un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Mi-am cumparat Kindle si husa cu lampa

20 Jan 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

32 comentarii

Am făcut pasul către Kindle, dând ieri o precomandă la eMAG ca să prind următorul transport. Am luat versiunea simplă, doar cu WiFi, plus o husă de piele care include şi lampă cu LED-uri.

Husa arată aşa din poza de pe site:

şi costă 369 de lei, ceea ce mi se pare mega-ultra-imens. E cât jumătate de Kindle! Am fost însă silit să apelez la această soluţie deoarece nu am o veioză la lumina căreia să citesc şi nici n-aş avea unde să montez una, chiar dacă aş cumpăra-o în locul husei. Cine n-are, plăteşte; măcar e de piele. Aştept să-mi sosească săptămâna viitoare şi vă ţin la curent cu totul.

Am considerat că pe Kindle n-am nevoie de conexiune permanentă la Internet, având oricum telefonul mobil mereu cu mine, aşa că am luat doar versiunea cu WiFi la 699 de lei.

    32 comentarii

  1. Si daca o luai direct de pe amazon probabil ajungea in acelasi timp si versiunea cu tot cu 3G te duce undeva pe la vreo 7 milioane si ceva. Aia doar WiFi iese binisor sub pretul emagului.

      (Citează)

  2. Items: $139.00
    Shipping & Handling: $20.98

    Total Before Tax: $159.98
    Estimated Tax To Be Collected:* $0.00
    Import Fees Deposit $38.40

    Order Total: $198.38

    Asadar 640ron direct de la Amazon, inclusiv transport si tva. Cu tot cu lighted cover e 930ron, deci ai economisi 140ron. Si iti ajung in trei zile prin UPS. Mai bine anulezi precomanda Emag.

    Dar coperta mi se pare o risipa de bani. Cum a facut si Bear, poti lua o lampa simpla sau pe usb cu LED pana in 10ron, iar coperti excelente DIY sunt ilustrate pe forumurile MobileRead – cel mai ieftin fiind metoda old-school – iei o carte hardcover, faci outline pe a treia pagina, decupezi in carte cat sa incapa Kindle, lipesti marginile cu aracet sa nu se dezlipeasca, apoi folosesti ascunzatoarea din carte pentru el. Sexi si ieftin.

      (Citează)

  3. Husa cu lumina incorporata te costa 300 ron (cu tva si taxe vamale incluse) daca dai comanda de pe amazon.com si vine in fix 3 zile prin UPS

      (Citează)

  4. @Schizoid, daca omului ii place sa cheltuiasca o gramada de bani pe lucruri care se pot gasi si mai ieftin lasa-l sa faca.

      (Citează)

  5. De ce sa-si ia cu 3G daca are tethering la telefon. E fix degeaba, telefonul oricum il ai in permanenta cu tine sau langa tine.
    Husa mi se pare exagerat de mult si nu as da banii aia niciodata.

    Referitor la Amazon, banuiesc ca Radu are si un interes sa faca ceva reclama la emag, sa mai scoata ceva $$$ prin profitshare. Cred.

      (Citează)

    • @AdrianG: chiar am comanda la eMag, deci nu e vorba de a face reclama in timp ce eu iau pe ascuns din alta parte mai ieftin.

      Probabil ca ieseam mai ieftin pe Amazon, dar nu cu mult. In plus, la eMAG mai beneficiez de niste reduceri de la Profitshare, asa este, deci ies ceva mai ieftin cu ei.

      @Schizoid: pentru aprox 100 de lei nu m-as risca sa am garantia tot la eMAG. Pragul acela e undeva mai sus pentru mine.

      In plus, m-am gandit la valoarea de revanzare. Daca peste un an vreau sa-l vad, va asigur eu ca se va da mult mai repede cu o husa originala de piele.

        (Citează)

  6. Țeapă mare cu husa aia trăi-ți-ar. 6 luni de acum încolo să nu te mai aud că te plângi de bani.

      (Citează)

  7. @nwradu:
    poate pentru tine ca esti din Bucuresti, dar eu fiind din provincie nu vad diferenta. Dus-intors prin curier la Emag inseamna 40ron si poate sa mai intarzie cu transportul, pe cand dus prin curier la Amazon (nu stiu daca trebuie neaparat in US sau la cel mai apropiat centru, nu se specifica pe site) e maxim 20$ deci 64ron, dar stiu ca in cel mult o saptamana eu am unul nou in mana (intorsul e gratuit). Pe coperta n-as da atat nici daca as avea un salariu inzecit pe luna, jumatate din pretul readerului pe o carte e ridicol.

      (Citează)

    • @Schizoid: din cate stiu eMAG-ul ofera si livrare gratuita si ridicare pentru service si return gratuit. Nu mai tin minte exact ca n-am avut ocazia sa testez.

      @nea_Caisa: 100 de lei in plus peste pretul amazon nu mi se pare o “teapa mare”.

      @ipo: stai sa vina, ca ala e planul.

        (Citează)

  8. Husa e prea scumpa, n-as da banii pe ea, dar readerul ma intereseaza, poate m-ar stimula sa ma reapuc de citit mai serios. :D
    Asteptam un review, mai ales cum se citesc de pe el fisiere .doc si .pdf. Ma gandesc ca merita investitia in reader daca faci economie la bani luand carti de pe net. Pe laptop mi se pare greu spre imposibil sa citesc carti in format electronic.

      (Citează)

  9. “Daca produsul dumneavoastra beneficiaza de certificat de garantie oferit de Dante International sau eMAG International, va rugam sa completati formularul de mai jos. In caz contrar, va rugam sa va adresati direct Service-urilor Autorizate, specificate in certificatul de garantie oferit de producator.”

    Dar nu se spune nicaieri ce produse fac sau nu parte din service-ul Dante Int., asadar tombola daca platesti sau nu curierul. Sa vedem cand iti vine tie ce garantie ti se da.

      (Citează)

  10. Husa care costa 50usd pe amazon. Ca sa nu mai comentez DIN NOU de kindle-ul care e 139 usd …

      (Citează)

  11. E o țeapă în sine, nu comentez la adaosul Emag.

      (Citează)

  12. Teapa nu este. Pretul este nesimtit, dar Kindle-ul este intr-adevar misto. (si nu, nu se merita varianta 3g)

      (Citează)

  13. @ipo de ce sa citesti fisiere .doc sau .pdf cand poti downloada calibre e-book management gratuit si sa ti le convertesti in .mobi in mai putin de 2 minute? Din cate stiu .pdf pe kindle se citeste cu zoom in pe diverse parti ale paginii pentru ca .pdf-urile sunt optimizate pentru PC-uri si nu pentru e-book readers.

      (Citează)

  14. a merita. nu “a nu se merita”

    3g-ul are traficul moca si gratis. Basca, platit de amazon :D.

      (Citează)

    • Holy Jesus o ora muncesc si eu si uite cate comentarii se strang, nimeni felicitandu-ma pentru achizitie :P

      @animaloo: si 3G-ul de pe telefon e gratis intr-un fel, ca platesc factura la el si daca-l consum si daca nu. Asa ca il voi consuma. In plus, e rapid si color. In plus-plus, pot face din telefon un router wifi si pot iesi pe net cu Kindle-ul chiar si cand nu am alt wifi in preajma. Oricum planuiesc sa nu ies pe net cu Kindle-ul, nu vad rostul.

      @Arthur: alte sfaturi utile privind fisierele si astea?

        (Citează)

  15. Si mie mi-a sosit Kindle-ul de pe amazon. Am o colectie de carti pe PC, in mare parte pdf. Ce am facut e sa convertesc cu ajutorul Calibre in Mobi. Le-am pus pe Kindle si se vad perfect :-) Se mai pot pune si fisiere prc (nativ) pe care le faci cu Mobipocket Creator dar mi se pare ca Mobi se vad mai bine decat prc. Eu mi l-am luat de pe amazon pentru ca nu voiam sa am de-a face cu garantia oferita de emag. Dau 20 de dolari dar macar am parte de o garantie ca lumea nu de ceea ce ofera emag.

      (Citează)

  16. @nwradu: in tara evident ca n-ai bucurii la internetul lui kindle. Ala ii util cand iesi afara.
    nu cred, oricum, ca merita

    si sa nu uit: sa-l citesti sanatos

      (Citează)

  17. spor la lecturi. cam scumpa coperta aia… pe mine m-a costat a mea (fara lampa, ce-i drept) fix 22 dolari cu tot cu transport. iar pe lampa, precum spusei, am dat 8.90 lei :)

      (Citează)

  18. acum va dati toti mari :P

      (Citează)

  19. nu ne dam, chiar sintem (eu cel putin chiar sint, la propriu:) )

      (Citează)

  20. @nwradu daca vei citi in mare parte literatura “free” de pe web verifica fisierul inainte sa-l incarci pe kindle ca multe fie nu afiseaza caractere specifice limbilor diferite de engleza (gen sedilele din franceza, diacriticele romanesti etc.), fie au greseli mari OCR necorectate. Pot parea minore treburile astea dar per total strica placerea lecturii. Literatura clasica britanica gasesti free pe bookdepository.co.uk, ce e pe amazon e pe la 2,5$ pentru Romania. Carti in limba romana gasesti pe la nemira, dar oferta este mica si din colectii care pe mine unul nu ma intereseaza. Restul editurilor nu par a fi interesate sa riste o testare de piata.
    In afara de calibre poti testa si adobe digital editions.

      (Citează)

  21. Pe http://www.elefant.ro gasesti pe stoc.

      (Citează)

  22. Salut,

    Am si eu un Kindle, la fel, luat de pe Amazon. Costul a fost de 630 de lei livrat acasa in 3 zile cu UPS. Legat de garantie, nu e nici o problema cu ea, chiar am un coleg care a cumparat o data cu mine si a observat ca dupa o vreme i-a aparut o pata pe ecran. Dupa un scurt mail la Amazon acestia ii vor trimite altul la schimb.

    Legat de pdf-uri iti spun ca sunt greu de citit pe Kindle din cauza zoom-ului care nu are doar 3 nivele si binenteles este destul de greu sa potrivesti pagina sa pice bine pe ecran, iar daca fontul este mic atunci e si mai greu.

    Cel mai bine se citesc mobi-urile pe care le poti face cu Calibre. Sunt multe setari si poti sa iti faci cartea cum iti doresti. Din pacate doar unele pdf-uri pot fi facute mobi, cele in care se poate selecta textul.

    In rest la husa singurul dezavantaj pe care l-am observat este faptul ca este luminat foarte puternic coltul in care sunt ledurile, iar cel diagonal opus este cel mai slab.

      (Citează)

  23. Hai ma ca te felicit eu!
    Astept cu interes review-ul la el. Ma tenteaza si pe mine destul de tare.

    Am o ezitare legata de dimensiune – sa nu fie prea mic in special pentru pdf-uri.
    Stiu pe cineva care are varianta DX (9,7″ diagonala) si e super. Insa pretul creste exponential.

      (Citează)

    • @catalin: n-ar trebui sa fie prea mic. Cand am avut Galaxy Tab am citit foarte bine de pe el. Kindle e cu un inch mai mic.

      Multumesc pentru sugestii. Am retinut ca trebuie sa convertesc PDF-urile pentru a le citi mai usor. Cand vine aparatul ma apuc de treaba.

        (Citează)

  24. O alternativa mult mai ieftina de protectie pentru Kindle: http://www.okazii.ro/catalog/52480265/husa-protectie-ecran-amazon-kindle-3.html

      (Citează)

  25. Pentru cei care au achizitionat un Kindle 3 si doresc o husa tip carte (toc) eu mi-am luat de aici:
    http://www.e-store.ro Cel mai mult mi-a placut ca fiind bagat in husa se poate tine ca o carte. O gasesc deosebit de utila din punctul acesta de vedere si in plus il si protejaza.
    Dar poate ca foarte important este ca sa spun asa pretul – am dat pe ea 79 RON cu transportul inclus. Este adevarat ca nu este de piele naturala ci din piele ecologica, dar este de calitate foarte buna. Si daca pana in final o sa mi se rupa (greu de crezut pt. ca nu intentionez sa sparg nuci cu ea) imi mai cumpar una si tot nu ajung la pretul de la Emag :)))

      (Citează)

  26. pentru cei interesati de cum se vad pdf-urile pot sa zic ca destul de bine in format landscape.
    ca alternativa pentru softul oficial mai exista si Duokan-ul care se instaleaza foarte usor si fara probleme. Tinand cont ca nu ii rescrii firmware-ul ci doar booteaza alternativ este in regula, ba chiar poti sa beneficiezi in continuare de garantie daca pateste ceva.Ca avantaj principal ar fi ca la pdf-uri poti sa faci o mai buna incadrare a partii din pagina pe care vrei sa o vezi, poti inlatura marginile albe de pe lateral.

    http://flip.netzbeben.de/2010/11/duokan-available-with-english-gui-today/

      (Citează)

  27. vreau doar sa zic, in speranta ca nu mai ia nimeni aceeasi plasa ca mine: am un kindle alb, care se manjeste foarte usor. si pentru ca nu aveam husa/coperta/ceva, mi-am cumparat “ceva” de pe e-store .ro. Cu tot cu lampa a fost vreo 100 ron. O mizerie totala. Lampa julita si cutia in care era scofalcita – clar nu era noua. Iar coperta de kindle, din musama, miroase ingrozitor, ceea ce strica experienta cititului pe kindle pentru ca nu poti sa-l tii nici prea departe de ochi, nici prea aproape de nas. si este vopsita cu o culoare neagra care mi-a manjit kindle-ul alb. abia am putut sa-l sterg cu detergent. Nanu Gheorghe este cel ce le vinde. Sper sa evitati acest “chilipir” mizerabil.

      (Citează)

  28. @Mihai Boieru – vad ca vorbim de aceeasi husa, sigur nu-ti muta nasul din loc?:))

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus