un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Fotografie macro

31 Jan 2011  ·

GÂNDURI  ·

7 comentarii

De când am cumpărat acel obiectiv Sigma 50mm Macro 1:1 tot încerc să găsesc ceva mişto de fotografiat în modul macro. N-am inspiraţie la nimic. Am încercat pe nişte plăci, dar am nevoie de lumină puternică pentru a merge în ISO 100 şi încă n-am aşa ceva. Am înteles că există și niște inele tele-conver…ceva cu care obțin un macro și mai bun. Cum se cheamă astea? Ce sunt, cum se montează?

    7 comentarii

  1. Incearca cu niste fructe. Pulpa de portocala poate fi interesanta in lumina adecvata. :)

      (Citează)

  2. Cand eram eu mic si aveam Zenit, foloseam niste inele prelungitoare intre obiectiv si corp. Practic departam lentila de aparat. In felul asta puteam fotografia la distante mult mai mici.Nu erau decat niste segmente de teava din aluminiu ce aveau filet corespunzator la ambele capete, astfel incat intr-o parte sa se infileteze in corpul aparatului in locul obiectivului iar pe cealalta parte sa se infileteze obiectivul in ele.

      (Citează)

  3. Despre inele:
    – daca te referi la inele teleconvertoare, acestea se monteaza intre aparat si obiectiv, oferindu-ti o distanta focala mai mare. Adica distanta ta focala oferita de acel obiectiv se inmulteste cu un factor dat de acel inel. Acum din cate stiu eu, asta iti ofera o mai mare manevrabilitate pentru fotografia tele si nu macro
    – pentru macro sunt cunoscute inele inversoare. Ce fac inelele astea…pe aparat iti montezi un obiectiv pe care infiletezi acel inel. In cotinuarea inelului infiletezi un alt obiectiv dar invers. Da stiu, pare ciudat, personal nu am folosit niciodata asa ceva, dar am vazut pe cineva care se chinuia cu o chestie de genu asta. Inainte sa-ti cumperi poti aplica procedeul de mai sus fara inel, trebuie sa tii tu foarte bine de al doilea obiectiv.

      (Citează)

  4. N-am auzit de inele, dar am avut filtre de macro: x1, x2, x4 şi dacă le puneam pe toate, obţineam un efect foarte fain.

      (Citează)

  5. dar cu surubul ala ce ai avut de l-ai chinuit in asa hal?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus