un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

De ce sinucigasul din Parlament mi se pare un idiot

25 Dec 2010  ·

GÂNDURI  ·

18 comentarii

Inevitabil, discuţia de la masa de Crăciun s-a dus spre “sărmanul” om care s-a aruncat de la balconul Parlamentului, adus în pragul sinuciderii de către Boc şi Băsescu. Moment în care am zis “staţi aşa!”, le-am explicat ce implicaţii are gestul respectivului om şi apoi au tăcut toţi, dându-mi dreptate atunci când le-am arătat că e un idiot.

În primul rând că nu sunt de acord cu sinuciderea pentru că ai greutăţi şi nu-ţi mai poţi întreţine familia. Oricine ai fi, orice job de rahat ai avea, tot ai un salariu şi deci aduci un venit în plus pentru familie. Dacă te sinucizi doar îi laşi singuri şi îi afunzi şi mai mult în greutăţi şi cheltuieli. În loc să fie doi oameni maturi care să aducă salariu în casă, rămâne unul singur, iar dacă situaţia era grea până în acel moment, cum va fi ulterior sinuciderii?

Da, înţeleg să te sinucizi din alte motive: ai trăit în lux şi acum ai dat faliment; te prinde Poliţia şi urmează să intri la închisoare pentru mulţi ani; îţi păstrezi onoarea; ai cancer. E alegerea fiecăruia dacă şi cum îşi ia viaţa, atâta vreme cât nu-i afundă şi pe alţii mai rău în probleme. Cine alege calea sinuciderii pentru că nu-şi mai poate întreţine copiii, lăsându-i deci într-o situaţie şi mai proastă, e un nimeni în ochii mei.

În al doilea rând, hai să vedem punctual ce-a realizat omul din Parlament, raportat fix la situaţia lui prezentă:

  • Petrece Crăciunul în spital, cu fracturi în zona capului, nu acasă cu familia.
  • N-avea bani suficienți nici înainte, dar acum soţia va trebui să-i cumpere iaurt şi banane, să dea 5 lei la portar ca să intre în spital, să dea nişte bani la nişte asistente şi doctori şi toate cheltuielile suplimentare şi total neaşteptate care apar din cauza spitalizării. Felicitări, tocmai ai îngreunat şi mai tare viaţa familiei!
  • Ar putea fi dat afară de la muncă. Desigur că nu-l va concedia nimeni în perioada imediat următoare, dar motive perfect logice ar fi destule şi peste 6 luni nu se ştie pe ce listă ajunge. Nimeni nu are chef să lucreze cu cineva dus cu capul.
  • Se dă concediu medical pentru că ai vrut să te sinucizi şi ai ajuns în spital? N-ar trebui, că singur ai ales calea asta. N-are trebui nici să fie gratuită spitalizarea, că n-ai păţit vreun accident şi ţi-ai rupt 5 oase, ci te-ai aruncat de la balcon.

Şi care a fost efectul gestului său? Şedinţa Parlamentului s-a reluat o oră mai târziu, au vuit ştirile o zi întreagă pe acest subiect, dar apoi au început reportajele de Crăciun. Tot ce-a căștigat sunt fracturi ale oaselor frontale, nasului și globilor oculari, adică suficient cât să aibă sechele toată viața.

sursa foto: Realitatea.

    18 comentarii

  1. Deci solutia corecta era sa arunce cu o caramida in capul lui Boc?

      (Citează)

  2. Sa vad daca am inteles bine. Vine stapinirea si iti ia ceva (o parte din salariu, un impozit mai mare , o alocatie pt copil). Ai 3 optiuni:
    – sa muncesti mai mult platind darile mai mari
    – sa te sinucizi si sa te alegi cu buzunarul gol si fatza sparta
    – sa ii dai una in cap lu ala de ti-a luat si sa intri in inchisoare
    Toate suna cam naspa…Asta inseamna ca ne resemnam si admitem ca cei ‘de sus’ ne pot fXXX cum vor fara teama?

      (Citează)

  3. din cate stiu eu, e infractiune tentativa de sinucidere :)
    iar daca eram eu unul din aia in capul carora tb sa cada, dupa ce m-a acuzat prin insemnele de pe tricou de niste chestii, il acuzam de tentativa de omor.

      (Citează)

  4. despre cei ce l-au adus la disperare…nimic? nu este corect sa-l acuzam…noi INCA traim bine…dar…

      (Citează)

  5. Valentin, puncte puncte. Mie nu mi-a luat Boc bani, mi-a luat şefu. De fapt nici măcar el nu mi-a luat ceva, pur şi simplu nu îmi mai dă la fel de mulţi bani. Şi nici eu nu realizez la fel de multe pentru el. Aş putea? Da, desigur, că am mai făcut, atunci când îmi dădea mai mult. Ce să fac acum, să mă arunc în capul lui sau să mă duc la altul, unde să pot realiza mai multe? Puncte puncte

      (Citează)

  6. I-mi place logica ta….daca te freaca foamea in mate pe tine si familia ta nu te sinucide cu toate ca nu mai suporti gandul ca vi acasa si i vezi pe cei ce ii iubesti chinuindu-se in fiecare zi. Nu te sinucide daca singurele sanse de normalitate(sedintele alea de cacao care pot instala in copilul tau bolnav macar refelexe pavloviene ca sa nu ti-l calce masina sau sa nu-ti de foc in somn la casa) iti sunt dincolo de posibiliatati pentru ca traiesti pe o leafa exaspernat de mica. Nu …mai bine te sinucizi daca te-a lovit falimentul si ai pierdut banutii aia de-i tineai impartiti prin banci.
    Sunt de acord ca tipul a fost dobitoc….drept dovada nu i-a iesit nimic, dar asta nu inseamna ca ceea prin ce trecea el nu este mai putin dureros.
    La box esti invatat sa dai cu hotarare in garda adversarului pentru ca lovituri repetate in antebrat si oasele mici ale mainii pana la urma fac si unul din cei mai hotarati luptatori sa-si lase garda si sa se deschida ca sa-i zbori capul. Ei asa si omul asta….nu a primit o “perversa” de proportii de la viata ci o groaza de pumni in garda pana ce a cedat. Asta e parerea mea. Cat despre cheltuielile de spitalizare…sunt total de acord ca s-a lins pe fericire.

      (Citează)

  7. Singurul motiv pentru care m-aş sinucide azi e dacă nu aş şti gramatică.

      (Citează)

  8. @ nashu_mare… un comment scurt dar deh.. LOL

      (Citează)

  9. Ce a realizat pentru el?Nimic pozitiv.
    Ce a realizat pentru copilul sau bolnav? Multe.Deja sunt diversi ce se implica in ajutarea lui.
    Trecand peste toate astea consider ca cel mai important lucru a fost “palma” data guvernului si parlamanetului prin gestul lui,iar prin mediatizarea mondiala sa vada si altii ce gunoaie conduc o tara.Refuzul “schenghen” un lucru absolut legitim si bine documentat.

      (Citează)

  10. suntem oricum o tara de ratati prin prisma nesimtirii guvernantilor si nu numai… amin

      (Citează)

  11. Bogdan: mai ai o solutie – PLECI DIN TARA!

    Nu te tine nimeni in Romania. Nu e viata OK? Pleci cateva luni prin “vecini”, trimiti ceva bani acasa, pentru a ajuta familia, daca iti place unde esti, ii iei si pe cei dragi. Suntem liberi ca pasarea cerului acum. Si poate ne gasim fericirea pe alte meleaguri. Decat sa te sinucizi, mai bine ai in vedere si solutia asta.

      (Citează)

  12. @nashu_mare :))
    @jordan Sunt sigur ca palma data guvernului i-a dat lui Base un motiv de glume prosate seara la una mica. Boc in 10 minute a uitat si si-a continuat treaba. Si faptul ca ‘aratam si in afara ce gunoaie conduc tara’ ti se pare un lucru bun? Tu cand te certi cu sotia/prietena iesi in strada si incepi sa tipi sau preferi sa-ti rezolvi problemele la tine in casa?
    @laur Iti multumesc pentru compliment. Eu personal nu ma simt asa ratat
    @dojo Am fost, am testat, am renuntat. Dar ai dreptate – poate fi o solutie. Cred insa ca un om care alege suicidul nu prea e in stare sa reziste conditiilor de viatza la care trebuie sa rezisti ca proaspat emigrant

      (Citează)

  13. GRESIT, nu asta e solutia ,
    nu mai stati in casa la tv si pe net, cand unu are o problema pe care o avem majoritatea , mai bine iesi afara sa faci ceva…..
    … rezolvare ?
    muream , dar de gat cu unul din parlamentari sau cu boc ,
    daca reuseam sa ajung mai aproape, ……….asa invata si ei ce este frica mama lor de jigodii

      (Citează)

    • Numai vorbe mari. Muream cu ei de gat. I-a dat o palma zdravana lui Boc.

      Mai uitati-va o data. Ala e in spital cu oasele fetei fracturate si toate cheltuielile ce vin de aici. Familia traieste si mai prost si are cheltuieli si mai mari. Copilul care are nevoie de ingrijiri e si mai neglijat, pentru ca maica-sa trebuie sa treaca si pe la spital acum. Asta e realitatea. Ce ziceti voi sunt doar vorbe filosofice despre insemnatatea gesturilor. Simple de zis, cata vreme nu voi sunteti in acea situatie.

      O revolutie e buna cand participa un numar mare de oameni. Cand unul singur face ceva si atat, nu se mai cheama revolutie. Sedinta Parlamentului a continuat dupa o ora, lui Boc nu i-a stat curcanul in gat de Craciun. Revolutia din 89 ar fi fost considerata o prostie a unor oameni daca doar 5 persoane ar fi stricat “jos Ceausescu”, doar ei. Aia cinci ar fi fost batuti, inchisi, impuscati, ar fi fost considerati idioti. Faptul ca lor li s-au alaturat alte mii de oameni a facut sa fie numita revolutie si sa i se asigure succesul. In cazul de fata, nu s-a alaturat nimeni nimanui, ci doar un om a sarit de la un balcon si asta a fost tot. Deja doar aici se mai discute subiectul, stirile fiind despre zapada, Craciun si ambulante cu oameni ghiftuiti de prea mult porc.

      Prin februarie sau martie 89 un om s-a dat foc la Brasov, ca semn de protest impotriva comunistilor. O alta palma data. A murit cu ei de gat. A iesit afara si a facut ceva. Ce-a facut exact? Nimic. 30 de persoane au auzit de sacrificiul sau. Povestea lui a ajuns cunoscuta abia anul acesta, cand s-a facut un reportaj mare intr-un ziar. Moartea lui n-a dus la nici o imbunatatire a situatiei si nici revolutionarii de cateva luni mai tarziu nu stiau de el, fiind totul musamalizat rapid.

        (Citează)

  14. @radu, diferenta e ca, in ’89, tembelilor care pot oricand zice “moarte guvernului care nu imi da de ajuns” li s-au adaugat si aia pe care ii duce capul (chestie care lipseste zilei de azi si, pana la urma, tipului care s-a aruncat in gol si sarmanilor care se uita la televizor si plang ca le era mai bine inainte de optzecișinouă).

    OK, nu includ in comentariul meu nimic despre imboldurile primite din partea celor care care vroiau ciolan. :)

      (Citează)

    • Nici macar, ala e un caz particular ce zici tu. Multe revolutii/rascoale au fost facut doar de oameni fara cap. Totul e sa fie suficienti incat sa prinda amploare bulgarele de zapada si odata pornit la vale sa nu poate fi oprit prea usor.

      Din pacate, aici istoria chiar e scrisa de invingatori. A reusit revolutia? Niste eroi cu totii, luptatori pentru libertate. N-a reusit? Tradatori ai tarii, agenti imperialisti.

      In plus, e ilogic sa vrei sa mori pentru o cauza. Lupti ca sa-ti fie mai bine. Lumea s-a dus si la razboi si la revolutie fara frica de moarte, dar e o diferenta intre a nu-ti fi frica de moarte si a vrea cu tot dinadinsul sa mori, ca sinucigasii. Si cei de la razboi si cei de la revolutia 89 au luptat pt libertate/drepturi/mai bine, chiar si impotriva celor inarmati, dar nu s-au pus direct in fata glontului, ci fiecare a cautat sa-l evite si sa supravietuiasca la final.

        (Citează)

  15. Nu au fost facute de oameni fara cap ci de oameni fara scoala. Nu e chiar acelasi lucru, desi de cele mai multe ori se confunda. Orisicum, oamenii fara cap sunt folositi pe post de pioni, altfel se intampla ca la mineriade si totul se termina scurt, insa ei singuri nu sunt suficienti.

    Si da, ai dreptate, nu te sinucizi pentru mai bine pentru tine. E mult mai indicat sa il impingi pe altul sa o faca pentru ca dupa aia sa iesi in fata si sa zici “vedeti ce rau e? Haideti sa facem ceva!”. :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus