un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Groupon nu-mi respecta dorintele

21 Jan 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

13 comentarii

Acum vreo 3-4 zile am achiziţionat pentru prima oară un serviciu prin groupon.ro. E vorba de o masă pentru două persoane la un restaurant libanez, incluzând aperitiv, mix grill şi o băutură, la preţul de 67 de lei în loc de 134 lei. Mi s-a părut o ofertă bună şi am profitat de ea. Sunt oricum cu ochiul pe ei pentru alte oferte referitoare la mâncare.

Ce ţin sigur-sigur minte este că atunci când am dat comanda am debifat cu mare atenţie opţiunea de a primi oferta zilnică prin email. Culmea, nu pentru că n-aş vrea să le ştiu ofertă, ci pentru că primesc destule mailuri pe zi şi nu mai vreau încă unul. Sunt dispus să merg eu zilnic la Groupon, nu trebuie să vină ei la mine. Din acelaşi motiv am refuzat şi oferta FunDeal.ro de a fi adăugat în baza lor de date, deşi m-au sunat de două ori pentru a-mi cere acordul şi adresa de email.

Ghiciţi ce s-a întâmplat din ziua următoare ofertei cumpărate de mine! Am început să primesc mailuri de la groupon. Degeaba am ales să nu le primesc, că i-a durut în fund de opţiunea mea şi odată ce-au avut adresa mea de email (că mi-au trimis voucherul cumpărat pe el) au început să-mi trimită şi ofertele zilnice. Urât gest.

    13 comentarii

  1. Nu e priam nici untima firma care face asta…selecteaza e-mailul ca Spam si nu te mai deranjeaza in inbox…

      (Citează)

  2. Cum ai vrea sa creasca in Romania daca nu prin spam ?:)

      (Citează)

  3. Si eu m-am chinuit sa dau unsubscribe de 3 ori si desi mesajul era ca am reusit mail tot am primit. Asa ca i-am catalogat spam si oricum prietenii ce urmaresc siturile de profil ma anunta cand e ceva ce mi se potriveste

      (Citează)

  4. Probabil o sa continue pana se supara cineva si o sa ia o amenda pe modelul Urban dupa care sunt 2 posibilitati:

    – daca profitul generat de spam e mai mare decat amenda, continua
    – daca nu o sa faca curat si se potolesc cu spam-ul.

      (Citează)

  5. nu esti singurul nemultumit. si eu am observat cateva lucruri dubioase la ei, iar pe undeva am citit ca intr-o zi a fost oferta la un produs identic si pe groupon si pe alt site de reduceri, doar ca la groupon era cu 10 lei mai scump :)

      (Citează)

    • @Revo: daca a fost asa, nu m-ar mira. Groupon e la inceput. Ma uit pe Fundeal.ro la oferte anterioare si vad ca au vanzari mari pentru ele. Daca ii demonstrezi clientului ca-i vei aduce vanzari mari, iti da discount mai serios.

      @Zoli: Groupon poate sa se impuna prin renumele pe care-l are la nivel mondial si prin faptul ca pot rezista sa mearga o vreme in pierdere, investind multi bani in publicitate pentru siteul lor, campanii, etc. Daca aleg calea spam-ului, e o greseala de management.

      @Voinea: am dat unsubscribe, pana acum n-a revenit mailul.

        (Citează)

  6. seful Groupon Romania mi se pare cam arogant cel putin asa mi s-a parut la Netcamp.
    Tot insistand ca ei sunt cei mai buni si ca restul site-urilor de cupoane sunt doar clone.

      (Citează)

  7. Daca te deranjeaza site-ul, fa-i o recenzie la Mywot.com. In timp se aduna parerile si merita

      (Citează)

  8. Radu, groupon are renume in tarile unde e de ceva timp, in Romania e cunoscut doar de oamenii care mai citesc un engadget sau gizmodo, altii sa uita stramb la tine si intreaba ce-i aia (ex: arhi). Si in plus, e Groupon Romania, nu Groupon :) Trebuie sa ia ceva specific din fiecare tara, si in Romania spam-ul e profitabil…

      (Citează)

  9. Am cumparat de la cateva siteuri de gen dinafara si mai toate ma “spameaza” fara sa fi bifat casuta aia, inclusiv groupon Franta. Cred ca e mai degraba un model de business pentru ei, desi nu prea vad la ce ajuta. In Cehia de pilda exista siteuri gen slevax.cz pe care poti gasi ofertele mai multor siteuri de tip groupon.

      (Citează)

  10. nu stiu ce sa spun , dar ma simt dezamagita de groupon , am cumparat un vaucher de la ei pentru un restaurant , cand am fost acolo cu sotul meu nu m au lasat sa plec pana nu am platit nota totala , acolo am aflat ca restaurantul respectiv nu avea un contract pentru dealul respectiv si ca , groupon romania a postat acel deal abuziv , din cate am inteles acestia se judeca pe tema asta , am sunat a 2 a zi la groupon sa primesc o explicatie pentru cele intamplate si…mi au spus ca daca am folosit vaucherul respectiv ei nu au ce sa faca , eu ar trebui sa vorbesc cu restaurantul acela, asa se intampla cand faci afaceri cu straini….trist , tot ce e bun la noi in tara se strica….

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus