentru filme exista http://www.jinni.com/ destul de precis de altfel si pentru ce ai zis tu in post exista deja asa ceva, dar nu imi aduc aminte numele, revin :)

      (Citează)

  9. exista deja, cautam si eu la un moment dat

    http://www.soundamus.net/

      (Citează)

  10. Here it is!

    http://whenitdrops.com/

    @de ce? Really nice stuff this soundamus.net

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus