un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ce-mi place de Craciun

25 Dec 2010  ·

GÂNDURI  ·

4 comentarii

Nu e un secret că nu-mi plac sărbătorile de iarnă. Crăciunul e plictisitor, căci pierd toată ziua pentru o masă în familie. De exemplu acum aş ieşi pe undeva, dar e seară, e cam totul închis, am băut ceva şi nu pentru că aş fi vrut, ci pentru că aşa se face. La televizor nu găsesc nimic decât filme legate de Crăciun sau alte comedii de familie, toate văzute deja în alţi ani. Pe afară pocnesc de câteva ore tot felul de trupe de colindat cu capra sau ce-o fi acolo, de mă întreb cât de multe pot exista în cartierul ăsta. Nu-mi plac piftia, nici caltaboşul, toba şi alte preparate tradiţionale. Nu reuşesc să simt toată această atmosferă de sărbătoare magică, oricât aş încerca, probabil şi din cauză că într-o zi muncesc de-mi sar capacele, apoi vine Crăciunul, ziuă în care trebuie să fiu alt om şi să fac complet alte lucruri, apoi hai iar la muncă. Nu pot trece chiar aşa uşor de la una la alta.

Colac peste pupăză, mai e şi weekend. Îl pierd nefăcând altceva decât să mănânc cele tradiţionale şi să dorm, în loc să fie un weekend normal, mai “agitat”, unul în care să simt că trăiesc înainte de reluarea activității.

Şi atunci ce-mi place la Crăciun? Îmi place să am de toate în casă. Am cinci chestii diferite de băut, pentru că mi-am făcut un mic stoc, inclusiv Bacardi Breezer. Am mâncare, chestiile minore din care pot oricând să-mi fac ceva de potolit foame, gen salata boeuf, ouă umplute, nişte caşcaval sau chiar şi friptura în cantităţi mari. Am diverse dulciuri. Perioada sărbătorilor e cea în care chestiile minore îmi aduc cea mai mare plăcere şi când mă simt bine dacă am de toate în jur.

    4 comentarii

  1. da… asa imi zic si mie cativa din jur .. de ce nu asculti colinde? pentru ca nu pot?! daca nu simt vana aia sa fiu in spiritul craciunului nu merge… punct

      (Citează)

    • Chiar si cu colinde. Am niste melodii intr-un folder, nu doar colinde, ci muzica de Craciun, inclusiv unele internationale de la Sinatra, Wham, din astia.

        (Citează)

  2. a da si mie imi place wham am dvd cu george michael.. sinatra merge si el din cand in cand.. dar nu ca e craciunul sau nush ce ocazie

      (Citează)

  3. Craciunul e la origini a doua mare sarbatoare crestina. Incearca sa mergi la biserica intr-un an, poate o sa intelegi altfel toata tarasenia. Nu ca as fi vreun zanatic religios, dar ca idee de schimbare.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus